Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 10:47.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 ... 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 10 pro 2012 13:55 
Moderator

dundino je napisao/la:
bajki je napisao/la:
Čestitke na kupnji! :clap: :clap:
Može koja slikica i koji detalj oko cijelog postupka uvoza?

nisam je ja sad kupio, nisam taj gospodin iz prethodnog posta, ja sam to obavio i detaljno opisao još u 6 mjesecu.

ali svakako me zanima postupak tog gospodina da vidim da li sam mogao nešto i ja drugačije napraviti.

Svote su bile slične kao one koje je Statler naveo u postu, pa sam pomislio da si to ti! :doh:

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012 14:18 
Moderator

dundino je napisao/la:
nisam je ja sad kupio, nisam taj gospodin iz prethodnog posta, ja sam to obavio i detaljno opisao još u 6 mjesecu.
ali svakako me zanima postupak tog gospodina da vidim da li sam mogao nešto i ja drugačije napraviti.

po njegovoj priči - navodno jesi... bez nekih detalja koje si ti prolazio, bez homologacije i slično... radi se konkretno o jednom članu Upravnog odbora UKH koji je friško iz Maribora uvezao Wilk prikolicu... obećao mi je neki dan da će se spojiti na forum jer ga čita i opisati svoj put uvoza...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012 15:20 
Zen kampist

da, i mene je zvao jer je vidio moj post tu na forumu kojim sam opisao svoj postupak.

a moj postupak se temeljio na uputama carinarnice i špedicije i kolega iz tehničkog pregleda. ako sam nešto i mogao drugačije, ha što sad, čovjek uči dok je živ.
znati ću za drugi put, a s obzirom na nikakvu ponudu kampica kod nas mislim da će i biti drugog puta :)

Vrh

PostPostano: 10 pro 2012 16:51 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:
očekujem izvješće jednog gospodina koji je nedavno uvezao kampicu iz Slovenije... 35.000 kn ju je platio u MB, a u HR na tablice ga je koštala 44.000 ako sam dobro zapamtio...

:-W

Vrh

PostPostano: 19 sij 2013 20:31 
kamperska gerijatrija

evo možete li malo prokomentirati ove dvije kampice kakve bih ja želio kupiti s obzirom na novce koje sam spreman platiti za kampicu a i to da imam preslabo auto za nešto veće ( grande punto 79 KS benzinac ),,,,

pretpostavimo da su obe kampice podjednako dobre otprilike iste , dali se isplati uvesti istu iz slo ili takvu neku sličnu s obzirom da su kod nas dosta skuplje nego u sloveniji ? ! hvala , pozdrav svim forumašima !

prva u slo košta 9000 kuna , a slična u hr 16000 kuna - velika razlika !?

http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=6842825

http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/a ... as-6929066

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 19 sij 2013 23:05 
Moderator

Koliko se može vidjeti na fotkama, izgledaju da su u dobrom stanju, ali obično se na fotkama nevide nedostatci. Za ovu u HR, na fotki mi se čini da ima razbijeno prednje staklo. Treba nju samo dobro provjeriti dali negdje curi, znači provjeriti sve čoškove iznutra (maknuti jastuke i detaljno pregledati i opipati) i prednje ručke izvana (moraju biti čvrste), kao i podnu ploču izvana u čoškovima (nesmije biti nigdje trula). Naravno treba vidjeti i u kakvom je stanju predšator, jer novi nije baš mala investicija (cca 500€).
Ova iz SLO ima i dodatnu tendu uz predšator i kuhinju, što je odlično. Također ima i nadstrešnicu koju je dobro imati ako nemaš garažu za spremanje kampice. Kod ove iz HR je dobro što je garažirana, pa je time vjerovatno i bolje očuvana (tko zna možda je to tek prva zima kada je garažirana :think: ).

Dali se isplati uvoziti? Na cijenu iz SLO imaš PDV (25%), trošak homologacije, trošak špeditera, možda i potvrdu o podacima kampice (cca 100€) + trošak goriva, tako da to dođe na istu cijenu. Da se radi o nekoj skupljoj kampici onda se isplati ići van po nju, a za jefitne dođe tu negdje.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2013 23:48 
kamperska gerijatrija

znao sam ja da će bajki prvi dati svoj komentar , hvala bajki na opširnom savjetu , da za tako jeftine kampice ne isplati se uvoz iz slo , dođe na isto a zafrkancija na kvadrat. Šteta što ova iz Sl.Broda nema slike iznutra da vidimo . i meni se čini da je staklo popucalo , da mi je bliže išao bi je pogledati . vidjet ćemo , još je do proljeća .... zimi na more a ljeti u planine ... :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 09:54 
Moderator

Zvrcneš ga i tražiš neka ti pošalje dodatne slike svih čoškova, slike iznutra, slike predšatora, u velikoj rezoluciji da možeš detaljnije pogledati, pa ćeš znati dali da računaš na nju ili ne. Možda i cijena ide još malo dolje. :think:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 12:54 
Moderator

taipi - zadnja rečenica tvog zadnjeg posta - jaaaakooo mi se sviđa :handgestures-thumbup:

sve ti je bajki rekao, ali nikakve slike ne mogu prikazati ono što vidiš i opipaš vlastitim rukama.... i prednja fronta na slikama može izgledati savšeno, a drvena konstrukcija ispod lima može biti totalno trula... ćoškove poda najlakše ispitaš vrtnjom i spuštanjem nogica, jer upravo nogice i odupiranje o tlo rade najveću silu na podnu podlogu koja mora biti čvrsta...

a jedan detalj - kampica u SB je 310 cm, a u SLO je 360 cm i tih pola metra kod malih kampica puno nosi... osobno mislim da je 400-tka najmanja kampica i za dvije osobe, a još uvijek dovoljno laka da ju npr. Clio, Polo i neki takav benzinski auto može povući na more...

ps. a što se kampica tiče - davnih dana sam jednom moderatoru ovog foruma savjetovao što pri kupnji da pregleda na Adriji ove generacije, mislim da je to čak bio i jedan od prvih naših komunikacijskih dodira... :whistle:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 13:14 
Moderator

Statler je napisao/la:
ps. a što se kampica tiče - davnih dana sam jednom moderatoru ovog foruma savjetovao što pri kupnji da pregleda na Adriji ove generacije, mislim da je to čak bio i jedan od prvih naših komunikacijskih dodira... :whistle:

:bow-blue: :bow-blue: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 13:25 
kamperska gerijatrija

hvala forumaši :obscene-drinkingcheers:

kampica 4 metra - pa i malo manja nebi trebala biti premala za nas reoje ako ima dobar predšator onda u kučici samo prespavaš zar ne a ipak je meni težina i dužina kampice bitna pogotovo što ja idem u planine tj. slovenija .
ova u SB mi se čini malo skupooo ! predaleko mi je iz splita da je idem gledat.

ne znam zašto ljudi ne dolaze na more i zimi , pa ljepše nego usred ljeta .

Ako na proljeće se odlučim na kupnju kampice a ista bude u blizina vašeg mjesta boravka(bajki ili statler) , možete li sa mnom u inspekcijski pregled ipak ste vi iskusniji puunooo od mene ? :clap:

zimi na more a ljeti u planine :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 13:46 
napredni kampist

taipi je napisao/la:
ne znam zašto ljudi ne dolaze na more i zimi , pa ljepše nego usred ljeta

Taipi to se i ja pitam? :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 16:19 
Moderator

možda zato što ne znam kako provući kampicu kroz Gorski kotar i Liku - da nema snijega ili vjetra?

možda zato što ne znam koji kamp radi na moru tijekom cijele godine? :think:

a to ćeš i ti saznati - što i kako je to - kad prvi put zakvačiš kampicu! vjeruj mi i ljeti! :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 16:34 
napredni kampist

Statler je napisao/la:
možda zato što ne znam kako provući kampicu kroz Gorski kotar i Liku - da nema snijega ili vjetra?

a to ćeš i ti saznati - što i kako je to - kad prvi put zakvačiš kampicu! vjeruj mi i ljeti! :greetings-wavingyellow:

Joj, pa nisam mislila na vučenje kamp kućice :doh: znam da je to neizvediva misija :snooty:
Mislila sam na konkretniji smještaj i prekrasne vikend šetnje uz more kada je ovdje snijeg :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 18:13 
kamperska gerijatrija

Statler je napisao/la:

da vjerujem , zato i ne želim veliku kampicu već jednu manju do 4 metra kad pada kiša da ne spavam na podu u šatoru.

evo konkretno kod mene ti radi kamp stobreč kod splita cijelu godinu, i jako je lijepo . imaš sve toplu vodu , struju , restorean u kampu radi cijelu godinu , ja neki dan bio sa familijom tamo na pizzu , jako lijepo i nije skupo.

često šetamo tamo i preko zime ima stalno nekoliko kampera i kamp kučica sa registracijama iz finske,švedske, njemačke , uglavnom su to koliko vidim umirovljenici koji cijelu zimu provedu u stobreču.

tako da i nije baš da nema kampa na jadranu koji ne radi i cijelu godinu . :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 19:09 
Moderator

taipi je napisao/la:

Ako na proljeće se odlučim na kupnju kampice a ista bude u blizina vašeg mjesta boravka(bajki ili statler) , možete li sa mnom u inspekcijski pregled ipak ste vi iskusniji puunooo od mene ? :clap:

Nema frke! Ako me put nanese do Broda, navratim pogledati ovu koja te zanima! Nije baš da idem previše na tu stranu, ali nikad se nezna, pogotovo kada zatopli! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013 19:45 
kamperska gerijatrija

Nema frke! Ako me put nanese do Broda, navratim pogledati ovu koja te zanima! Nije baš da idem previše na tu stranu, ali nikad se nezna, pogotovo kada zatopli! :handgestures-thumbup:[/quote]

hvala ti bajki :bow-blue:

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013 20:39 
kamperska gerijatrija

http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/k ... as-4137059

ovo je njemačka kampica na rasklapanbje , nešto slično kao i brako . Ima li netko iskustva sa ovakvim kamp-prikolicama ?

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013 22:02 
trudi se

Imam takvu istu(100% istu), samo kod mene piše da je makedonski Brako. Služi nam samo za spavanje i prevoz stvari do kampa, kuhinja i sve ostalo nalazi se u predšatoru. Prezadovoljno smo s njom(supruga i ja, kćer više ne ide s nama),lagana je za vuć i lako je uparkiramo na mjesto a za podizanje "kućice" nam treba max. 5min. Naša ima onu kutiju na rudi za sitnice. Ako Vam nije nešto jasno oko same kućice slobodno pitajte.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013 22:17 
kamperska gerijatrija

i ja bi takvu na rasklapanje samo teško je naći , bar sada , ova na njuškalu mi izgleda dosta loše bar na slikama .

imate možda koju fotografiju da vidimo kako vaša izgleda ?!

pozdrav i hvala :greetings-wavingyellow:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 ... 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: