Camping Card International

CCI - Camping Card International

Članstvo u UKH uz druge popuste i pogodnosti nudi i jednu vrlo bitnu karticu. Svi članovi UKH mogu doplatiti i međunarodnu CCI iskaznicu (prilikom učlanjenja potrebno je napomeniti da se želi i CCI karticu), kojom ostvaruju popuste na svoj boravak u  europskim i hrvatskim auto kampovima koji taj popust odobravaju.

Više na:

https://www.campingcardinternational.com/en/

 

UKH od nedavno izdaje eCCI - međunarodna kamping karticu u elektronskom obliku. Identifikacijska kartica namijenjena jekampistima, a koja je priznata diljem svijeta, s izuzetkom Sjedinjenjih Američkih Država i Kanade.

Prvi je put objavljena 1953. godine, ali danas ovaj dokument ima međunarodni karakter i koristi se u svim zemljama svijeta. U nekim skandinavskim zemljama CCI kartica čak je i uvjet za ulazak u kampove, u mnogim drugim zemljama, uključujući zemlje Europske unije koristi se za ostavljanje na recepciji kampa umjesto putovnice ili drugog osobnog dokumenta . CCI kartica vrijedi 12 mjeseci, a posljednjih godina godišnje je kupuje više od milijun vlasnika širom svijeta.

eCCI karticom moguće je ostvariti popuste na smještaj i druge troškove u iznosu od 5 do 30% u mnogim kampovima posebice u Europi, a i nekim drugim smještajnim objektima, kao i koristiti posebne usluge poput parkiranja, rezervacija i preferencijalnog izbora usluga, kao i sudjelovanje na međunarodnim, nacionalnim i drugim motociklističkim te kamping događanjima. A tu su i druge pogodnosti objavljene u raznim brošurama, katalozima, informativnim brošurama i na web stranicama davatelja usluga. Najbolji izbor možete pronaći na www.campingcardinternational.com.

Godine 2015. karticaa je doživjela vizualnu inovaciju, pored FICC logotipa nalazi se logotip registriranog kluba, u našem slučaju UKH. Na poleđini kartice nalazi se naziv kluba. Registracijski 12-znamenkasti broj sadrži državu člana, članstvo u klubu i identifikaciju pojedinog člana. Sve CCI kartice uključuju ​​osiguranje od štete trećim osobama, pod istim uvjetima i u istom iznosu kao i za CCI kartice, gdje ovo osiguranje pruža FICC. 

Vlasnik eCCI kartice i njegovi suputnici istovremeno su osigurani od štete, gubitka i tjelesnih ozljeda do 2,5 milijuna švicarskih franaka. Za ove događaje potreban je službeno pisani zapis o osiguranom slučaju koji su potvrdili operator smještajnog objekta i svjedoci (medicinska ustanova, policija, osiguravajuće društvo itd.).

UDRUGA KAMPISTA HRVATSKE je jedini izdavatelj CCI kartica u Hrvatskoj od 1998. godine.

Očekuje se da će CCI nositelj:

- poštuje pravila korištenja prostorija u kampu

- zatraži dozvolu za prethodni boravak u mjestima koja nisu službeno registrirana kao kamp

- zatraži dozvolu za podmetanje logorske vatre

- ne oštećuje zelene površine i ne ostavlja nered

- pomaže u održavanju dobrih higijenskih uvjeta u kampu

- poštujte privatnost drugih i šuti noću

- poštuje propise o kampiranju u kampu

CCI možete koristiti kao:

- dokaz o identitetu prilikom prijave po dolasku u kamp. Putovnicu ne morate predati ako to ne dopušta zakonodavstvo vaše zemlje. CCI je prihvaćen kao dokaz identiteta u gotovo svim kampovima. Međutim, vlasnici kampova nisu obvezni prihvatiti karticu kao takvu.

- dokaz odgovornosti prema trećoj strani za vrijeme vašeg boravka u kampu, unajmljenom smještaju ili u hotelu. Uvjeti za osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama podliježu osiguranju od odgovornosti trećih osoba. Morate poslati pisanu prijavu o eventualnoj šteti u roku od mjesec dana od povratka kući. Trebali biste dati što više detalja, po mogućnosti izjavom svjedoka. Nikada ne dajte izjavu o odgovornosti za štetu bez prethodnog pismenog pristanka vašeg kluba.

- dokaz da imate pravo na popuste. CCI daje vlasniku kartice popust naveden na web stranici https://www.campingcardinternational.com/en/. Prilikom prijave bitno je to napomenuti na recepciji  kako biste ostvarili popust. Popusti su predviđeni samo za maksimalni boravak od 21 uzastopnog dana. Popusti se ne primjenjuju tijekom sezone ili godišnjeg boravka. Popusti se obično ne daju u kombinaciji s drugim popustima. Ovi popusti vrijede tijekom tekuće godine, ako nije drugačije navedeno. Glavna sezona je obično srpanj / kolovoz i vikendi s posebnim praznikom (Uskrs, Uzašašće). Ovo se pravilo može razlikovati ovisno o zemlji i kampu. Uvijek pitajte unaprijed. Popusti su navedeni samo kod vlasnika kampa. Ako popust ili posebna ponuda navedena na web mjestu FICC-a nije navedena u kampu, obavijestite UKH kad se vratite kući. Popusti navedeni na web stranici FICC-a su pažljivo navedeni. Ako se popust na ovom web mjestu promijenio zbog okolnosti izvan UKH, UKH ne može snositi odgovornost.

Gubitak kartice

CCI čuvajte na sigurnom mjestu. Gubitak ili krađa kartice može prouzročiti štetu. Ako izgubite karticu, odmah obavijestite UKH. Vaš je klub uvijek spreman odgovoriti na sva pitanja u vezi s Camping Card International.

  Pogodnosti - Sve