AstMar je napisao/la:
@istrle11,
hvala na odgovoru
![Thumb Up :handgestures-thumbup:](./images/smilies/handgestures/thumbup.gif)
ali poput prave neznalice imam ja naravno još pitanja :
- kako se prazni otpadna voda, da li se dođe iznad nekog šahta pa se ispusti ili preko neke odvodne cijevi?
-kad se puni čista voda, kakav bude priključak, da li je to neki standardni priključak ili se treba malo snalaziti?
- kako izgledaju ti kamper servisi, da li je to samo jedan automat na kovanice ili malo veća ograđena zona?
- imaju li ti servisi neki poseban uočljivi znak kako bi ga se lako vidjelo? (ranije mi nije trebalo pa to nisam ni gledao)
-kako ste prali rublje?
-kako ste gurtnom vezali prednja vrata, to ste zajedno zavezali ručke na lijevim i desnim vratima preko sjedala da se ne mogu nikako izvana otvoriti, ili? Ovo je dobar savjet koji mi samom ne bi pao na pamet.
-pretpostavljam da u kamperu imaš neki pretvarač iz 24V u 220V za slučaj da moraš prikopčati nešto šta radi na 220 a nisi u kampu? Npr. za punjenje mobitela i ostalih pratećih đinđurija.
- bojler ti je pretpostavljam na plin?
-gdje ste to putovali 10 dana?
-dok smo u obilasku sakrio bi laptop negdje, čisto da u slučaju provale bar malo smanjim mogućnost da ga uzmu. Imaš neku ideju gdje bi ga se moglo ugurati? Jesi li ti nešto sakrivao po kamperu?
@Statler,
Misliš iznajmiti od nekog običnog vlasnika kampera? Nisam. Nisam ni mislio da netko iznajmljuje kampera a da nije firma. Ali svejedno, čak i da ga nađem po ovakvoj cijeni (šta je malo vjerojatno) opet bi morao nekamo ići po njega u kontra smjeru šta baš nema smisla (iz Istre sam).
Pretpostavljam da na onom drugom forumu imaš nick Čvor, je tako? :)
Onda se znamo od tamo (moj nick od tamo je aaston). Ako se dobro sjećam i Bajkija sam tamo vidio na nekoj temi, valjda o kampiranju. Ove ostale nickove ne raspoznajem.
Kod mene se tank otpadne vode prazni parkiranjem kampera na predviđeno mjesto(sagneš se ispod i pogleda i zakretanjem ručke otvaraš ventil i kad sve iscuri zatvoriš.
Za punjenje čiste vode imaš najvjerovatnije čep koji bi trebao biti plave ili bijele boje i otvoriš ga ključem kampera i običnim gumenim crjevom natankiraš do vrha.Nisu ti potrebni nikakvi posebni prikljuci.
Što se kamper servisa tiče do sada sam se susreo sa modificiranim koji se aktiviraju navoženjem kampera na kanal on preko senzora pusti vodu i možeš počet sa pražnjenjem.Takvi imaju rampu i nemožeš koristit dok ne platiš.Na takav noviji sam naišao u Italiji na autoputu i za upotrebu se javiš na blagajnu u benziskoj i kažeš kamper servis platiš i možeš obavit uslugu.
Što se tiče kamper servisa unutar kampova to je najčešće kanal sa protokom vode isto ga navezeš da ti cijev za ispust bude usmjerena na otvor i okreneš ručicu.Vrlo jednostavno samo se odmakni da te ne pošprica.
Vrata sam vezao gurtnom za ručke tako da ako i provali bravu nemože baš lako uć u kamper a da ne napravi štetu na vratima.Naš kamper nema serijski ugrađen pretvarač sa 12V na 220V pa smo ga mi kupili preko interneta i služimo se njime kad treba nadopunit fotoaparat ili kameru.
Što se putovanja tiče zadužena je supruga pa će ona kroz koji dan napraviti putopis a ukratko krenuli smo iz Samobora preko Slovenije,Austrije.Njemačke,Francuske,Švicarske,Italije,Austrije,Slovenije i doma.Jedna tura od cca 3000 km.
Laptop zaguraš ispod madraca na gornjem krevetu
Za sad toliko i pitaj ako te kaj zanima.