Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 04 pro 2024 21:16.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 15 srp 2012 16:16 
trudi se

http://www.seecamp.at/eng/

Prije tri godine bili u Seecampu u Zell am See.

Kamp je smješten uz samo jezero (Zeller See). Podijeljen je na dva dijela, jedan za stacionarne kampere i kućice, te drugi za šatore i prolazne goste. U kampu je dosta velika gužva tak da smo jedva našli mjesto za šator. U taj kamp gosti dolaze na dan dva, obiđu okolne prirodne ljepote i nastave prema moru. Kamp radi i po zimi jer je Zell am See poznato zimsko središte. Gosti kampa dobivaju besplatan ulaz na gradsko otvoreno kupalište i zatvoreni gradski bazen :handgestures-thumbup: . U kampu je mali dućan i restoran. Mogu se iznajmiti bicikli, čamci, a oko Cijelog jezera je napravljena šetnica.

Cijene su bile OK. Devet dana oko 250€.

Kupili smo Salzburgeraland card kojom smo imali besplatan ulaz u muzeje u Salzburgu i cijeloj pokrajini, prirodne znamenitosti, žičare, bazene i sl. Kartica košta oko 40€, a samo ulaz na bazen u Bad Hofgasteinu košta 22€ (4 sata), a mi smo s karticom imali badava. Obišli smo cijelu pokrajinu i naravno Salzburg.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2012 17:32 
Moderator

Dali si morao raditi rezervaciju smještaja?

Vrh

PostPostano: 02 kol 2012 17:49 
trudi se

bajki je napisao/la:
Dali si morao raditi rezervaciju smještaja?

Ne, nisam delal nikakvu rezervaciju, za šator se moglo uvijek najti mjesta.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012 09:57 
kamperska gerijatrija

Mi 2009. godine nismo uspjeli naci mjesto za sator u tom kampu, tip na recepciji nas je otpilio. A nisu primali ni rezervacije za sator

Evo c/p mojeg starog posta na tu temu, mozda kome bude korisno:
Citat:
Cilj nam je bio Zell am See, a na popis sam stavila nekoliko kampova, za slucaj da negdje ne bude mjesta. Na samom jezeru postoje dva kampa - jedan moderniji i veci, bolje i luksuznije uredjen (Seecamp) i drugi manji i s ne toliko popratnih aktivnosti. U ovom prvom nije bilo mjesta ni za stolicu postavit, a kamoli mali sator, pa smo onda silom prilike zavrsili u manjem. Sto se pokazalo na kraju boljom varijantom. Kamp (http://www.camping-suedufer.at/) je smjesten na strani jezera koja je puno bliza glavnim cestovnim pravcima, pa je puno bolje strateski postavljen za izlete (za razliku od ovog veceg koji je na suprotnoj strani). Kamp je zbilja mali (ako se usporedjuje s hrvatskim gigant-kampovima), ali je jako lijepo uredjen i tip-top. Livada za satore je ogrooomna i s fino pokosenom i mekanom, zelenom travom, a gazda kampa svaki novopridosli sator rasporedjuje tako da nitko nikome ne smeta, a da opet svi stanu. Postoji jedan sanitarni cvor u kojem nije velika guzva. Nije jako moderan, ali se brizno cisti i sve je uredno i lijepo. Na samoj recepciji ujutro se mogu kupiti peciva, kroasani, marmelade i jaja (svjeza ili kuhana) po skroz ok cijenama. I gazda moze skuhat kavu. Nema marketa, bazena i ostalih stvari koje samo poskupljuju cijenu, a veliki shopping poligon s nekoliko ogromnih centara je smjesten na nekih par minuta voznje - biciklom. Struju mozete i ne morate uzeti, a svaki prikljucak ima svoje brojilo i na kraju platite koliko potrosite (ili ako potrosite malo, oproste vam). Cijena za dvoje + mali sator + auto je bila 24,40 Eura po danu.

U okolici inace ima jos kampova, skoro da su na svakom koraku, tako da zbilja nije problem ako se ne nadje mjesta u jednom.. par km dalje sigurno postoji jos koji. I svi su na prvi pogled lijepi i fino uredjeni. Cijene su, barem po onome sto sam prije puta iskopala, tu negdje od 25 - 30 Eura po danu, ali vjerujem da su ovi manji kojih ima dosta jos i jeftiniji.

Problem s kampiranjem u Alpama je jedino u dvije stvari: preko noci temperature padnu i po 15-tak i vise stupnjeva pa je kolicina rose ogromna. Toliko da ako slucajno nesto ostavite vani, ujutro ce biti u potpunosti mokro. Isto tako, za nocenje na niskim temperaturama (nama je sada nocu bilo oko 13 stupnjeva u satoru, vani vjerojatno i hladnije) treba imati dobru vrecu (ja sam spavala u zimskoj i bilo je taman ).

Po danu je inace i do 30 stupnjeva, sunce pici ko ludo tako da se treba mazati, kupati se moze i u jezerima, a aktivnosti, znamenitosti, prirodnih ljepota i zanimljivosti je toliko da bi valjda trebalo jedno barem mjesec dana tamo kampirati

E sad, godinu-dvije nakon nas su tu bili i nasi prijatelji s malom curicom i njima nije bas bilo toliko lijepo kao nama jer ih je ulovilo lose vrijeme i bilo je bitno hladnije pa su se smrzavali i danju i nocu. Tako da ako idete sa satorom u ove krajeve definitivno treba imati na umu da se uzme jako dobra vreca ili neka rezervna deka ili nesto sl. I obavezno i duge hlace, majice, jakna, kapa i sl.... nikad se ne zna.

:greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012 10:01 
Moderator

Pozdrav Lei i dobrodošla! Hvala na odličnom savjetu! :handgestures-thumbup: :greetings-wavingyellow:

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012 10:04 
Moderator

Lei - dobrodošla ti nama!

Očekujemo upravo ovakve skijaško-kamperske savjete!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012 10:55 
kamperska gerijatrija

:obscene-drinkingcheers: kad ulovim vremena cu probat malo po malo dodat osvrte na kampove gdje smo bili.

jos jedan savjet za zell am see - oooobavezno bicikle sa sobom ako ih imate. podrucje je prekrasno za voznju biciklom i od ovog malog kampa vodi biciklisticka staza direktno do samog centra mjesta. doduse, mi smo se provozali na brzinu svega jednom ili dva put jer smo uglavnom isli autom na dalje izlete, u blizini ima toliko toga lijepog za obici da uopce ne znam da li bi i 2 tjedna bilo dovoljno... s tim da smo napravili varijantu da smo se vracali preko grossglocknerstrasse i to je bio pun pogodak, na tamo smo isli preko autoceste. mislili smo jos i skije uzeti pa se zaletit do glecera iznad kapruna jedan dan, al bilo je malo pretoplo i situacija sa snijegom nije bila bajna. Al inace, i to bi se dalo ubaciti :handgestures-thumbup:

osim kapruna i zell am seea u blizini je jos i grossglocknerstrasse (mi smo u povratku isli tim putem nazad, fenomenalno nesto! al nije bas za kampicu i aute s potrosenim kocnicama :think: ), hidroelektranu iznad kapruna (lijepi planinarsko-setacki izlet), najveci slap u europi (Krimml, fenomenalni planinarsko-setacki izlet), ima i kanjona u blizini Kapruna, pa hrpa planinarsko/biciklistickih staza iznad Zell am Seea i tako. Nas je na zalost kisa i najava loseg vremena potjerala prebrzo nazad :crying-yellow:

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012 11:07 
Moderator

Lei je napisao/la:
:obscene-drinkingcheers: kad ulovim vremena cu probat malo po malo dodat osvrte na kampove gdje smo bili.

jos jedan savjet za zell am see - oooobavezno bicikle sa sobom ako ih imate. podrucje je prekrasno za voznju biciklom i od ovog malog kampa vodi biciklisticka staza direktno do samog centra mjesta. doduse, mi smo se provozali na brzinu svega jednom ili dva put jer smo uglavnom isli autom na dalje izlete, u blizini ima toliko toga lijepog za obici da uopce ne znam da li bi i 2 tjedna bilo dovoljno... s tim da smo napravili varijantu da smo se vracali preko grossglocknerstrasse i to je bio pun pogodak, na tamo smo isli preko autoceste. mislili smo jos i skije uzeti pa se zaletit do glecera iznad kapruna jedan dan, al bilo je malo pretoplo i situacija sa snijegom nije bila bajna. Al inace, i to bi se dalo ubaciti :handgestures-thumbup:

osim kapruna i zell am seea u blizini je jos i grossglocknerstrasse (mi smo u povratku isli tim putem nazad, fenomenalno nesto! al nije bas za kampicu i aute s potrosenim kocnicama :think: ), hidroelektranu iznad kapruna (lijepi planinarsko-setacki izlet), najveci slap u europi (Krimml, fenomenalni planinarsko-setacki izlet), ima i kanjona u blizini Kapruna, pa hrpa planinarsko/biciklistickih staza iznad Zell am Seea i tako. Nas je na zalost kisa i najava loseg vremena potjerala prebrzo nazad :crying-yellow:

Za osvrte, kada stigneš! :bow-blue: :handgestures-thumbup:
Bio motorom i vidio, samo nisam bio u kampovima. Stvarno je prekrasno! Alpe i Alpske ceste su kao stvorene za motor, ali je kampicom bolje izbjegavati prijevoje! :banana-dance: :banana-dance:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: