Hajde posto mi je Statler ostavio kao duznost da prenesem detaljne utiske iz ovog kampa, da napisem po koju rec, izvinite na mojoj opsirnosti unapred, nekada stvarno preterujem!
Ja sam kao neko ko je pre ovog leta bio samo u crnogorskim kampovima i to na po par dana( a ti kampovi su da bog sacuva), pa sam mislio da su kamperi u stvari avanturisti. Ali sam se zeznuo, kamperi su u stvari, bar u grckoj, teski Hedonisti.
U grckoj, bar u ovom kampu gde sam ja bio, bilo je 90% grka, ljudi kampuju i u kapm prikolama i u satorima, cak i cele porodice dodju sa dva satora (jedan za roditelje jedan za decu) i kampuju. Ja sam bio u satoru za dve osobe sa devojkom i letovanje je bilo lepo ali je malo drugacije od dosadasnjih. Zasto sam se odlucio za kampovanje? Zato sto ja kad odem na letovanje iznajmim sobu u kojoj provedem od 8-10sati dnevno, da prespavam i jedem, taj apartman ili soba koju iznajmim mi fakat ni ne treba, jer sam non stop napolju, tako da sam kontao da neki krsten kamp u stvari moze biti dobra destinacija za mene, i nisam se prevario. na srecu i devojka ima slicne poglede na odmor kao i ja!
Sto se kampa tice, ovo je prvi krsten kamp u kome sam bio pa nemam ga iskreno ni sa cime porediti, ali cu pokusati da budem sto objektivniji! ima stvari koje mi se dopadaju i koje mi se bas i ne dopadaju, pa ajmo redom...
ljudi u kampu su svi jako fini i jako dobro raspolozeni,i malo raspusteniji pa znaju nekada i preglasno pustiti muziku, ali se ne bune ako ih zamolite da je smanje, momci pubertetlije znaju da se deru po kupaonicama, ali ajde tamo provedem 3-4minuta koliko mi treba da se istusiram, klinci viklaju bicikle po ceo dan po kampu pa sam par puta video da su ogrebali po neki auto, moj srecom ne, i tako ima nekih sitnih nesavrsenosti! Jedna zena nam je svako jutro donosila breskve (imala je dve gajbe bresaka), komsija makedonac nam je donosio rostilj, drugi komsija pivo, i svi su mi delovali kao da se sazeljavaju nad nama jer smo celo letovanje jeli tunjevinu, pastete. narezak, med i dzem ... Kad sam dosao u kamp, komsija preko puta nas je odma dosao i pozeleo nam dobrodoslicu i preporucio nam gde da stavimo sator zbog hlada i sunca, i ponudio se da pomogne u podizanju satora, te nam pozajmio i cekice koje sam zaboravio da ponesem... U kampu imaju zajednicke frizidere u koje ljudi uglavnom stavljaju hranu tako sto prvo stave u torbe pa onda u frizider. Nije nam se desilo da neko stavi svoju torbu preko nase i tom prilikom nam recimo ugnjeci vocke koje smo imali, ili dan ma neko pomeri ili uzme nesto iz torbe, jedna zena nam je takodje pozajmljivala reso jednom. U kampu ima nekoliko sanitarnih cvorova (WC, Kupaonice, Sudopere, lavaboi ogledala...), nisam brojao ali cini mi se da ih ima 6-7, mozda i vise, sve je cisto i uredno. Ima na par mesta nekih nesavrsenosti opet, na ponekoj kupaonici fali kvaka, negde tus malo pisa sa strane, u jednoj kupaonici sam video da je odlomljen deo plocice, u par kupaonica nije bilo gde da se stavi sapun i sampon pa sam morao na pod, ponegde su mrezice iznad slivnika poderane, ali sve u svemu sve ok sto se mene tice, ne moze biti savrseno. Tople vode je naravno bilo po cijeli dan. U kupaonicama realno fale neke policice gde biste mogli odloziti peskir, presvlaku i tako te stvari, ja sam se snalazio tako sto ih stavim u kesu pa obesim na kukice na vratima od kupaonica
jos par stvari koje su mi bole oci su to sto su ljudi parkirali kola na sred prolaza i tako ih tu ostavljali iako su obavezan da ih parkiraju na svoju parcelu ili na parking ispred kampa, ali mi to nekako ima vise veze sa generalnom saobracajnom nekulturom koja vlada u grckoj (jes malo cudno da neko sa podrucja srbije govori o necijoj nekulturi u saobracaju, ali sam ja takav utisak stekao)... Takodje bolo mi oci to sto je u pravilniku kampa pisalo da je svaki vid otvorenog plamena zabranjen, a svi su rostiljali, neki i svaki dan, pa je i povrh togao mogao da se kupi mini rostilj i cumur u supermarketu
. Ja zato nisam poneo onaj mini sporetic na plin, ali kao sto rekoh jedna zena nam je pozajmljivala reso a u sudoperi je bilo struje pa smo juhicu kuvali u sudoperama... kad vec spomenih super market, dobro je snabdeven, jedino sto je litar vode 1evro
. ja sam kupovao u supermarketu koji je 7 kilometara severoistocno od kampa koji je za nijansu jeftiniji (a i 9 litara vode je 1.40).
Ceo kamp je pod sumom kao sto se vidi na slici koju je statler okacio u prvom postu (samo u cenovniku zanemarite oblast "L", koja je jeftinija ali nije pod sumom), tako da mogu da se nadju odlicna mesta u hladu, svaka parcela je oivicena sa po 4 drveta, nekad i vise. parcela je relativno ravna i lako se nadje mesto na kome moze lepo da se spava u satoru. U kampu ima deo koji je ogradjen niskom drvenom ogradicom u kome se nalaze ljuljaske tobogani, pentralice i ostale decije radosti, i u tom delu nocu razapnu platno i preko kinoprojektora pustaju crtace za decu. U kaficu pored tog decijeg raja su takodje kacili platno i pustali prenose sa olimpijade, a jedan grk mi je rekao da inace pustaju filmove. U tom kaficu imaju fenomenalne sladolede. Takodje u sklopu kampa postoji i restoran po principu studentske kantine, uzmes posluzavnik pokupis sta volis i naplate ti na kraju, ali taj restoran nije ni malo jeftin (mada necu o parama), ali kome se ne kuva i ne sprema ima i to, pretpostavljam da je malo jeftiniji od ostalih restorana. Na samoj plazi se nalazi Beach Bar u kome ponekad bude i neka uzivo svirka, ali pustaju finu muzikicu primerenu primorju, znaci nista napadno i bucno, bez nekog pretvrdog roka ili nekog techno housa... pored restorana nalazi se kompresor za vazduh gde su svi iz kampa pumpali svoje duseke lopte i ostale strojeve na zrak
Sama plaza u kampu je super jedna od najboljih pescanih plaza na sitoniji, za decu raj i milina, a za matorije opet super, ulazak u vodu je laganica, plicak ne predugacak, a opet pesak nije onaj sitan koji vam se zavuce u svaku poru na kozi pa treba posle 100godina da se kupate. Iskreno to i nije moj tip plaze ali je plaza stvarno odlicna, a iako nikada nisam bolovao od toga da budem na pljucomet od mora, bas prija kada se ujutru probudite a u vazduhu miris mora
posto znam da ja sve ovo pricam u prazno bez
,za koji dan kada razvijem filmove okacicu i fotografije, jer sto bi rekli, slika govori vise od hiljadu reci!
Moguce da sam jos stosta zaboravio da naglasim, tako da me pitajte ako vas jos nesto zanima...