MikiSa je napisao/la:
Kod mene je mislim ova WS 3000. Bajki piše da postoji indikator potrošenosti, gdje se nalazi?
Odnosno moja pitanja, a ujedno i molba za savjet su slijedeća;
1. Kako da znam da je moj sustav još uvijek u dobrom stanju, odnosno da ne treba zamjenu (da jastučići nisu istrošeni)?
2. Malo mi je oštećena rebrasta guma koja se nalazi na rudi, pokriva naletni sustav kočenja (vidi se na slici koju je bajki postavio WS3000), da li je teško zamjeniti?
3. Kada idem u rikverc sa prikolicom, preporučuje se dizanje ručice rude? Vjerovatno u tom slučaju ne bi prikolica kočila, što mi se sada dešava.
4. Želim zamjeniti pomočni točak na rudi sa mehanizmom. Gdje ga naručiti i koliko otprilike košta? Koji su parametri za odabir pravog?
Na fotki se sa gornje strane sustava vidi jedan mali pokazivač i on pokazuje stanje potrošenosti:
Gumu po meni nebi trebao biti problem za zamijeniti. Treba odvojiti sustav od rude i onda bi kapa trebala biti dostupna za skidanje. Nevidim šta bi drugo tu moglo biti!
Kod podizanja ručice i vožnje u rikverc kućica i dalje koči, samo se sa dizanjem netroše "jastučići". Ako ti se previše zakoći kod vožnje u rikverc, vjerovatno je oslabio amortizer naletne kočnice.
Kod odabira pomoćnog točka nema nekih posebnih parametara, manje više su svi za opterećenje do 150 kg, samo biraš kakav hoćeš - plastični, puna guma, guma za pumpanje... Imaš varijanti kod kojih u tom kotaču odmah imaš i vagu opterećenja na rudi...
Cijene se kreću od cca 40€ - 80€ za komplet sa držaćem, a ako mijenjaš samo kotač onda su cijene 10-30€. Naručiti ga možeš kod Petronija, Minija ili negdje vani u trgovinama kamp opremom.
http://www.campingwelt.at/epapers/campingwelt2013/index.html#/166