PERNA Orebić

Kamp Perna smješten je na poluotoku Pelješcu, oko 3 km zapadno od Orebića, u mjestu Kućište. Djeluje u sklopu turističkog naselja Perna, gdje nude kampiranje na parcelama i iznajmljivanje mobilnih kućica. Kampom Perna upravlja agencija Adriatic kampovi, koja također upravlja mobilnim kućicama u kampu. Vlasnici kampova Avtokampi.si nude popust na kampiranje i najam mobilnih uređaja.

Kamp Perna poznat je posebno ljubiteljima surfanja i kajtanja, jer su uvjeti vjetra u ovom dijelu Pelješca izvrsni. U krajnjem desnom dijelu kampa omogućuju kampiranje na novo uređenim terenima. Većina ovog područja ima dobru hladovinu, a parcele bliže moru uglavnom su na suncu. Plaža u kampu je uglavnom šljunčana, dio plaže na lijevoj strani kampa također ima hladovinu borova. Na plaži se nalazi i surf centar s mogućnošću najma opreme i škole. Sanitarni čvor djelomično je obnovljen, ali nažalost u glavnoj sezoni postoji problem s toplom vodom. U kampu se nalazi i stanica za opskrbu kampera.

Kamp ima trgovinu i bar, malo dječje igralište, a restoran je udaljen 5 minuta hoda od kampa. Taksi brod također vozi nekoliko puta dnevno od kampa do Korčule. Lokalna cesta vodi do obližnjeg Vignja, koji je također pogodan za biciklizam i rolanje, a mnogi vole šetati od kampa do najvišeg brda na Pelješcu - Sv. Ilija (961m - cca 2,5 sata hoda).

Članovi UKH u kampu mogu ostvariti popust od 5% na cijenu kampiranja.

GPS 42.976383,17.132729

Perna bb, Kućište, 20250 Orebić - Pelješac