Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 30 sij 2025 23:53.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: 20 srp 2012 14:43 
Zen kampist

Ovo ljeto planiramo uz Jadransku obalu ići prema Grčkoj,pa nas zanimaju vaši savjeti kako zaobići autoput sve do tamo,a opet da je cesta za voziti kamperom.Nešto putopisa što smo pročitali pisali su uglavnom motoristi,a ceste su bile svakakve,od autoputa do makadana.Ako treba koji dio popesti se na autoput voljeli bi znati.Naš put vodio bi prema Dubrovniku(taj dio dobro znamo)-Podgorica-Tirana-Ohrid-Bitola-Meteora-Paralia Platamona.Tu nas sada zanimaju ceste i ako znate kakvo dobro parkiralište da ostavimo kamper na Ohridu(ili kamp) i Meteori pa da odemo u obilazak.Za kamp smo se odlučili na jedan od Joe prijedloga,a to je kamp Arion.Nalazi se u blizini svega,što nam naravno odgovara jer nemamo drugog našeg prijevoza.Čitali smo također da se plaća ulaz u Albaniju,ako smo dobro razumjeli to nije autoput? :think: Gdje to plaćamo,na granici?Moramo pitati za to ili nam oni sami to kažu?Navodno koji put traže da platiš,a koji put ne.To nam malo nije jasno. :confusion-scratchheadyellow:
Kod povratka voljeli bi stati na jezeru Matka u Makedoniji,a onda natrag preko Srbije.Imate li kakavu ideju da bi možda nekako preko Srbije ušli u Bosnu i stigli do Banja Luke?Željeli bi posjetiti nekog prijatelja kojeg nismo vidjeli od rata,a to bi bilo iznenađenje.Možda kakav kamp za prespavati u blizini?Ako imate bilo kakav savjet,pišite!

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012 16:10 
Moderator

Kada smo mi išli 2010. mismo platili ulaz u Albaniju, ali to mi se čini da ovisi o tome na koga naletiš na granici! Neki su platili na ulazu u Albaniju i to je bilo mislim 2€. U Albaniji nema naplate autoputa.
U Meteori nemožeš samo ostaviti kamper i otići u obilazak s obzirom da se to radi o manastirima koji se nalaze na brežuljcima, tako da se tu imaš voziti od jednog do drugog i kod svakog imaš parkiralište gdje staneš da obiđeš manastir.

Što se cesta tiče sve ti je asfalt ako ideš po karti i nemaš brige da ćeš naići na makadam.
Što se tiče autocesta u Grčkoj, tu ima svačega, jednostavno obična cesta odjednom pređe u 4 trake, pa u autocestu, pa se opet pretvara u običnu cestu.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012 16:13 
Moderator

Jedino što je sada tamo dolje dosta pakleno!
Frend iz Makedonije javlja da je kod njih konstantno blizu 40°C, a vjerujem da je i Grčka takva, pa to može biti malo problem, za neke obilaske starih lokaliteta. Tu obično auto (kamper) moraš ostaviti i onda dobar dio pješke. :think:
Kampiranje i more je nešto drugo, što toplije to bolje! :whistle:

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012 17:54 
Zen kampist

:handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 23 srp 2012 07:02 
Moderator

Do Atene nemate namjeru da idete?

Vrh

PostPostano: 23 srp 2012 23:55 
Zen kampist

bajki je napisao/la:

Pa baš i ne,čini nam se malo daleko,a puno toga želimo pogledati u dva tjedna.
Ostavit ćemo nju za neki drugi put. :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 24 srp 2012 07:03 
Moderator

istrle11 je napisao/la:
bajki je napisao/la:

Nije ona tako daleko od Meteore, ali treba puno vremena da se obiđu sve znamenitosti. A već kada si u Ateni, onda je tu blizu i Peleponez, pa još dodatnih znamenitosti, a vremena malo!
I mi smo zbog toga odustali od Atene i ostavili nju za neku drugu prigodu! Barem imam izgovor za ponovo otići tamo! :dance:

Vrh

PostPostano: 25 srp 2012 10:10 
Zen kampist

bajki je napisao/la:
istrle11 je napisao/la:
bajki je napisao/la:

Nije ona tako daleko od Meteore, ali treba puno vremena da se obiđu sve znamenitosti. A već kada si u Ateni, onda je tu blizu i Peleponez, pa još dodatnih znamenitosti, a vremena malo!
I mi smo zbog toga odustali od Atene i ostavili nju za neku drugu prigodu! Barem imam izgovor za ponovo otići tamo! :dance:

:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: