Pozdrav svima
Nakon 3 godine uzivanja u šatoru sve nam je izglednija kupnja prve kamp prikolice. U protekle 3 godine sam znao citati starije postove i nesto je ostalo u glavi ali ponesto i ne. Zamolio bih nekoliko savjeta od iskusnijih jer ne bih htio pogrijesiti u samom pocetku sto mi se zamalo dogodilo danas u razgovoru s majstorom za ugradnju kuku. Naime, htio sam dogovoriti ugradnju kuke i kad sam napomenuo da zelim 13 polnu uticnicu on mi kaze da ce stavit 7 polnu i da cu rijesiti problem sa adapterom. Zahvaljujuci nekome s foruma , znam da to nije dobro rjesenje pa sam odustao te planiram otici nekom drugom majstoru.
Imam dosta pitanja pa ako netko ima volje da mi privatno posalje svoj broj mobitela kako bi brze dosao do informacija bio bih mu zahvalan jer u ponedjeljak planiram otici u Sloveniju te razgledati trenutno dostupne kampice u Ljubljani, Šenčuru i Celju.
U medjuvremenu zanimaju me neke osnove pa ako imate volje odgovoriti unaprijed hvala
Uzeli bi noviju kampicu a mozda cak i novu. S kojim markama, brendovima ne mogu “pogrijesiti”?
Jesam li u pravu sto se tice 13 polne uticnice?
Vucno auto ima max.nosivost 2000kg sto znaci koliko se sjecam da s B kategorijom mogu vuci kampicu do NDM1500 kg u protivnom poloziti tzv.kodu 96? Neke prodavaci nude podizanje NDM-a sa npr.1500 na 1800. Ima li i koliko to utjecaja na samu tezinu kampice i treba li me to brinuti zbog kategorije u dozvoli? Jer Hobby kao dodatnu opremu besplatno bas to nudi u jednom modelu.
Ove i sigurno jos iduce godine ne planiramo ici nigdje osim u Šimune tako da mi mover i plin ne trebaju u pocetku sto mi smanjuje pocetnu investiciju ali me zanima treba li mi akumulator u kampici radi frizidera? Pretpostavljam u kampu se samo prikopcam na vodu i struju i to je to? Ukoliko je nova kampica trebam li traziti ugradnju vanjskog prikljucka vode kako bi koristio tus i wc u kampici? Za niveliranje kampice sam vidio kajle ispod kola...da li u tom slucaju dobro dodje mover?
Imam jos toga sto bih pitao ali za pocetak eto toliko i unaprijed se ispricavam ako se netko iznervirao jer su pitanja glupa