Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 31 sij 2025 08:18.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Prijenosni WC
PostPostano: 02 pro 2011 20:01 
Moderator

Posto moja kucica nema ugrađen WC, a ima predviđeno mjesto u sanitarnom prostoru , razmisljam o kupovini prijenosnog WC-a.
Zanimaju me vasa iskustva i na sta treba obratiti pozornost prilikom kupovine?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011 20:01 
Moderator

Kao prvo mora stati u predviđeni prostor, znaci dimenzije, drugo bolje da je visi nego nizi za starije ili teze osobe. Karakteristike su im vezane uglavnom uz kolicuiu sarđaja, dakle koliko ga mislite ne prazniti. Preporucam firmu

http://www.zlatnimedvjed.com.hr/list...theme=proljece

nikakvih problema nemate kasnije za tekucine, sam wc ne smrdi i izbor kojeg kupiti najbolje da ih pitate jer je ovisno od broja ljudi, recimo iz iskustva najmanji za za jednu osobu ne treba prazniti 5-6 dana, ali je najbolje utvriti si 2 puta sedmicno i biti na miru, znaci utvriditi si dane kada prazniti.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011 20:02 
Moderator

Misljenje o...

nasa stara kampica isto je imala sanitarni dio, ali bez wc-a. Kupio sam Campingazov Portable toilet u Metrou, po mom sjecanju, kostao je oko 50-tak eura. I litru tekucine. U sebe je primao i vodu, a donji dio bio je za otpad. Spojio sam ga doma, napunio, ali nitko ga nije na moru niti koristio, jer smo te godine bili u Primostenu gdje su wc-i bili jako dobro cisceni. Imao je na vrhu u cosku pumpicu kojom se pumpala voda, koja se povlacenjem ove rucice gdje pise Campingaz sljevala u karnister za otpad...

slika

Osobno, kad sam sjeo na njega, onako probe radi, bio mi je nisko i bio mi je nekako mali... Ne znam kakav je u svakodnevnom koristenju, ali kao neka rezerva u kampici, prvenstveno za djecu mislim da je OK. A mi starci, lako se prosecemo 50-tak metara do sanitarnog cvora cak i po noci. Ionako ne bih volio biti u kampu gdje bi mi se wc-i gadili, pa da tamo uopce ne idem...

Mirisa vjerojatno pri ciscenju nema, i postupak je vjerojatno slican, kao i za ugradbene Thetford kasetne wc-e u novijim kucicama.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011 21:09 
Moderator

Gledam Discovery Channel i ono serija TOP 5 spravica za kampiranje...

Evo ova mi je upala u oko :

Bioloski wc

Biotoi Folding WC Bio Toi sklopivi je WC pogodan za kampiranje i izlete, posjete glazbenim festivalima, skupovima i mnoge drugim aktivnostima na otvorenom.
slika

Bio Toi je bio izvorno namijenjen za vojne snagei. Kazu da se prodaja i popularnost dogodila u Velikoj Britaniji bas nakon sto je prikazana serija Gadget Show na kanalu Five.
Uz biorazgradljiva vrecica, pruza puno vece ekolosko rjesenje od mnogih drugih alternativa, koje ukljucuju i druge kemijske WC-e.

Samo, baš mi ne djeluje da je za korištenje unutar kampice :P

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 15:14 
Zen kampist

imam u prikolici ugrađen WC. ima spremnik za tekućinu za ispiranje i druga koja ide u kazetu.
pitanje: kad je kazeta čista, prazna - da li se uz tu tekućinu za kazetu ulijeva i voda i ako da koliko vode?

Vrh

PostPostano: 01 lip 2012 15:38 
Moderator

Ulijeva se tekućina 0.1-0.15 litara i voda 2-3 litre.

Na videima u ovoj temi imaš pokazano:

http://forum.camping-croatia.com/viewtopic.php?f=48&t=1034

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: