Pozdrav svim ljubiteljima boravka u hotelu sa 5.000,000 zvijezda!
Ovo je moj prvi post, nisam primjetio da postoji tema gdje se trebam predstaviti pa cu to uz ostalo odraditi ovdje.
Dakle, ljubitelji smo prirode i kampiranja, moja obitelj i ja, odnosno samo ja, a supruzi je svejedno, djecu bas i ne pitamo ali smo sigurni da vole i da je to takodjer i dobro za njih. Prvi puta kampirasmo 2006 godine u auto kampu Ražanac, ali sa apsolutno svime njihovim, svidjelo nam se, nakon nekoliko godina pauze, odlucili smo se za vlastiti sator i opremu, to smo odradili amaterski, svu smo opremu kupili za 2,500 kuna, u jysku. Sa tom smo opremom bili na ukupno 4 kampiranja, jednom na moru i tri put na jezerima. E sada, mislili smo da zelimo kamp prikolicu, da je to korak naprijed, medjutim u medjuvremenu smo ipak odlucili da je to ustvari korak unazad te trenutno trazimo informacije i savijet vezano za kupnju satora, a naknadno i dodatne opreme koje bi zadovoljilo nase prohtjeve.
Sator iz jyska bio je 'hymalaya', plavo sivi, dugacak, sa nekih 15cm prostora izmedju tla i pocetka platna, to sam ja kao laik dozivljavao kao usko povezano uz samo ime, tamo na brdu ima vjetra, rupa citavom duzinom smanjiti ce otpor vjetru itd, medjutim na jakom vjetru se pretvorio u jedro, na moru u kampu, strasno je puhalo, djecu i zenu sam u auto morao poslati, nista na kraju nije bilo strasno, ali nista nije bilo ni ugodno, izgledao sam kao svojevremeno prognanik nakon samo dva sata jaceg vjetra (otegotne okolnosti su te da sam imao parcelu bas na udaru vjetra, na celu koridora montaznih kucica i prvi u liniji parcel), e sada moje pitanje odnosno nakupina istih bi obzirom na opisan sator, vjerujem da svi znaju o kojem se satoru radi, te da se radi o cetveroclanoj obitelji koja zeli kampirati na moru ali i na jezerima, i gdje god vec, ljeti uglavnom i sl. koji sator kupiti?
umjesto kamp prikolice, odlucili smo uzeti luksuzan sator, nista pre veliko ali dovoljno veliko, dobru opremu (kuhinju, lezaljke, stol, stolice), ali, koje god slike satora iznutra pogledam cini mi se bas isto kao i u navedenom satoru koji posjedujem, sve mi nekako isto a cijena veca za 10 pa i vise puta, u cemu je kvaka? ljepljeni savovi, to sam procitao, zar to ljepilo vrijedi desetak tisuca kuna? brend?
zasto neki satori kostaju gotovo 2000 funti, sto je najveca razlika takvog satora iste velicine i onog duplo povoljnijeg? vidim ja tamo karakteristike, ali mozda postoji nesto sto ja ne znam i ne vidim a ljudi oko mene znaju, probali su, receno im je... sami smo u tom kampiranju pa nemamo koga pitati, puno hvala
|