Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 23 stu 2024 21:33.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 6 7 8 9 10 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 02 ruj 2012 22:26 
napredni kampist

Schnitzer je napisao/la:
cjepidlaka je napisao/la:
:d Mužu gotov godišnji, samo ja ostajem.

Uh, na ovo ne mogu ostat ravnodušan, nekad sam zbilja mekog srca...,treba pomoći dami u problemima...
Koji termin je u pitanju? :d

Ma nije meni problem :d
Još mi prodajte foru kak se u šatoru ne smije spavat sam :)))

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012 22:36 
kamperska gerijatrija

Nije ni meni problem..., jedine probleme radi Statler! =)) :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012 06:35 
napredni kampist

Ne, ne, ne, ne, mislila sam da mi nije problem biti sama :hand:

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012 08:52 
Zen kampist

Schnitzer je napisao/la:
Nije ni meni problem..., jedine probleme radi Statler! =)) :obscene-drinkingcheers:

Osim što Statler radi probleme, Rakun traži družicu za boravak u šatoru =))

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012 09:02 
Moderator

klin je napisao/la:
Schnitzer je napisao/la:

Osim što Statler radi probleme, Rakun traži družicu za boravak u šatoru =))

Statler ne radi probleme... :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2012 10:09 
kamperska gerijatrija

Da li netko kod nas ili u Slo. drzi Vango satore?

Vrh

PostPostano: 07 vel 2013 12:00 
trudi se

Ispratio sam kompletnu temu i hteo sam vam postaviti jedno pitanje. Meni je najblizi srcu sator easy camp model boston 400. Imam dilemu koja je opcija bolja Boston 400 ili Coleman lakeside 4 de luxe ? Mozda eventualno Coleman traiblazer 5 ali je on neka rezervna opcija. Bile su mi zanimljive Quechua ali mi je Gebalim srusio mit o ovoj firmi. :handgestures-thumbdown: Dal neko od vas ima neki drugi predlog i koji i ako moze neko misljenje o ovoj mojoj zamisli ? Da ne zaboravim u pitanju je cetvoroclana porodica ne preterano zahtevna.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2013 12:34 
Moderator

nisam baš neki šatoraš, ali po onome što sam i uživo saznao od istih - znam da savjetuju uvijek broj veći šator nego što trebaš...

pogledao sam na jubitou zanimljiv filmić i moram priznati da po onome što vidim izgleda OK
http://www.youtube.com/watch?v=WD3Tkx1gds8

e sad znam da šatoraši vole držati spiku:
- visina vodene linije (nekad davno sam i sam bio poplavljen u Biogradu)
- vodopropusnost tkanine
- vrsta materijala
- vrsta i ima li pod u šatoru
- visina prednjeg dijela
- komarnici i način prozračivanja
...

i ima toga još - a kod svakog kupca novog šatora još se to kosi i sa cifrom koju je isti namijenio dati za njega

i na kraju - u kampovima sam vidio svašta od raznoraznih "boleka i loleka" do pravih vikendica pod platnom, a znam da je neka sredina optimalna.

a kad si već spomenuo Coleman (imam katalog iz 2011) i dok sam ga listao označio sam nekoliko šatora, a onaj koji se meni sviđa osobno je Coleman Ridgeline 6 Plus

http://www.youtube.com/watch?v=Jwu0xkT6mwQ

Vrh

PostPostano: 07 vel 2013 12:51 
napredni kampist

Taj Coleman Ridgeline 6 se moze vidit u garaži zacki zak...
Inače Colemani se mogu povoljno kupiti kod mixicaravaning Slovenija, placanje pouzecem u posti Brezice i vozi doma...
Također u pitanju četveročlana obitelj i nije preveliki (osim kad trazis mjesto u kampu)
Meni bi easy camp boston 400 bio tijesan (taman za četvero da leži u vrećama i ne ostane niš mjesta...). Makar, na njemu mi se jako sviđa natkriven ulaz, pa šator može biti otvoren kod manje kiše.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2013 01:24 
trudi se

Jasno ko dan i ja sad kad bolje razmislim vidim da bi Boston 400 verovatno bio knap. B 500 je malo sira opcija i bolja a u konbinaciji je i Easy camp lakewood 600 model 2012 Tour. Njega drzim kao neku trecu varijantu. Ovo je sve neko moje razmisljanje potpuno laicko ali iz sakupljanih saznanja i iskustava, teoretskih naravno, pa dobrim delom i sa ovog sjajnog foruma. Zato mi je bitno vase misljenje da ne bi u praksi kasnije bilo povuci - potegni ?!
Zik-Zak video sam fotke iz tvoje garaze i super su. Prava stvar mesto pod lozom i sasvim komforan sator. :handgestures-thumbup: Jos jedan koristan savet skoro uzivo.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2013 10:35 
napredni kampist

A mozda da razmislis o stajacoj visini, barem u ovom dnevnom dijelu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Vrh

PostPostano: 11 vel 2013 14:55 
trudi se

Cjepidlaka nisam bas najbolje shvatio ? Svi ovo nabrojani satori imaju dobru stajacu visinu. Ili ja nisam razumeo primedbu. :confusion-scratchheadyellow:

Vrh

PostPostano: 11 vel 2013 18:25 
napredni kampist

sad više ne znam ni ja, mislila sam na ovaj boston, vidim po specifikacijama da je donekle visok, ali referirala sam se na filmić koji je statler stavio i odmah mi je upalo u oko da je tip viši od šatora kad stoji kraj njega. A kad uđe unutra onda je ok, možda je do kuta snimanja :think:

Vrh

PostPostano: 11 vel 2013 21:39 
trudi se

Jeste Cjepidlaka ima 190 cm visinu dnevnog boravka sto je sasvim dovoljno. Na snimku deluje tako ali sto se visine tice nije problem. Veca je muka sto je knap sa mestom za spavanje i odlaganje opreme za cetvoroclanu porodicu. Al idemo dalje naci ce se i za nas nesto.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013 23:39 
kamperska gerijatrija

deki , evo jedan za 5 osoba , možeš naručit , ne znam kako vam je sa carinom ?

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1040044518

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013 12:04 
napredni kampist

Gebalim, moze pitanjce ovak javno?

Vidim na prvoj strani da imaš outwela dimenzija 6x4metra. Kakva su ti iskustva sa pronalaženjem prostora za takvu mrcinu? u kojim si kampovima bio sa njim?
Pitam zato jer je i moj poveliki. Prvu sezonu s njim sam imo sreće kaj se tiče mjesta, al kad se sjetim prijašnjih sezona kak sam si teško našel mjesto i sa manjim šatorom... malcice me strah.
Pozdrav!

Vrh

PostPostano: 14 vel 2013 13:00 
trudi se

Dobro pitanje zacki zak i mene to interesuje znam da je svaki cm u kampu bitan kada je jek sezone. Zato me zanima kako je sa ovim velikim sestometarskim "kucama" da nisu preglomazne za guzvu u spici ? :-\

Vrh

PostPostano: 17 vel 2013 10:34 
trudi se

:greetings-wavingyellow: Imam problema s starim postavkama pa sam privremeno aktivirao novi acc.
Da je bar 6x4. niste računali kišni ulaz i još pride ninimum metar bočno i metar i pol naprijed i iza... =))
Al da ne filozofiram previše...parcela na koju strane prosječna kamp kućica s predšatorom i priključnim vozilom je dovoljna:-)
Ovakav tip šatora nije backpack za turneje, to je stacionarna kuća i kao takav je osmišljen, a ako se pogleda Outwellov asortiman on je srednjih dimenzija a nitko ne bi radio šatore koje ne stanu na parcele jer kome bi ih prodavali.
Uglavnom...imam šator a ponašam se kao da imam kamp-kućicu ili veći kamper.
Kako oni tako i ja.
Jedini problem i razlika je podloga...tu zna biti problema...neravno...korjenje, kamene grote koje strše par milimetara al prokleto smetaju...nagnutost parcele...al sve se može ak se zna :-)
Neparcelizirani djelovi me ne zanimaju...najdalje teći red do mora...rezerviram parcele i po godinu dana unaprijed.
Koristim se svim trikovima pri tome, često se uguzim u slovenske djelove kampa jer tamo su obićno parcele s najviše hlada i prostora i blizu mora. Nije nužno uvjek loše...ispadne i dobro. Ak ide ide...a ak ne-a mene iz moje ležaljke s pivom u ruci apsolutno boli ona stvar kaj si frendovi nisu parcela jedna do druge nego se neki sovražnik hrvat usudio u svojoj zemlji da im poremeti planove.
Ukratko!

Vrh

PostPostano: 17 vel 2013 10:45 
Zen kampist

Gebalim01 je napisao/la:
:greetings-wavingyellow: Imam problema s starim postavkama pa sam privremeno aktivirao novi acc.
Da je bar 6x4. niste računali kišni ulaz i još pride ninimum metar bočno i metar i pol naprijed i iza... =))
Al da ne filozofiram previše...parcela na koju strane prosječna kamp kućica s predšatorom i priključnim vozilom je dovoljna:-)
Ovakav tip šatora nije backpack za turneje, to je stacionarna kuća i kao takav je osmišljen, a ako se pogleda Outwellov asortiman on je srednjih dimenzija a nitko ne bi radio šatore koje ne stanu na parcele jer kome bi ih prodavali.
Uglavnom...imam šator a ponašam se kao da imam kamp-kućicu ili veći kamper.
Kako oni tako i ja.
Jedini problem i razlika je podloga...tu zna biti problema...neravno...korjenje, kamene grote koje strše par milimetara al prokleto smetaju...nagnutost parcele...al sve se može ak se zna :-)
Neparcelizirani djelovi me ne zanimaju...najdalje teći red do mora...rezerviram parcele i po godinu dana unaprijed.
Koristim se svim trikovima pri tome, često se uguzim u slovenske djelove kampa jer tamo su obićno parcele s najviše hlada i prostora i blizu mora. Nije nužno uvjek loše...ispadne i dobro. Ak ide ide...a ak ne-a mene iz moje ležaljke s pivom u ruci apsolutno boli ona stvar kaj si frendovi nisu parcela jedna do druge nego se neki sovražnik hrvat usudio u svojoj zemlji da im poremeti planove.
Ukratko!

:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 17 vel 2013 15:08 
Moderator

Gebalim01 je napisao/la:

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 6 7 8 9 10 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: