Ko bi rekao da ću posle 5 godina opet postovati na ovoj temi, ali sad iz drugog ugla
.
Mi smo ove godine rešili da presečemo sa kampovanjem, beba još spava poslepodne i to je u šatoru nemoguće i užasno teško. Namučili smo se prošle godine. Definitivno je vreme da pređemo na prikolicu.
Iz tog razloga smo uplatili apartman u Grčkoj, mesto Kalamitsi, odmah pored kampa Thalatta. I naravno da smo spakovali i šator, ko još ide na more "samo" 12 dana. Šator smo poneli sa namerom da produžimo odmor ako nam ne bude dovoljno dana. Plan je bio da ako i odemo u kamp to bude kamp Armenistas. Preporuku sam dobila od jedne poznanice koja tamo kampuje već godinama. Ali u tom kampu nije bilo mesto. I nisam bila zadovoljna njihovom pristupom. Pojaviš se na recepciji, dobiješ mapu kampa i kreneš u potragu slobodnih parcela, bez spiska da li su te parcele rezervisane. Znači, šmekneš parcelu pa se vratiš da proveriš da li je i koliko slobodna. Od 4 parcele koje su se meni svidele nijedna nije bila slobodna duže od dva dana. Meni je taj poduhvat više ličio na igranje Lota, na plus 30. Spisak slobodnih parcela se teško vadi iz softvera pa im je ovako lakše
.
Thalatta kamp je bio odmah pored našeg mesta, tu smo dobili info da imaju slobodnih parcela i odmah rano ujutru smo otišli, uzeli parcelu i vratili se da se spakujemo u apartmanu.
Kamp je dosta drugačiji nego većina koje smo obišli u HR.
Ne postoji mapa kampa. Imaju službenu mapu ali nema mape sa parcelama za goste. Nemam pojma zašto tako rade. Parcele jesu logički poređane, ali mapa bi više značila.
Cenovnik kampa. Cena osobe u kampu je drugačija ako je na Lux ili Standard parceli. Uslovi koje osobe imaju u celom kampu su iste, koriste iste sadržaje, iste toalete, ali onaj ko je na većoj parceli on mora više da plati što se toliko raširio. Ne što je raširio šator, već što se on više šire
.
Bazen. Bazen nije radio jer je bio pun mulja zbog poplave. Što i nije strašno ali poplava je bila nedelju dana ranije i mulj se usmrdeo tako da pored bazena nije preporuka ni proći.
Restoran na samoposluživanje, kao kantina. To nam se posebno svidelo. Dnevno postoji par jela na jelovniku, cene su jeftinije nego u klasičnom restoranu, jela su ukusna, kuvana, stolovi su u hladu...
Zajednički frižideri. Svaki mokri čvor, deo za pranje suđa, ima po jedan-dva zajednička frižidera. Poređaš stvari u kutiju ili kesu i ostaviš tamo. To se ne naplaćuje. Ako hoćeš svoj frižider onda dodatno platiš i dobiješ klasičan frižider koji ti isporuče na parceli. Ovo je odlična opcija za nas sa šatorima.
Štednja i lenjost. Svuda se štedi, na svemu. Radnika ima minimalno i svi liče na socijalne slučajeve. Svetla u toaletima se uključuju automatski i suviše kasno, tako da postoji period predveče i ujutru kad je u toaletima mračno. U toaletima nema sapuna i toalet papira. Znači, sve moraš sa sobom da poneseš.
Toaleti su čisti, jesu stariji ali održavani.
Plaža i more je savršeno, to je uvala, voda je toplija, plaža je peščana.
Senke ima u skoro celom kampu osim deo na plaži. Prvi red na plaži je zauzet paušalcima ali ceo kamp je dosta dugačak a uzak, sve parcele su jako blizu kampa.
Gosti su uglavnom Grci pa Srbi, Makedonci, Bugari, par Slovenaca.
Meni je kamp ostavio utisak kao da ga vodi neko bez puno entuzijazma. Da je uložen novac u to i da sad gledaju kako samo da što više zarade, bez neke dodatne inovacije i ulaganja, a kamp se troši i propada. Možda sam suviše kritična jer sam videla i bolje, ali trudila sam se da budem realna i nepristrasna u ocenjivanju.
Evo i par slika, nisam stigla više.
- parcele su dosta manje nego što smo navikli
- sanitarni čvorovi
- plaža
- pored mobilnih kućica, postoji opcija i iznajmljivanja kamp kućica i šatora koji su bukvalno na plaži. Mene su šatori očarali, imaju i klimu, na plaži, par metara od vode.
- paušal