istrle11 je napisao/la:
Kakva imate iskustva sa čišćenjem rezervara vode?Mi smo primjetili da nam pitka voda ima miris i odlučili smo se da očistimo rezervar.Kad smo ga otvorili vidjeli smo da je sve puno kamenca,sad ga bi izvadili da ga lakše očistimo,međutim primjetili smo da to baš i nije tako jednostavno.Na koji način vi čistite,što koristite od tekučina i dali uopće vadite rezervar?
U bivšoj priksi,prije mora imali smo iste "probleme".Naime,spremnik za pitku vodu je bio pun kamenca.Koristili smo tablete za odstanjivanje kamenca(kupljene u Kauflandu),zalili to s vrućom vodom,ostavili da stoji nekih 20-30 min i 90% kamenca je otišlo,postupak sam ponovio s octom,tako da je spremnik,na kraju,bio kao novi.Velika pomoć mi je bio usisavač za vodu,tako da sam to sve,vrlo jednostavno očistio.
Ne znam da li tko koristi otopinu "srebra" za dezinfekciju rezervoara za pitku vodu.Naime,ta otopina je vrlo korisna( i skupa),jer s obzirom da voda neko vrijeme stoji u rezervoaru,postoji mogućnost da se nakote kojekakve bakterijetine,virusi,bla,bla...e,pa ta "srebrna" voda konzervira vodu u spremniku, kako se ne bi nakotilo štošta,a mi bili bez brige i pameti na godišnjem i razmišljali isključivo o moru,suncu,roštilju,gemištu...kako je i red