Ujutro skinuh kotač. Lijevi. Pakna se odlijepila. Majkujoj...
Nazovem Križevce i onog jednog u Lučkom (Humbaur); Lučko kaže oko 650kn za keš original, oko 450kn zamjenske (Valeryd?!, jbg. bacih kutiju). Križevci kažu 450kn original. Križevci su 30min i 40km dalje. Odlučih se za Križevce, original 150kn jeftiniji. Dođem i daju mi Valeryd, kao bolje od originala. Prešutih što mi je rečeno na telefon i uzmem ih, ne vjerujem da je original bolji, ali uzeo bih original po istoj cijeni. Malo gorak okus u ustima.
Srećom, dalje je išlo fino
https://photos.app.goo.gl/FilMmBN4bwJTr48m2Naravno, zamijenih na oba kotača.
Zanimljivo je kako se pakna odlijepila, a skoro ništa nisu potrošene (vidi predzadnju sliku).
Zatim sam se zabavio strujom, trebalo je očistiti kontakte na žaruljama, a stražnju maglenku nisam imao spojenu na autu... Jbg, majstor za kuku je složio kuku, a struju sfušao. Duga priča, ali htio je neku suludu cijenu za "original" instalaciju ili nešto malo za polovično rješenje koje nije imalo stop svjetlo jer je isto spojeno preko neke sabirnice sa releima na kraju... Za stop svjetlo na priksi sam sam stavio 12V relej i složio. Za maglenku nisam niti znao da bi trebalo, a isto bi trebalo preko releja. Dakle, trebam nabaviti relej i složiti, danas nisam stigao.
Otišao na STP, rekao (pokajnički) da maglenka nije spojena na autu i da ću spojiti kasnije. Prošao na valjcima, rekli da malo slabo koći, ali ujednačeno. Fala im što me pustiše
Ne znam što bi mogao biti razlog slabijeg kočenja, kočili su samo ručnom (koja po mom mišljenju niti ne koči maksimalno kao kad auto zakoči). Možda se i pakne malo razrade...
Dalje me teta šalteruša zezala da nemam original kupoprodajni jer smo ispunjavali crnom kemijskom... Kao izgleda kao kopija. A u SLO prometnoj piše da sam ja vlasnik, ali kao nisam za Hrvatsku.
Uglavnom, nakon konzultiranja sa drugom šalterušom odlučiše me pustiti. Dakle, više znači plava kemijska (što sam mogao i doma napisati) nego Slovenski dokument na moje ime. Majkomila...
Oko 37€ SLO prometna i osiguranje, 500kn homologacija (čovjek poslikao i oko 45min tipkao na komp i fotokopirao originalne papire), 200 i nešto tehnički, 80kn osiguranje i valjda 460kn pločica, prometna i ostalo u zadnjem koraku.
Priksa regana :D
Mrtav sam umoran nakon ova dva dana, nisam niti dobro pogledao prikolicu. Vidjeh neke stvari koje me malo brinu, ali poslije ću o njima. Priksu smo platili 5000€ i još za 200€ dobili stol i 4 stolice, prostirku za pod, kuhinjicu, dosta kabla, vagu za rudo i još neke sitnice... Da se nađe.
I "kuglu" za na rudo za nosač za bicikle :D ... kopija Stadlerovog proizvoda ! (... tko je koga kopirao?!)
Idem spavati...