Mislim da ste odabrali pravu sliku da dočarate stanje u kampu (parcelirani dio). Gužva, gužva... evo nekoliko pozitivnih i negativnih strana po mojoj procjeni u odnosu na druge kampove u HR:
Pozitivno
-čistoća mora
-kamena ili pješčana plaža (za djecu)
-blizina grada Raba (za šetnju i vožnju biciklom i slično)
-pristupačnost (10 min od trajekta)
-pogodno za pse (ne manjka koševa za smeće iako nema vrećica u njima, određen je dio za kupanje pasa)
-dućan s odličnom ponudom te pekara (radno vrijeme od 6-22)
-u 23 sata je stvarno tišina i u biti se lijepo spava
-sanitarije se čiste redovito, ne manjka papira i sapuna
-osoblje je ljubazno, redovito ide kontrola jednog starog čiče
)
Negativno
-gomila privezanih barki raznih veličina (čudno da je more tako čisto...)
-smeće na plaži koje očito nije ničija briga
-motorizacija (auti, bicikli i ostalo koje prolazi posvuda i uz samu plažu), prolaze gdje god se sjete
-pješčana plaža nije od kampa nego se kupaju svi turisti iz mjesta - užasna je gužva
-u kamp ulazi tko god hoće kad god hoće gdje god hoće
)
-na neparceliranom dijelu kampa nema hlada - općenito kamp je jako slabo pošumljen, iako se reklamiraju nekakve pinije (odnosi se i na ovaj povišeni dio). Ukoliko ste u šatoru a niste ponijeli suncobran ili neko sjenilo nećete se dobro provesti a mjesto u potpunom hladu teško da ćete naći. Potpuna šuma je jedino u parceliranom dijelu. Samo pitam se kako tamo ljudi dišu kad su nagurani jedni na druge...
-jedan veći neparcelirani dio se nalazi uz cestu koja je visoko gore, srećom po noći nema puno prometa
-veći neparcelirani dio je uz ogradu od ostatka naselja - grmlje i žbunje, ne izgleda nimalo privlačno, kao ni kontejneri za smeće iz kojeg ljudi koji su obučeni kao djelatnici kampa (vjerojatno to i jesu) vade plastične boce priučnim alatima. Tu se ugurala i hrvatska primorska arhitekturna baština koja ide u nebesa,katovi se samo slažu sa baroknim stupićima itd. zanimljivo je sjedit i promatrat šta ljudi sve smisle gradit u lijepoj našoj...
-hlada nema ni na plaži, jedino nešto malo na kamenom dijelu plaže uz šetalište.
-he da i najzanimljiviji dio. Trgovački centar - znači kineske krpice,nakit i ostali trash. Jedino ne znam gdje je taj zabavni centar?
) Ako se misli na sadržaje za djecu - ništa posebno (gumeni dvorac, a u parku ono osnovno). Ostali sadržaji mogu se zanemariti (trampolin u vodi, banana?) uglavnom ništa što nema i na drugim mjestima. Ne bi se složila da je infrastruktura izvanredna, prosječna je i ništa posebno.
Rab je prekrasan grad i vjerujem da ću tamo i dalje ljetovati. Šteta što otok ima tako malo kampova. Čak razmišljamo i o rezerviranju parcele (više zbog toga što jedan dio familije ima kuću pa da nam je poznata okolina). Inače mislim da je sve malo prenapuhano i uljepšano na web stranicama.
I još sam zaboravila napisati da su do nas došli Nijemci sa kamperom, i rekli su da su bili u San Marinu i da mjesta nije bilo. Mi smo isto planirali u San Marino ali nam je to jutro žena preko telefona rekla da ona ne zna da li mjesta ima ili nema (neki nađu neki ne nađu) Mislim da to baš i nije u redu jer se zna koliko šatorskih i kamp mjesta u kampu ima, prema tome ne bi ih trebalo biti više tj. trebalo bi biti gostiju koliko ima kapaciteta? Po tome nije ni čudno da je na Rabu velika gužva.
I da, zaboravila sam kokoši u neposrednoj blizini kampa. Budilica ne treba, pijetao se javlja svako jutro sa izlaskom sunca (oko 4.30)...