Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 08 srp 2025 10:06.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 28 ruj 2013 22:48 
zeleni kampist

Sinbad je napisao/la:
Po zakonu ne trebas menjati stakla. Moja su u solidnom stanju, tako da nema potrebe menjati ih. Posto su meni prozori ili otvoreni ili zatvoreni i zamraceni, ja kroz staklo nikad ni ne gledam! :)
Ako ti smetaju ogrebotine ti ih zameni, a ako ti ne smetaju, onda uzivas sa tim novcima u dzepu. :)

Moja izgleda ovako:
slika
I u kampu u Sikiji:
slika

Ma ne pitam za zakon, pitam čisto za običaj.... Zašto mijenjati ako dihtaju, i koliko toliko pristojno, solidno izgledaju. To pitam jer sam viđao "restauracije" da stavljaju nove prozore na prikolice onako iz hira!?

Ova tvoja djeluje sasvim solidno. Reci, gume na točkovima, si to stavljao nove? ili kako?

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013 09:32 
Moderator

Manje više ti je Sinbad sve odgovorio!

Što se prozora tiče, njega nemaš šta previše provjeravati, ako nije razbijen i ako nisu zatvarači pokidani, uglavnom je dobar. Mehanizam za držanje prozora otvorenim podmažeš WD-om i furaj! A za izgrecanost nema nekog zakona da ga moraš mijenjati, osim ako ti to želiš!

Po meni su kritični i nosači bicikala koji se montiraju, tj. sve što je nakandano montirano na kućicu gdje je rađeno bušenje vanjskog lima.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2013 09:36 
Moderator

javasluk je napisao/la:
Ovo da na prednjem kraju znaju procuriti sam i vidio i čuo. Ali su neki i to uspjeli pokrpat!?
Da li ima kakve veze ako je desetak godina ili više samo stajala vani bez krova, eventualno s ceradom, ali je cijela?
Znači ti onu svoju , nisi špricao? samo prelijepio plavim trakama?
Instalacija? električna, plinska? Moraju ići nove gume, to iz sigurnosnih razloga.....da ne bi poslje bilo, jaooo......
A što se dekorativnih dijelova tiče u interijeru, to se tako i tako "igramo" kod kuće sa svime i svačime, pa to ne bi trebalo biti problem.

Načelno me zanima stav, (ne vezano uz ADRIU) iskustvo za prikolici oko 20 godina koja nije garažirana ali nije niti uništena, ali je bila cijelo vrijeme izložena atmosferalijama?
Koliko ja kužim to se sve može srediti, dobro ne sad da je sve porazbijano i da doslovno curi na sve strane, ali normalna čitava, cijela prikolica ali starija, iznutra očuvana, neuništena????

Svr ti ovisi o stanju prikolice, može bit OK a može biti i loša!
Ja moju nisam špricao, samo sam naljepnice stavio na nju! I da sve se da srediti samo je pitanje koliko će koštati. Ako kampica curi, a iznutra nema tragova sigurno će manje koštati nego ako moraš mijenjati i nutarnje oplate. Također je bitno dali se mora i podna ploča mijenjati ako je curilo godinama, pa je i ona istrunila.

Električna instalacije bi trebala sva biti ispravna i nema potreba za mijenjanjem. Eventualno može otići ispravljač 230/12 V, ali to se jeftino riješi stavljanjem klasičnog ispravljača za punjenje akumulatora za aute.

Plinsku instalaciju bi trebalo obavezno provjeriti kod nekog stručnjaka za plin, ako imaš namjeru da nju koristiš, jer se može desiti da pušta nakon toliko godina, pogotovo ako se nije koristila.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2013 10:28 
Moderator

bajki je napisao/la:
Nije uvoz rabljenog, ali ipak frend uvezao novi motocikl iz Mađarske bez ikakvih posebnih problema. Kod nas taj motor dođe 72.000 kn, a njega je sa svom papirologijom (bez troškova za dva odlaza do tamo) došao 57.000 kn!!! :whistle:

...emti EU i EU tržište! Po novom u Mađarskoj je zabranjeno prodavanje novih vozila Hrvatima (provjereno za Suzuki), da bi se spriječili slučajeve kao ovaj koji sam naveo, tj. tko je jamio, jamio je! Ako netko zna za druge države neka javi! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:

Vrh

PostPostano: 04 lis 2013 23:09 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
bajki je napisao/la:
Nije uvoz rabljenog, ali ipak frend uvezao novi motocikl iz Mađarske bez ikakvih posebnih problema. Kod nas taj motor dođe 72.000 kn, a njega je sa svom papirologijom (bez troškova za dva odlaza do tamo) došao 57.000 kn!!! :whistle:

...emti EU i EU tržište! Po novom u Mađarskoj je zabranjeno prodavanje novih vozila Hrvatima (provjereno za Suzuki), da bi se spriječili slučajeve kao ovaj koji sam naveo, tj. tko je jamio, jamio je! Ako netko zna za druge države neka javi! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:

Znam, ali opet se takva odluka mora nečim opravdati? Pa ne mogu oni samo baš tako uvest zabranu za državljane jedne zemlje? Mislim mogu, ali volio bi čuti službeno obrazloženje zašto? Da čujem logiku?

Vrh

PostPostano: 04 lis 2013 23:18 
Moderator

zato što im je poslat nalog za uhićenje visokopozicioniranog poduzetnika.... =))

Vrh

PostPostano: 05 lis 2013 07:15 
Moderator

Malo sam dodatno provjerio i radi se o Suzuki vozilima i to je odluka Suzukija! Razlog je jer su kod nas ta vozila skuplja i naš zastupnik onda nebi imao posla, ako bi mi vozila uvozili iz Mađe! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
Zato se nebi začudio ako to uvedu i ostali, ako su jeftiniji nego kod nas! Toliko o jedinstvenom tržištu! :-?? :-??

Vrh

PostPostano: 05 lis 2013 13:19 
kamperska gerijatrija

bajki je napisao/la:
Malo sam dodatno provjerio i radi se o Suzuki vozilima i to je odluka Suzukija! Razlog je jer su kod nas ta vozila skuplja i naš zastupnik onda nebi imao posla, ako bi mi vozila uvozili iz Mađe! :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
Zato se nebi začudio ako to uvedu i ostali, ako su jeftiniji nego kod nas! Toliko o jedinstvenom tržištu! :-?? :-??

jedinstveno tržište je samo kad njima odgovara :handgestures-thumbdown: ova unija je kao i sve druge u povijesti jedna veelika pušiona za male narode :handgestures-thumbdown:

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013 14:56 
napredni kampist

bajki je napisao/la:

e pa nek se gone....i da imam brijeg para iz principa nikad ne bih kupila nijedno Suzuki vozilo, bez obzira ima 1 ili 100 kotača :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown: :handgestures-thumbdown:
Dakle novi V strom nikad u našu garažu :naughty: .....

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013 16:52 
Moderator

Srediti će se to, taman dok mi dođe red na zamjenu! :icon_wink:

Vrh

PostPostano: 23 lis 2013 13:51 
napredni kampist

bajki je napisao/la:
Srediti će se to, taman dok mi dođe red na zamjenu! :icon_wink:

Princip je princip! :naughty:
Suzuki ne vozimo!

Vrh

PostPostano: 24 lis 2013 11:22 
zeleni kampist

molim cijenjena misljenja o dotičnoj ; http://www.avto.net/avto.saturn/ad.asp?id=7778105

obratiti pozornost na fleku iznad umivaonika....

Vrh

PostPostano: 24 lis 2013 12:57 
Moderator

5 ležajeva, a 3 za djecu...

ova srednja garnitura ne vjerujem da je šira od 1,80 m treba uzeti metar i izmjeriti... iako piše 190...
tako piše i da je mali ležaj na katu 200, a onaj ispod njega 190 :-W

nešto staro 25 godina ne može biti savršeno... to je od vlage fleka najvjerojatnije... e sad koliko se kud uvuklu - to dok prstima ne stisneš i uživo ne vidiš po fotkama teško...

Vrh

PostPostano: 24 lis 2013 13:32 
zeleni kampist

Statler je napisao/la:
5 ležajeva, a 3 za djecu...

ova srednja garnitura ne vjerujem da je šira od 1,80 m treba uzeti metar i izmjeriti... iako piše 190...
tako piše i da je mali ležaj na katu 200, a onaj ispod njega 190 :-W

nešto staro 25 godina ne može biti savršeno... to je od vlage fleka najvjerojatnije... e sad koliko se kud uvuklu - to dok prstima ne stisneš i uživo ne vidiš po fotkama teško...

u pravu si .... dva kreveta na koji bi kao trebale stati dvije odrasle osobe su po opisu 190 dugačke, i dok stavis jastuk, ja sa svojih 185cm nemam kaj radit na tom krevetu ..... sranje ....

a fleka, mislio sam, dali je mogla nastat nekako iznutra ?

Vrh

PostPostano: 24 lis 2013 14:46 
Moderator

Ta fleka je od vlage. Ako se nevaram, vidi se i dolje ispod umivaonika! Ja radije nebi (gledajući preko slika)! :think:

Vrh

PostPostano: 25 lis 2013 14:42 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Ta fleka je od vlage. Ako se nevaram, vidi se i dolje ispod umivaonika! Ja radije nebi (gledajući preko slika)! :think:

hvala , to nisam ni vidio...

kaj su svi kreveti u kampicama tak kratki ???? kak vi spavate kad stavite normalni jastuk ?

i kaj su svi bracni kreveti tak uski ?????' sad po kuci bjezim od skwo kad se pentra po meni dok spavamo, a nemogu zamislit kak bi to bilo na krevetu 120cm širine usred ljeta ... pa vani bi morao spavat i opet bi dosla do mene

Vrh

PostPostano: 25 lis 2013 14:57 
Moderator

Da tih 190 je problem. Ja sam to imao u staroj kućici, dok je kod nove 200 cm pa je OK!
Koristiti manje jastuke i spavaš malo ukoso, nema druge pomoći! :whistle:

Vrh

PostPostano: 26 lis 2013 10:45 
Moderator

mousezg je napisao/la:
kaj su svi kreveti u kampicama tak kratki ???? kak vi spavate kad stavite normalni jastuk ?

ne... u mojoj kampici jedan je 160x220, a drugi 160x200 jer je kampica 230 širine :dance:

nemoj plakat - ja sam sa ženom spavao u kampici i na 90 širine nedavno :whistle:

Vrh

PostPostano: 26 lis 2013 20:45 
kamperska gerijatrija

Ima kampica koje imaju krevet postavljen uzdužno a ne poprećno na os vozila pa tamo ima pun kufer mjesta i za visoke ljude....

Vrh

PostPostano: 28 lis 2013 08:30 
Moderator

taj uzdužno krevet često je čak samo 180 u sjedećoj garnituri... a ima ih i kraćih na 160 cm...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: