Kako sam na pocetku price postavio osnove o podjeli kamperista na zalost vecina nas spada u onu grupu koja radi te ima svoga kampera ali ima ograniceno vrijeme putovanja jer uvijek nesto doma hebe da moras bit tamo. Dakle skupio sam dva tjedna i sta sad? pametan je potez povuc paralelu sa nekim tko je vec obavio slican put pa cu uzeti primjer autobusnog putovanja do recimo Nice i obilaska tamosnjih znamenitosti.
Nekim kolegama prije nije bilo jasno da se kamperom mora na ovakve ture istuci dnevno minimum 700-800 km da se sto prije stigne do cilja a to znaci najmanje 12 sati voznje. To je ono moje ujutro od 7 navecer do 7 i pol a i vise....jer kamper je spor...100 km/h mi je top , auto je moj nije renta pa udri brigu na veseslje gas do daske pa ako krepa nije moj....sta me briga ...tu spada ekipa iz prve grupe
Ovo je jedna tipicna autobusna tura i plan putovanja koji je ako primjetite jako natijesno napravljen i prepun dogadaja ali kazem sve ste uspjeli vidjeti u neko jzurbi i panici za razliku od kamperist akoji ce to isto obavit za dva ddana duze ali polako i bez panike...e tu je svrha imati svoga kampera i uzivati u njemu...
od ovakvih tura uglavnom pokupim ono sto moram vidjeti i sluzi mi kao putokaz za osnovni plan puta.
Dakle:
Program putovanja
Putovanje Azurnom obalom autobusom 4 dana./ 3 noćenja, autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
1.dan ZAGREB – MENTON-CANNES
Polazak iz Zagreba ( točno mjesto polaska u završnoj obavijesti) u 5:00 sati, iz Karlovca u 05:030
te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati (polazak iz Karlovca i sa stajališta Vrata
Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz
kraća zaustavljanja putem do ljetovališta MENTON uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg
prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom
uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu
provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu.
MENTON je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od
najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, mirišljave jastučiće s
lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Dolazak u
Cannes u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
2.dan CANNES – MONACO i MONTE CARLO – NICA –CANNES
Doručak. Vožnja do kneževine MONACO. Šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do
katedrale sv. Nikole i kneževe palače te posjet Monte Carlu. Vožnja prekrasnom panoramskom
cestom do Nice. Po dolasku u Nicu, razgled stare jezgre Nice pješice: Trg Massena - tržnica cvijeća
Cours Saléya - katedrala sv. Reparate - palača Lascaris - slavno šetalište Promenade des Anglais.
Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom sa živopisnom tržnicom, ponudom provansalskih začina,
kandiranog voća, sapuna s mirisom lavande.. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan CANNES- ST. TROPEZ – GRASSE – CANNES
Doručak. Vožnja do St Tropeza - glamuroznog primorskog mjesta koji je ujedno popularna
destinacija za odmor, dom filmskih zvijezda i blještavila jet-seta. Grad ima srednjovjekovne korijene,
a danas je destinacija s prepoznatljivom oker arhitekturom. Posjetite Annonciade muzej, poznat po
svojoj zbirci avangardne umjetnosti. Mnogi veliki umjetnici poput Matissea i Derain su privučeni
jugom Francuske radi iznimne kvalitete svjetlosti. Stoga brojne radove ove dvojice umjetnika može
vidjeti u tom muzeju. Ljubitelji umjetnosti ne propustite razgledavanje kuće na La Rue des
Bouchonniers u kojem je Picasso imao svoj atelje i gdje je stvorio mnoga djela, uključujući "Robinju
u haremu". Nastavak putovanja prema gradiću GRASSE, svjetskoj prijestolnici parfema. Posjet
tradicionalnoj parfumeriji uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Povratak u Cannes.
Noćenje.
8/6/23, 8:52 AM AZURNA OBALA SA ST.TROPEZOM | SUN TRAVEL | PUTOVANJA
https://www.sun-travel.hr/?ispis=detalj ... ovanje=119 3/8
TRAŽILICA
KONTAKT
4.dan CANNES-
ST. PAUL DE VENCE -ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja autobusom do St. Paul de Vence- jednog od najljepših selaProvanse, inspiracije brojnih slikara i umjetnika. Šetnja uličicama ovog prekrasnog mjesta punogumjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih trgovina. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraćazaustavljanja putem radi odmora, te dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim večernjim satima.
Sve smo ovo prosli lani u 10 misec ali na neki drugi nacin a cijena?
Halo bing? (Alan Ford)
Pa obicno vam cijena za jednu osobu na ovakvom putovanju ode na naftu i putariine. Za drugu osobu potrosite na hranu u restoranu i sve ulaznice dok je cista zarada na 3 i 4 toj osobi. dakle ako racunate da ste 4 u kamperu tada vas ovakvo putovanje dodje upola jeftinije. Cak vec se dobiva i na drugoj osobi jer oni sve placaju fakultativne izlete koji nisu uracunati u cijenu a vi te izlete obavljate sami dakle mozemo slobodno racunat da vec na drugoj osobi prozaimo jeftinije nego da idemo autobusom
Selo djeda Mraza Rovaniemi Finska.....mi sve to polako razgledamo do u detalj jer stojim dok me volja a ono dolazi bus imaju 15 minuta za slikanj ei odeose oni navrat na nos....a mi onda lipo sami sve slike na lagano....e to je smisao kampera
kojega na zalost morate platiti recimo ducata iz 2006 oko 20 ak tisuca eura....no ne gube puno na cijeni kada se prodaju pa se moze povratiti dobar dio ulozene svote ...