U principu najbolja zaštita mi se pokazal nadstrešnica jer više nisam mogao gledat kako mi propada na atmosferilijama....mnogo sam mislio da li postavit ceradu ili krutu nadstrešnicu no pokazalo se d aauto ipak bolje diše ispod nadstrešnice...a cerada bolje štiti od UV zraka.... ...uglavnom što se vlage/vode tiče zaštita je fantastična...tj problem trajno riješen
ako je kamper vani bez zaštite tada kako kolega reče problem je upravo to rastresanje kampera tokom vožnje jer vibracije oslabljuju spojeve, pojavljuju se pukotine i evo voda unutra. Posebno ako ideš makadamom ili lošim putevima.
Ne diraj ove metalne lajsne zabrvljene gumom - na slici jer to je fabrički silikon/guma koji nije dostupan u maloprodaji....a koji je svjetlosnim godinama po kvaliteti od ovog što prodaju....
Kako vidiš ja sam sve lagano kao u kupaonici rubove prošao na tuljak od silikonske tube a onda prstom zagledio da bude estetski dobro. Ovaj crni original nisam dirao jer sam primjetio da su ti spojevi odlični. Problem je ovaj silikon bijeli na vratima, e njega moraš obnavljat jer niti ovaj kako reče kolega sika - ceresit nije bogzna što.
Poseban je problem na krovu sa otvorima to je najvažnije i to dobro zamaži. Jasno prije pripreme površine - a to je nitro razređivač, odmašćivač itd kojim najprije odmastiš površinu od atmosferilija i oksida koji se nahvata na plastiku pa onda ide silikon na suho i čisto. Može i neki detredžent koji ispere to blato...Detalji silikona na krovu
A vidi ovu Slovensku Adria katastrofu na vratima kako je plastika popucala i otvorila put vodi na držaču ulaznih vrata....u ovom slučaju ide obrada plastike pa onda zamjena silikona ispod držača....ovo je klasik primjer SLOVENSKE NEKVALITETE KOD ADRIE!!!!!
Na žalost niti vrata ništa bolja pukla na polovici....opet plastifikacija kao da imam barku a ne kampera...
A o šupljem sudoperu neču niti govorit on je danas krpan silikonom...navodno je kriv sakupljač vlage..
Još nisam vidio PROKROMSKI sudoper da je ovako korodiran....SRAMOTA ZA ADRIU!!???
Ovo je detalj silikoniranja vrata.....vidiš kakva je sika nakon 2 godine...
Zato nije bilo druge nego kampera na suho....da mi potraje koliko toliko....