Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 10:54.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 21 post ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 06 kol 2012 13:01 
zeleni kampist

Pozdrav ekipi!
Tek sada sam otkrio ovaj forum, super je! Kampiram dvije godine sa kampicom i jako sam zadovoljan. Riječ je o Adria Prima 310 kampici iz 1996. godine ( dužine malo veće od 3 metra, svaršena za tri osobe ). Vratili smo se sa ljetovanja i imao sam u planu malo "ulickati" kampicu - jako mi se sviđa i htio bih je malo osvježiti. Imam nekoliko pitanja i nadam se kako će mi iskusni kamperi pomoći.
Kao prvo, ispred kampice imam manji bunker u koji odlažem laganije stvari. Bunker ima poklopac koji se otvara kao "hauba", a na tom poklopcu sa svake strane nastalo je puknuće dužine cca 10 cm. Obzirom da ne želim širenje puknuća, što je najbolje za saniranje? Razmišljao sam o ljepljenju plastike, da li je dovoljno kvalitetno rješenje ako u dućanu kupim onaj pištolj za otapanje plastike i pokušam s time otkloniti puknuća? Ili ipak odnesti poklopac nekom majstoru na ljepljenje?
Sljedeća fiks ideja mi je da prefarbam kampicu. Da li je to netko radio? Ako je, molim iskustva. Koje predradnje treba učiniti, kakvu boju uzeti i tako dalje...
Unaprijed hvala :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 13:34 
Moderator

Uzmeš dva komada plastike, ravna dijela i izrežeš na komad koji ti pokriva pukotinu. I zaljepiš jednostavno s unutarnje strane spoja. A s vanjske strane ostat će ti samo crtica. Ako dobro stisneš neće se ni vidjeti.

Lijepiš s ovim - a imaš za kupit čak i u Kauflandu!

slika

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 13:38 
Moderator

Poklopac možeš probati lijepiti sa tim pištoljem, ali je jako upitna estetika cijelog postupka. Po meni je najbolje odvesti kod majstora koji lijepe plastiku i oni to riješe dok si rekao keks!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 14:30 
zeleni kampist

Mislim da ću ipak morati ići majstoru zato što puknuti dio nije ravan u presjeku, nego taj dio poklopca ima i savinuti dio prema dolje, a ja ne mogu tako "spigati" plastiku koju ću ljepiti. Pokušao sam sa dvokomponentnim ljepilom, ali ne izgleda lijepo.
A ovo drugo pitanje - oko farbanja kampice - da li je netko pokušavao? Mislio sam pofarbati prednji dio gdje je i taj puknuti poklopac. Taj dio plastike je dosta potamnio pa sam mislio obojati. Treba li prvo malo ošmirglati površinu ili je dovoljno samo očistiti od prljavštine?

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 14:43 
Moderator

Mislim da ti je to najbolje vidjeti s nekim lakirerom, pa da ti da savjet.
Moja stara kampica je bila prebojana. To je napravio bivši gazda i ta boja se počela ljuštiti, a ispod nje je ostala originalna boja u boljem stanju nego što je ovaj drugi sloj, tako da sam jadva čekao da taj drugi sloj otpadne da se vidi originalna boja.

Neznam u kakvom ti je stanju ta originalna boja, ali po meni je najbolji način za osvježiti kampicu, staviti nove naljepnice na nju! Tako sam ja napravio i to je odmah druga kampica!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 15:06 
zeleni kampist

bajki je napisao/la:
Mislim da ti je to najbolje vidjeti s nekim lakirerom, pa da ti da savjet.
Moja stara kampica je bila prebojana. To je napravio bivši gazda i ta boja se počela ljuštiti, a ispod nje je ostala originalna boja u boljem stanju nego što je ovaj drugi sloj, tako da sam jadva čekao da taj drugi sloj otpadne da se vidi originalna boja.

Neznam u kakvom ti je stanju ta originalna boja, ali po meni je najbolji način za osvježiti kampicu, staviti nove naljepnice na nju! Tako sam ja napravio i to je odmah druga kampica!

Posavjetovati ću se sa nekim lakirerom ako ovdje ne dobijem odgovor. Najgori mi je prednji dio gdje je bunker, on je apšisao i nekakav je sivo-bijeli. Mislio sam nakon popravka poklopca sve lijepo pošpricati, a kada se već igram sa bojom, da obojam cijelu :)

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 18:09 
Moderator

bajki je napisao/la:

On je napravio, a ja se naradio! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 20:57 
Moderator

Statler je napisao/la:
On je napravio, a ja se naradio! :handgestures-thumbup:

:bow-blue: :bow-blue: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012 21:55 
zeleni kampist

Gdje mogu vidjeti/naručiti naljepnice? Ili je to home made?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2012 21:29 
iskusni kampist

Okicizepa,pa kaj to još ne znaš.... :think: pa kod našeg direktora....on ti naštampa kaj hoćeš...i to vrhunski...svi mu priznaju kvalitetu :dance:

Vrh

PostPostano: 29 kol 2012 23:33 
zeleni kampist

Evo, konačno opet na forumu... Poklopac sam popravio kod majstora koji lijepi plastiku. Rezultati su prikazani niže. Ispod poklopca je postavio dodatno ojačanje od plastike, a gore mi je izbrusio tako da je ploha ravna. Jedino je plastika posmeđila zbog topline. Sada ću uzeti nekakvu naljepnicu dužine 170 cm, širine 10 tak cm, ako nađem ful bijele boje i nakeljiti je gore. Odustah od farbanja.

slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 13:02 
trudi se

Jedan dobar sajt za polovne i nove delove za prikolice, pa ko zna madjarski :d :

http://www.szavatol.hu/index.php?oldal= ... at=Alv%E1z

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 13:21 
Moderator

Sinbad, ova stranica ti je mrak! Mislim da bi se mogao iduće godine zaletiti po neke stvari! :bow-blue: :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 14:30 
Moderator

bajki je napisao/la:
Sinbad, ova stranica ti je mrak! Mislim da bi se mogao iduće godine zaletiti po neke stvari! :bow-blue: :handgestures-thumbup:

po predšator možda =)) =))

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 14:36 
Moderator

Kako znaš da mi to treba?! =)) =))

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012 07:13 
Moderator

Sinbad je napisao/la:
Jedan dobar sajt za polovne i nove delove za prikolice, pa ko zna madjarski :d :

http://www.szavatol.hu/index.php?oldal= ... at=Alv%E1z

Dali si ti kod njih već bio? Dali govore ikoji drugi jezik osim mađarskog? :think:

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012 23:08 
trudi se

Nisam bio kod njih. verovatno govore engleski. Posalji im E-mail pa proveri koje jezike govore.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2012 07:05 
Moderator

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012 01:47 
zeleni kampist

DA ne otvaram novu temu...

Daklem, šta radite kada vam nešto otkaže na kampci, kad treba da joj zamenite paknove, i uopšte kada treba da održavate bilo šta od mehanike na prikoli? gde je vozite na popravku? Je l imate neke majstore specijalizovane za to ili to radite sami ili vam to rade majstori za kola?
Isto pitanje gde popravljate onaj drugi deo komponenti kampice ("stambene" komponente :-) )?

I ako budem kupio neku prikulo, vrv će biti u poprilično matora i pretpostavljam da mogu da očekujem neke stvari koje treba doterati... zato i pitam

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012 07:58 
Moderator

- mehaniku ti može riješiti svaki iole bolji autoservis... pakne su pakne... samo dobro snimiti kako su stajale i jednako tako ih vratiti.. kad već otvaraš doboše - promijeniš odmah i ležajeve...

- struja - bilo koji autoelektričar jer 90% kampice ti radi na 12V...

- unutrašnjost - isti oni fušeri koji kuhinje slažu u vlastitoj režiji...

- dihtanje - uzmeš silikon i zasilikoniraš... ali pri kupnji gledaj odozdo i odozgo i svud da nije trula, načeta i slično...

- naljepnice - neki grafički studio koji se bavi izrezivanjem folija za malu investiciju dignut će ti ju na višu razinu...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 21 post ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: