Objavljeno: 03. 06. 2023 - 6:00

ZAVRŠEN 60. EUROPA RALLY U KRAKOWU

EUROPA RALLY organizira se od 1961. godine i svake se godine održava u drugoj europskoj zemlji, privlačeći brojne ljubitelje karavaninga. Manifestacija, koja obično traje od tri do šest dana, vođena je idejom podržavanja i stvaranja prijateljskih odnosa između kampista sa svih strana kontinenta. Granice, politika ili vjera nisu važni. Osim mogućnosti susreta bratskih, kamperskih duša, sudionici imaju priliku obići područja gdje se održavaju reliji. U sklopu fakultativnih izleta imaju priliku upoznati lokalnu kulturu, običaje, kao i probati domaću kuhinju.

U Krakowu se našlo gotovo 300 posada iz 20 zemalja, među kojima i iz Slovačke, Njemačke, Finske, Luksemburga, Velike Britanije, Švicarske, Litve, Hrvatske, te naravno i domaćina Poljske. Hrvatska je bila zastupljena sa tri posade. 

Za goste su pripremili vrlo bogat program razgledavanja. Naravno, Krakow i njegove prekrasne spomenike, ali i rudnik soli Wieliczka, krstarenje do Tynieca, rafting na rijeci Dunajec i posjet Zalipieu. Neki sudionici htjeti su posjetiti i Auschwitz-Birkenau.

Osim razgledavanja predstavnici UKH kampista održali su važan sastanak sa predsjednikom F.I.C.C. gospodinom Joao Alves Pereirom sa kojim je dogovoren dolazak u Hrvatsku na 23. Adria Camping Rally.

Sa predsjednikom Europa Rally komiteta Kees Splintom susreli su se Dejan Jakovljević (direktor operacija za kampove u tvrtci Jadranka Turizam iz Malog Lošinja) te Hrvoje Horvat (predsjednik UKH) i ponudili su zajedničku kandidaturu za organizaciju jednog od rallyja u budućnosti. Europa Rally Committee je tako odlučio dodijeliti organizaciju sljedećih izdanja ER-a u godinama 2024.-2026.

Tako će već sljedeće 2024. godine organizator relija Europa Rally biti Hrvatska, 2025. reli će se održati u Estoniji, a 2026. godine ugostit će ga u Mađarskoj.

 
 
  Susreti - Sve