MoschuS je napisao/la:
Pretpostavio sam da ste svi sami montirali
Zanima me jos jedna stvar, dakle osim samog movera tj. onoga sto dodje s njim u kutiji (motori, kontroler...) sto mi jos treba? Samo aku ili jos nesto? Jer vidim da se prodaju ti nekakvi "mover packovi" sa akumulatorom, kutijom, klemama, punjacem, nekakvim osiguracem... Da li mi to treba?
Svrhu ugradjenog punjaca iskreno i ne vidim jer cu aku i tako morati izvaditi, donijeti kuci i napuniti prije puta a sad to sto cu ga u kampu moci puniti mi bas i ne znaci previse. Takodjer, aku mora biti nekakav AGM ili moze i obicni kao za auto samo jaci?
ja sam moje montirao prvi učeći i uz pomoć Gaca, a drugi potpuno sam... Ne bi bio bez njega više... OK je kad je family cijela pa netko može pogurnuti, ali sad žena i ja sami, pa godine sve ima svoje...
nisam kupio ni ove brzopotezne kleme, stavio sam obične kleme za akumulator - kupio u prvoj trgovini autodijelovima, također stavio sam obični akumulator za auto samo traktorski od 100Ah. Osigurač (brza sklopka) došla je s moverom.
u kampici imam onaj punjač iz Lidla za 150 kn koji "glumi" CTEK i kad dođemo u kamp - dan prije odlaska malo dopunim tek toliko i to radi... akumulator nemam spojen u kutiji, ali imam malu pločicu ispod kojom ga koliko toliko fiksiram za dno...
što se samog movera tiče - obelink hypercamp služi svojoj svrsi... još mi se nije pokazalo da ne može kampicu pomaknuti, čak ni na mokroj travi lani u 10. mjesecu u Svetom Martinu gdje sam imao osjećaj da mu je najteže do sada...