Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 04 pro 2024 21:21.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 21 kol 2012 21:58 
kamperska gerijatrija

Kamp Danica
Triglavska 60, 4264 Bohinjska Bistrica, SI
Tel.: 04 572 10 55, 04 572 17 02
Telefaks: 04 572 33 30,
E mail: info@camp-danica.si
Web: http://www.camp-danica.si

slika

Kamp Danica smjesten je skoro pa u samom centru Bohinjske Bistrice, neposredno uz rijeku Savu Bohinjku. Manji je kamp, obidje se pjeske u kojih 15-ak minuta, sav je na ravnom i travnatom terenu (milina za postavit sator) i vecina mjesta ima pristup do ormarica sa strujom (naravno, duuugacki kabel pozeljan, obicni suko utikaci). Nema parcela, vec se svatko smjesti tamo gdje mu pase. Ima drveca pa se zna naci hlada, a neki dijelovi su cijeli dan pod suncem. Zanimljiv dio je onaj smjesten tik uz rijeku - ta mjesta su najudaljenija i na najmirnijem dijelu, ali u spici sezone je valjda nemoguce tamo pronaci mjesto.

slika

U kampu je jedan veliki, centralni sanitarni cvor s wc-ima, posebnim dijelom za tuseve i lavandine, vanjskim dijelom za pranje sudja, te malom prostorijom za pranje/susenje robe. Postoji i jedan "prirucni" sanitarni cvor na suprotnom dijelu kampa koji takodjer ima to sve, ali u bitno skucenijim uvjetima, te jos na nekim mjestima par vanjskih tuseva.

U sklopu parka je zatvoreno igraliste za nogomet/tenis/itd, zatvoreno djecje igraliste (odlicno, antistres podloge, tobogan s malim dvorcem, ljuljacke, klackalice, ljuljalice, ljuljacka za bebe, tabla sa brojevima i crtezima itd.... problem je sto je na suncu skoro cijeli dan), jos jedno igraliste malo starije i manje na drugom dijelu kampa, pub i restoran sa prostorom za priredbe i stolovima za stolni tenis (plus lego stol za slaganje legica).

Svaki dan u kamp dolazi pokretna pekara u kombiju koja ima kruh, krafne, buhtle, jaja, mlijeko, vino itd, a radnim danima je i jedan stand s nekim domacim proizvodima. Al Mercator i pekara su na minutu voznje (5 min pjeske). Ovaj Mercator je bitno veci od onog u Ribcevom Lazu, nedjelju radi samo do 13h.

Za sator s dvoje odraslih i dijetetom (on ima besplatno) nas doslo 100 Eur za 4 nocenja.

Temperature ljeti znaju biti dosta visoke danju, sad je bilo preko 30 stupnjeva tako da se slobodno moze kupati i u ovoj rijeci u kampu (fenomenalno, rijeka radi male slapove, kao prirodni jacuzzi) i u Bohinjskom jezeru (voda je bila oko 23 stupnjeva, a plaze prepreprekrasne.... odlicne za malu djecu!). Noci su bitno hladnije - nama se temperatura spustala do 14 stupnjeva, tako da treba obavezno imati toplu robu i dobre vrece za spavanje, i naravno paziti na rosu koje ima ujutro jako puno (zato i je sve carobno zeleno)

Plusevi:
+ odlicna mjesta za postavljanje satora, trava, sve mekano i ravno
+ puno zanimacija za klince kojih u kampu ima jako puno
+ pristupacna cijena
+ blizina ducana/ducan u kampu
+ sanitarije se non-stop ciste i uredne su

Minusi:
- zna biti jako bucno, prvu noc je neka ekipa festala uz pjesmu do tri ujutro... na recepciji su sutradan rekli da im je to prvi glas!?
- u slucaju punog kampa (obicno oko 15.8.) broj sanitarija je premal... ima svega 6 umivaonika npr
- na samo 3 od ovih 6 umivaonika je topla voda, ostalo je sve hladna, kao i za pranje sudja
- voda na tusevima se ne moze regulirati, oni sami odredjuju koliko je topla
- u kampu cijelu noc gori ulicna rasvjeta (nekima je to pozeljno, meni npr nije jer ne volim lampu iznad satora :-))

Sad kad gledam ispada dosta minusa, no u biti je kamp super, a samo to podrucje oko Bohinjskog jezera je fenomenalno i moze se raditi sve i svasta - od bicikliranja, setnje, planinarenja, kupanja, voznje kajakom, paraglidinga, u blizini kampa je i aqua centar.... ma savrsen (aktivni) godisnji odmor :handgestures-thumbup: Preporuka svakako za one koji idu je kupiti Bohinj guest card (13 eura) jer je s tim parking besplatan (inace 1 eur sat svugdje oko jezera), i nudi dosta popusta na raznim mjestima (gondola za vogel, ulaznice za Korita Mostnice i slap Savice, restorani, barovi itd)

Vrh

PostPostano: 21 kol 2012 22:02 
kamperska gerijatrija

Da jos samo spomenem kamp Zlatorog kroz kojeg smo prosetali, a obicno je alternativa Danici. Nula bodova, barem meni. Smjesten je na, naoko, idelanom mjestu, tik uz Bohinjsko jezero, ali je teren na kojem bi se trebao smjestiti sator sav zbrda-zdola, prepun korjenja od stabala, svi satori su slozeni ko da kampiraju na divlje, a za kampice i kampere postoji tek nekoliko mjesta na pocetku koja su kao uredjena (al meni to vise kao parkiraliste izgleda). Cula sam i jako negativne kritike oko sanitarija, tako da definitivno ne bi isla u njega. Uopce ne znam kako bi tamo kampirali s (vrlo zivahnim i brzim) 1,5godisnjakom

Vrh

PostPostano: 21 kol 2012 22:59 
kamperska gerijatrija

Eh sjetila se jos par bitnih stvari koje sam zaboravila :think:

+ besplatni, odlicni, free wi-fi... ima valjda 6 hotspota, a mozda i vise po cijelom kampu, radi tip-top
+ dozvoljeni psi, cijeli par pun peseka (doduse nije mi se bas dopao buldog od susjeda kojeg smo u nekoliko navrata ulovili da obavlja nuzdu po livadi oko satora)
+ iz pub-a se moze uzeti cuga "za van" i pit ispred satora

i jos par minusa:
+/- u sklopu invalidskog wc-a postoji prematalica za bebe, ali nije bas najspretnije rijesena tako da ju je tesko koristiti, kljuc se dobije na recepciji
- tusevi su premali za kupanje beba/male djece jer jedna osoba to ne moze izvesti skupa sa stvarima, dvije ne stanu, a obiteljska kupaona ne postoji... osim toga, voda koja ide iz tusa je mrvicu prehladna ponekad za bebe, a ne da se regulirati

(zapilila sam sa sanitarijama, al kad ste u satoru (s malim djetetom) onda je to jedan od bitnijih detalja :doh:)

Vrh

PostPostano: 22 kol 2012 08:32 
Zen kampist

Lei hvala ti na ovoj recenziji, super je :clap: .

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012 11:11 
Moderator

Lei, svaka čast na recenziji! :bow-blue: :bow-blue:

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 09:02 
kamperska gerijatrija

Evo nesto fotki kampa, nemamo bas previse nekih koje nisu privatne

slika

slika

slika

slika

ovo bi islo pod "garazu clanova" :)

slika

slika

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 11:25 
Moderator

Jesu to Vaše fotke? Svaka čast, profesionalne su!

Kako se pokazao u praksi ovaj stolić na sklapanje za četvero?

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 11:44 
Moderator

Gogh, legenda! :clap: :clap:

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 12:41 
kamperska gerijatrija

bajki je napisao/la:
Jesu to Vaše fotke? Svaka čast, profesionalne su!

Kako se pokazao u praksi ovaj stolić na sklapanje za četvero?

Je, nase su (http://www.razic.net)

Ovaj stolic je onako.... jeftin, sklopi i rasklopi se za cas, zauzme vrlo malo mjesta u gepeku i doma na ormaru. Nije najstabilniji bas, a i veliki ljudi ne mogu bas sjesti najudobnije na njega. Meni je ok, nemam nekih problema sjest, jest, rezuckat itd, al MM ne zeli ni cut da bi sjeo i jeo tamo. Djeca ga obozavaju jer je po njihovoj mjeri, moj mali od godinu i pol se sam popne i sam sidje i taman mu je visina za jest.

Ovaj nas ima sad vec preko 10 godina, mislim da cemo ga mijenjat uskoro s necim ozbiljnijim

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 13:38 
Moderator

Tako sam nekako i mislio! :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 14:37 
Moderator

Lei je napisao/la:
....

Ovaj nas ima sad vec preko 10 godina, mislim da cemo ga mijenjat uskoro s necim ozbiljnijim

opet evolucija.... :doh:

btw. imaš u Merkuru u Sloveniji na akciji prekrasni Titanium 4g stol (65 eura) i Brunner Kerry classic stolice (32 eura) i još minus davek! gledao sam ih u subotu (istina u Brežicama)

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 21:38 
Zen kampist

Ove prve dvije fotke su savršene :clap: :clap: :clap: ima li gdje u kakvoj većoj rezoluciji ili se da skinut :-W odnekud?

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012 22:48 
kamperska gerijatrija

klin je napisao/la:
Ove prve dvije fotke su savršene :clap: :clap: :clap: ima li gdje u kakvoj većoj rezoluciji ili se da skinut :-W odnekud?

ima velika rezolucija kod muza na disku :) za web je to - to

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 09:10 
Zen kampist

Lei je napisao/la:
klin je napisao/la:

ima velika rezolucija kod muza na disku :) za web je to - to

kak doći do diska :-W :whistle: Stvarno su slike pre pre savršene :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012 13:52 
kamperska gerijatrija

poslat cu ti mail od MM-a na pp, pa se dogovorite :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013 14:05 
Zen kampist

Mi smo ovaj vikend posjetili Bled i Bohinj i bili u kampu Danica.
Na ulazu u kamp je restoran u kojem smo ručali pastrvu - domaću, gosti kampa imaju popust 10 % , a cijene juha domaća govedska, pastrva sa špinatom i krumpirom, salata, i desert za dvoje 18 €.
Kamp je predivan, nema gužve sa vlasnicima kampera koji iznajme kamper pa ne znaju što bi sami sa sobom i sa opremom. U kampu su više-manje šatori odnosno baš ljubitelji kampiranja.
Prošli smo kampova i kampova ali ovaj kamp je po meni broj 1, ima neki dobri duh i dobru energiju.
Ostalo baš kako je Lei napisala.

Posjetili smo i kamp Zlatorog koji se ne može nikako ali nikako usporediti sa kampom Danica, makar je isto na dobrom mjestu.
I na kraju smo otišli sa žičarom koja se nalazi cca 5 minuta od kampa Zlatorog na Vogel, ma nešto predivno.

Ulaz u kamp
slika

slika

Sava Bohinjka
slika

Jedan od sanitarnih čvorova ( Lei ih je dobro opisala :handgestures-thumbup: )
slika

slika

slika

Bonjinjsko jezero slikano iz kampa Zlatorog
slika

slika

Parkirali se i..
slika

otišli na žičaru
slika

tj. na Vogel 1540m
slika

slika

Pogled sa Vogela na kamp Zlatorog
slika

I na kraju ....... Triglav :bow-blue:
slika

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013 14:17 
Moderator

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013 08:25 
kamperska gerijatrija

Jaako privlačno! :handgestures-thumbup: :clap:

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013 10:29 
kamperska gerijatrija

ja jako volim takve manje kampove koji imaju "ono nesto" :) takav slican po dusi mi je i pisak u selinama, a grozim se megalomanskih kampova sa ljudima koji pojma nemaju sto je kamperski duh

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013 22:53 
kamperska gerijatrija

.... mi smo imali u planu ovo ljeto posjetiti kamp Danica ali zbog niza nespretnih okolnosti i zdrastvenih razloga završili smo u baškom polju :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow:

... nadam se slijedeće ljeto u kamp Danica :handgestures-fingerscrossed:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: