Lijepo poslikano i opisano...
Počnimo redom - to je kao prvo starija varijanta Brako prikolice, s prednjim ovalnim dijelom. Novije imaju kosi dio u kojem se nalazi prtljažni prostor. ovdje možeš taj prostor koristiti isključivo dok je kampica otvorena i možeš nešto spremati unutra i raspremati više manje prije rasklapanja šatora...
Pročitao sam tvoj post 2x i mislim da je zbog očuvanosti šatora ovo Ok prilika za kupnju obzirom na sve ono dosadašnje što si ti pisao. Kupiš, vučeš svojima na selo i par vikenda imaš zanimaciju...
limarija: lim kao lim, šmirgl, antirost i sprej u boji... Ništa naročito. Lim vjerojatno nije propao, pa ošmirglati ravne plohe na prikolici i nije neka nauka. Zaštititi ih antirostom od daljnjeg hrđanja. Kupiš primer/špric kit i lagano naneseš, sa finim finim šmirglom ponovo prebrusiš. I pripremiš za farbanje. Vjerojatno negdje u susjedstvu imaš mješaonicu boja gdje možeš dovući prikolicu i reći smješajte mi ovu boju. Kako su ti dijelovi ravni i ograničeni možeš ih lagano pobojati čak i sprejevima u boji.
šator - ako ti kažeš da nema rupica, da si ga natezao ok... ako je bio pravilno spremljen morao bi biti ispravan...
pod - on je tako tanak, ali to je u biti vodonepropusna šperploča (po mom sjećamnju) i nju isto nije neki problem zamijeniti, ali pod nije namijenjen za đipanje i skakanje... na njemu ćeš vjerojatno kupiti spužve i tu će ti djeca spavati... taj dio brakice u 99% slučajeva koristi se isključivo za spavanje....
spužve - njih ćeš ionako vjerojatno baciti i kupovati nove (miris od stajanja i slično) - ali na taj trošak gledaj kao i na šator - i za njega bi morao kupiti neke nove podloge za spavanje...
gume i felge - e to je ono što ti svakako savjetujem kupiti sve novo i najmanje dupli set... bar 2 komada rezervna ako ostaješ na ovoj dimenziji... ili što smo pričali kupiti nešto veće i podići prikolicu...
šapa - nju možeš kupiti na nekoliko mjesta... skineš ovu i poneseš sa sobom... imaš ju za kupiti kod "Torbarine" i drugih proizvođača prikolica - također i u "Uradi sam" trgovinama...
struja - ma da sve mijenjaš ne može te koštat 300 kn... a brakica ima jedan kabel s početka do kraja prikolice, 2 lampe odoada i jedan utiač naprijed i to je sve... bilo koji autoelektričar to će ti pregledati i spojiti za stotinjak kuna...
moje mišljenje: bilo koja prikolica bolja je od šatora jer ipak udaljen si neke cm od zemlje... prednost ćeš vidjeti pri prvoj kiši...
Pozdrav dali ste u mogućnosti mi pojasniti kako podiči brako prikolicu na toćkovima jer ovako je niska a krećem se po šumskim putevima i često mi zapinje za tlo.L.P.