E što ti je život, taman sam kupio kamper i došao na forum, a ono maltene svi nestadoše ....
Kakobilo, kasnu jesen i zimu i proljeće odlazio sam vikendima po okolici: Krk, Palmanova, Tribaljsko jezero, Fužine, Lepenica, Omladinsko/Lokvarsko jezero, Novi Vinodolski, Oštro, Platak, Senj, Vratnik, Rizvanuša .... uživancija.
Nabavio sam dual battery kontroler s remote displayem za solarni panel i montirao ga umjesto staroga koji je došao s kamperom. Odlična stvar, mogu definirati omjer punjenja između baterija u 10% koracima od 90-10 do 10-90. Uz to, bez obzira na konfiguraciju, kad se jedna baterija napuni do kraja, skoro sve ide drugoj bateriji. Usput, najviša zabilježena vrijednost punjenja je 8,3A što je skoro 100W. S tim u vezi, pretpostavljam da mi je panel, koliko, 120 ili 150W?
E, da, stepenice se sada aktiviraju daljinskim upravljačem
Neki dan mi se pojavio problem s frižiderom, ne baca iskru pri pokušaju paljenja na plin. Netko od prošlih vlasnika je, izgleda, originalni elektronski upaljač tiktiktik zamijenio s običnim piezzo na pristisak. Onaj što lupa kad ga stisneš i na svaki pritisak baci iskru. Pokušao sam očistiti elektrodu i sondu i ništa. Provjerio sam u mraku vidi li se negdje iza frižidera sijevanje ali nema ni toga. Pokušati ću još jednom doći do svih dijelova - mislim da ih nema puno: modul s dugmetom, kabel i elektroda - a ako ne bude rezultata kupiti ću novi piezzo upaljač.
Prošli vikend smo bili, prvi put, u pravom kampu, u Rizvanuši. Taman što sam htio, mirno, prostrane parcele, zelenilo, ptičice i zekonje, a cijena više nego povoljna.
Prošlo tankiranje je bilo ne do čepa nego se počelo prelijevati vani, pogriješio sam misleći da treba stati više no što je htjelo. E, s takvim tankiranjem prošla potrošnja je bila 10,8 l/100. Jadranska magistrala, na Velebit, s Velebita, Lika 505 km. Ako pretostavim da sam ulio više od litre više nego inače, onda potrošnja pada na 10,5 ili i manje. To je baš dobro
Pa, volim ponedjeljke - samo 4 dana do vikenda
Ostali dani su još bolji ....