Objavljeno: 20. 05. 2022 - 7:16

Nizozemski ACSI, jedan od najvećih specijalista za kampove u Europi koji djeluje od 1965. godine i bazom od skoro 10.000 ocijenjenih kampova diljem Europe, ove je godine po prvi put odlučio dodijeliti nagradu za najbolje europske kampove, po ocjenama gostiju.

Tako je više od 50.000 građana diljem Europe glasalo je za svoje favorite u više kategorija, a na listi 120 najboljih u Europi je i devet kampova iz Hrvatske - a kao najbolji domaći kamp prepoznat je istarski kamp Valkanela.

Dobitnici po kategorijama:

Valkanela - najbolji u Hrvatskoj,

Straško - najbolji sportski sadržaji,

Slatina - najbolji za ljubitelje pasa,

Stobreč - na najboljoj lokaciji u zemlji,

Aminess Sirena - najbolji za kampere,

Polidor Family Resort - kamp sa najboljim zabavnim sadržajima,

Valalta Naturist - najbolji restoran u kampu,

Zaton Holiday Resort - najbolji bazen

Odmoree Camp & Hostel - najbolji mali kamp.

Svih devet kampova je dobilo posebnu nagradu ACSI Award na jučerašnjem svečanom događaju održanom u resortu Wyndham Grand Novi Vinodolski, koji je okupio stotinjak turističkih djelatnika i predstavnika kampova iz Hrvatske i inozemstva.

Ujedno, posebna nagrada "Personality Award Croatia" uručena je pritom turističkom profesionalcu Jerku Sladoljevu.

"ACSI nagrada garantira gostima nezaboravan odmor. I to je garancija koju daju sami kampisti, s obzirom da su oni izabrali najbolje" - izjavio je Ramon van Reine, izvršni direktor ACSI-a.

"Kamping industrija je iznimno dinamična i ponuda je sve veća i kvalitetnija. U Hrvatskoj dobro pratimo tu dinamiku i već godinama smo među najboljima u Europi, što kontinuirano potvrđuju razna priznanja i nagrade. Ponosni smo što su i korisnici ACSI-a prepoznali vrijednost domaće kamping ponude" - izjavio je Adriano Palman (KUH).

Veljko Ostojić, direktor HUT-a i predsjednik KUH-a naglasio je potrebu dodatnog poboljšanja lokalne regulative kako bi se još više potaknule investicije u kampove u Hrvatskoj, te je posebno zahvalio Ramonu i cijeloj porodici Van Reine na svemi sto su tijekom proteklih godina učinili za hrvatski kamping i njegovu pormociju u Europi.

U ime Udruge kampista Hrvatske čestitamo nagrađenim kampovima.

 
 
  AKTUALNO - Novosti - Sve