Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 08:20.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 ... 19 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 15 svi 2012 11:40 
Moderator

Znači ova:
http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/hobby-prestige-480-tfm-1993-god-oglas-4852015

Iako kućica izgleda dobro očuvana, barem po fotkama i iako je to Hobby kućica po meni je to previše novaca za kućicu toga godišta. To neznači da kućica nije dobra ili da nevrijedi te novce! Radi se o mome mišljenju da za to godište jednostavno nebi dao toliko novaca.
Problem kod nas je što nema dovoljno kućica u prodaji, pa je problem ako se hoće na brzinu kupiti jer nema izbora. Treba duže vrijeme pratiti oglasnike jer se stalno pojavljuju novi oglasi i ubrzo nestaju jer se kućice prodaju ako su dobre prilike. Sve ovo što suže vrijeme stoji ili je kućica loša ili se vlasnik traži previše novaca.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2012 12:01 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Znači ova:
http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/hobby-prestige-480-tfm-1993-god-oglas-4852015

Iako kućica izgleda dobro očuvana, barem po fotkama i iako je to Hobby kućica po meni je to previše novaca za kućicu toga godišta. To neznači da kućica nije dobra ili da nevrijedi te novce! Radi se o mome mišljenju da za to godište jednostavno nebi dao toliko novaca.
Problem kod nas je što nema dovoljno kućica u prodaji, pa je problem ako se hoće na brzinu kupiti jer nema izbora. Treba duže vrijeme pratiti oglasnike jer se stalno pojavljuju novi oglasi i ubrzo nestaju jer se kućice prodaju ako su dobre prilike. Sve ovo što suže vrijeme stoji ili je kućica loša ili se vlasnik traži previše novaca.

Da to je ta. I meni se čini da je puno novaca za to godište. I ne bi dao tu lovu.
Ali izbor je nikakav za iznose do 35000-40000 kn.Za one iznad 50 000 nemam love.
I primjetio sam da ima par kampica većih od 5 i pol metara, ali meni treba isključivo
veličina do 5 m.
A ništa, hvala ti puno. Preostaje mi jedino svakodnevno pretraživanje.Razmišljao sam i otići negdje van
po neku ali se ježim kad se sjetim papirologije, troškova, truda.

pozz

Vrh

PostPostano: 15 svi 2012 12:27 
Moderator

miki je napisao/la:
bajki je napisao/la:
Znači ova:

Da to je ta. I meni se čini da je puno novaca za to godište. I ne bi dao tu lovu.
Ali izbor je nikakav za iznose do 35000-40000 kn.Za one iznad 50 000 nemam love.
I primjetio sam da ima par kampica većih od 5 i pol metara, ali meni treba isključivo
veličina do 5 m.
A ništa, hvala ti puno. Preostaje mi jedino svakodnevno pretraživanje.Razmišljao sam i otići negdje van
po neku ali se ježim kad se sjetim papirologije, troškova, truda.
pozz

Inače, kad kreneš vući - ovakvu 4,50-4,80 ili neku 5,00-5,80 svejedno ti je! Često su ti i težine tih prikolica male razlike. Gleda se NDM (najveća dopuštena nosivost) koja ti je npr. na prikolici 4,00 m oko 1200-1300 kg, na prikolicama od 4,00-5,00 m 1300-1500 kg, a na većim prikolicama 1300 pa do 2000 kg. Uglavnom ovisno o opremama prikolice.

Problem nastaje u kampu i smještaju na parcelu. U mnogim kampovima te parcele su male i jednostavno ne staneš sa prikolicom 5,00-5,50 na nju!

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 13:41 
Zen kampist

S obzirom da sam od srijede ponosni vlasnik jedne lijepo očuvane i super opremljene Adrie 462 napisati ću vam
proceduru koju sam prošao da bi to i postao. Iskreno očekivao sam gore ali na kraju nije bilo ništa strašno.

Prvi korak je bio pretraga po netu, konkretno sve što sam tražio našao sam na www.avto.net, odličan oglasnik.
Isprintali smo si 4 oglasa i jedan vikend sjeli u auto i otišli u MB. Za razliku od oglasa koje smo išli gledati kod nas ovo mi je bio preporod.
Možda su naši kriteriji bili visoki ali ovo tu kod nas ne bi mogao nazvati normalnom prikolicom, užas.Sve koje smo gledali su bile super,
2 Hobby-a, jedna Chateau (najbolja ali i najskuplja) i ova Adria. Odluka je bila Adria, radi najboljeg unutarnjeg razmještaja, radi dijelova i radi cijene.
Tražio sam da mi kopiraju njihovo potrdilo o sukladnosti.

Drugi korak je bio odlazak u stanicu za tehnički koja ima ovlaštenje za homologaciju gdje sam ljubaznošću jednog djelatnika po tom potrdilu
zatražio i kupio certifikat TUV iz Munchena. Kad mi je on javio da je to stiglo i da prikolica udovoljava svim propisima i da se može homologirati
onda sam otišao po nju.

Treći korak je bio u srijedu kad sam išao u MB. Gospođa mi je dala račun, na računu mora obavezno stajati Izjava da je roba EU porijekla
(to vrijedi do 6000 eura inače ide EUR-1), čitko ime i prezime prodavatelja, pečat i potpis. Kad smo to riješili otišli smo kod njih na tehnički,
napravio sam Zoll tablice i nakon toga na carinarnicu u MB. Ta ženska je bila sa mnom pa mi je pomagala i to je bilo super. Imala je i špeditera
koji nam je napravio izvoznu deklaraciju. U MB sam bio gotov i krenuo prema HR. Na Macelju (SLO strana) u kolonu za kamione i samo ovjera izlaza.
(sve bi bilo super da se slovencima nije srušio sustav pa sam u MB čekao dva i pol sata jer nisu mogli isprintati papire a na Macelju još sat i pol)
Na HR strani (nije bilo nikog jer su svi zapeli na SLO strani) u špediciji se radi privremena carinska dekleracija. To sam riješio za 5 min i krenu
dalje za ZG. Isti dan odmah sam otišao na homologaciju u onu gore navedenu stanicu za tehnički pregled
(konkretno Jadransko na vrbanima u mom slučaju) i to smo isto brzo riješili.

idući dan velesajam, carina, dopeljao sam je oko pol 12, u 1 je bio pregled, bila je gotova u pol 3. Ostavio sam je i dao punomoć špediteru
tako da sam se ja vratio natrag u firmu i zvali me kad je bilo gotovo da dođem po nju.
Danas su me zvali ujutro da su papiri gotovi i sad imam sve još samo registracija.

To je to.
Troškovi:
Cijena prikolice + PDV ako priznaju račun (meni jesu).
Ostali troškovi: Zoll tablice + osiguranje + špediter u SLO: 85 eura
Špedicija HR + provozna dekleracija + carinski parking + bilježnik : 800 kuna
Homologacija: 500 kn
Potvrda TUV Munchen: 100 eura

Kad se malo pogleda kakvih ima prikolica vani onda se sve to isplati. Ja bi sad svoju čak i prodao i još bi zaradio nešto na njoj i išao bi si po drugu.
Sad je lakše kad znam što sve treba. Samo živce na odmor, jedan dan godišnji i ide.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 13:47 
Moderator

:bow-blue: :bow-blue: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 17 srp 2012 00:19 
trudi se

ja sam iz holandije uvezao hobby350t 95 godiste na cestu sa svim troskovima 4250 eu u to spada prebacivanje iz teske u laku nekim cudom je ispalo na vagi 740 kg ima amotizere naletnu i kuku protiv krivudanja jos sam uz nju dobio tendu i sve stvari ovog tipa sto je u njoj umro inace zdrava nigdje korozije:) stvarno su u holandiji cijene vise nego smjesne imam br hendlera posten covjek dao bih mu zenu da mi cuva daje za dzabe zoll prema meni je ispao vise nego posten zove se richard van der zende iz bath betlhima valjda :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012 16:45 
kamperska gerijatrija

Molim pomoć korisnim savjetom?
Planiramo kupiti malu kampicu , do sada smo kampirali u šatorima .
Što mislite o kupnji ove kampice ili tako neke slične . nemam love za veču a ni jači auto. Auto je benzinac 79 KS ?!
Mogu li to sve skupa vuči sa B kategorijom ?
Molim pomoć , hvala svima
http://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/p ... as-5870041

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012 17:40 
trudi se

Pitaj za papire, prije cca1 mj. papiri nisu bili OK(problem kod prepisa sa starim gazdom), znam jer se kolega raspitivao.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2012 21:41 
kamperska gerijatrija

geronimo je napisao/la:
Pitaj za papire, prije cca1 mj. papiri nisu bili OK(problem kod prepisa sa starim gazdom), znam jer se kolega raspitivao.

hvala nisam zvao na oglas , samo me zanima dali bi takvu kampicu mogao vući mojim benzincem od skromnih 79 KS ? ili moram mjenjati auto ?

a što se papira tiče na što moram paziti osim na vlasništvo , možda najbolje prije kupnje otići u stanicu za tehnički pregled s papirima pa će oni tamo već znati jeli se može registrirati ?!

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012 07:49 
Moderator

Ovakvu kampicu vučeš sa svojim autom bez problema. Nažalost, ali nisi rekao koji je auto u igri pa ti je teško reći više. U svakom uputstvu o korištenju automobila piše kakvu prikolicu s naletnom kočnicom ili bez kočnice smije vuči.

Inače, ovo je poljski Niewiadów N126. Proizvodi ti se čak od 1973. godine i dan danas. Samo ime ti govori kojem autu je bila namijenjena, pa ako su mogli poljaci s peglicama iz Poljske i tom kampicom, onda vjerojatno možeš i ti sa 79 KS.

Sa 79 KS možeš vuči i skoro pa svaku Adriu cca 400, 430, 440 tamo godišta do 1990.(kosi prednji kraj sa plavom crtom).

O papirima u ovom slučaju ne znam ništa, ali pravilo i za ubuduće. Gledaj da ti je prikolica registrirana, ne da je bila registrirana, već da ju možeš zakačiti i odmah vuči. Naravno gledaj i da glasi na vlasnika. Tada si sveo mogućnost manipulacije na najmanju mjeru.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012 10:00 
Moderator

Manje više su ti već odgovorili.
Tu kampicu kao i 90% drugih smiješ voziti sa B kategorijom. :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012 22:12 
kamperska gerijatrija

Ekipa hvala vam na iscrpnim odgovorima . Inače auto koje imam je fiat grande punto benzinac 1.4
pozdrav svima :banana-dance:

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012 08:42 
Moderator

probaj pogledati ovdje što tvoj Punto može povući

http://www.whattowcar.com

Uzmi svoj punto i npr. Adria Action 341 prikolicu jer ona je cca 800 kg kao i starije veće Adrie s kraja 80-tih.

a nešto i ovdje možeš saznati:

http://www.uktow.com/towing%20capacity. ... unto%201.4

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012 08:54 
Moderator

Po tvorničkim podacima, taj grande punto može vući prikolicu do 1000 kg, tako da bez problema može vući i veće kampice od ove koju ti gledaš! Neće mu biti lako, ali će nju odvući. :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012 16:42 
kamperska gerijatrija

bajki je napisao/la:
Po tvorničkim podacima, taj grande punto može vući prikolicu do 1000 kg, tako da bez problema može vući i veće kampice od ove koju ti gledaš! Neće mu biti lako, ali će nju odvući. :handgestures-thumbup:

http://www.towcar.info/report.php :banana-dance:

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012 22:00 
iskusni kampist

taipi je napisao/la:
Ekipa hvala vam na iscrpnim odgovorima . Inače auto koje imam je fiat grande punto benzinac 1.4
pozdrav svima :banana-dance:

Ma nemaš frke,sigurno će punto moći vući priksu....pa kad CRV benzinac može vući Cristall-ku :whistle: ,kak onda punto ne bi mogao manju priksu vući =)) =)) =))

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012 09:19 
Zen kampist

Statler pa zar je tvoj crv benzinac? ja sam bio uvjeren da je 2,2 ctdi.
koliko ti troši s prikolicom?
ja imam deltu 1,4 turbo benzinac, 150 ks, 206 Nm i nisam nimalo zadovoljan potrošnjom kad vuče. u prosjeku 12 - 13 litara. teško ispod. sad gledam da zamijenim do iduće sezone za nekog dizela od bar 320 Nm i 2000 ccm.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012 15:39 
Moderator

dundino je napisao/la:
ja imam deltu 1,4 turbo benzinac, 150 ks, 206 Nm i nisam nimalo zadovoljan potrošnjom kad vuče. u prosjeku 12 - 13 litara. teško ispod. sad gledam da zamijenim do iduće sezone za nekog dizela od bar 320 Nm i 2000 ccm.

Ta tvoja delta i ne troši nešto previše. Po meni očekivana potrošnja! Naravno sve ovisi koliko brzo voziš!

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012 15:59 
Zen kampist

bajki je napisao/la:
dundino je napisao/la:

Ta tvoja delta i ne troši nešto previše. Po meni očekivana potrošnja! Naravno sve ovisi koliko brzo voziš!

ma da? misliš da je to u redu? ne znam ja sam nekako mislio da će biti max 11. pa vozim između 90 i 105 najviše. možda sam ja mislio da je to previše a zapravo je u redu.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012 16:45 
Moderator

i crv ti toliko troši - prosjek 13-14 benzina pod kampicom, ali u mom slučaju ispadne oko 15-16 litara autoplina pa je to velika razlika ili izjednači se kao da imam nekog dizelaša... nažalost benzincu fali okretnog momenta, a to se još više osjeti dok sam na plinu, tako da uglavnom neka velika brda prebacujem na benzin...

ali imam nekoliko opcija na dvoru i već duže vrijeme gatam - promijeniti crv, staviti kuku na Verso 2.2 D4-D (136 KS) ili jednostavno zakačiti kampicu kombijem... ali pred more uvijek ispadne da mi je najdraže povući ju s CRV-om.... realno - ako uredno ide na Sv. Rok ili s Krka na Križišće-Jelenje iznad Rijeke - više i ne trebam...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 364 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 ... 19 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: