Pozdrav svima,
već stvarno dugo je prošlo otkad sam postavljala pitanja ovdje a svi vi ste jakoo strpljivo i lijepo mi odgovarali.
Eto nakon točno godinu dana uspjeli smo završiti svoj kombi i pretvoriti ga u kamper.
Ali kamper stvarno jer smo napravili atest i sad for real imamo kamper :D
![happy :)](./images/smilies/1.gif)
:)
u ovih godinu dana otkad smo kupili kombi prošli smo stvarno punooooo toga sa njim. Najprije kratka putovanja po Hr tipa jednu dvije noći. Onda smo počeli po Sloveniji i Italiji, pa išli smo skoro mjesec dana na godišnji po Hr, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Austriji i Sloveniji.
sad opet kratka putovanja,jer sezona počinje.
Prošli smo Hr i Sloveniju uzduž i poprijeko da sad više uopće nemam ideja gdje bi mogli ići hehe.
Evo ovaj vikend planiramo ići u Bosnu.
Pišem to jer sam fuuul sretna, jako volim putovat i sad mogu to bez velikih troškova i bez traženja smještaja. A i tako je lijepo biti u nekom kampu u prirodi.
da ukratko opišem šta smo sve napravili,možda će nekome pomoći. U prijašnjim postovim piše šta je već bilo napravljeno tako da ću napisat šta smo dodatno napravili. za završnu oblogu iznad izolacije postavili smo medijapan ploče koje smo ofarbali 2x da ih zaštitimo. To je baš bila zajeb... napraviti jer smo htjeli da bude u milimetar točno postavljeno na stjenakama kombija. I uspjeli smo.
kako radim u kampu, imam dosta kontakata sa depoima i jedan jako ok vlasnik mi je dopustio da rasturimo jednu prikolicu i uzmemo sve šta nam treba. Tako da smo mi lijepo cijelo kupatilo izvadili i tako neke sitnice viseće ormare itd.
krevet smo malo skratili, bio je već postavljen unutra i napravili smo kupatilo. Kupili smo ivericu od 10 i 16 mm i prema potrebi postavljali određenu debljinu. Također je bila zajeb.. napraviti zidove kupatila jer kako je kombi zaobljen to je sve trebalo odrezati u mm. od alata smo imali ubodnu pilu i brusilicu :D :D
ubacili smo wc unutra i tuš kadu, još nismo lavandin sa špinom postavili jer nismo stigli a i ne znam ako će nam trebat. dosad smo se snalazili.
kuhinjicu smo isto tako napravili sa jedne strane lavandin ispod lavandina frižider i onda do toga mali špahor sa 2 plamenika i ispod imamo 2 ladice di stane ful puno stvari.
do wc smo napravili klupu za dvije osobe, ispod klupe imam prostor za stvari.
još trebamo napraviti ormar iznad kreveta, ormar iznad klupe i mali ormarić za cipele pored bočnih vrata. to sad sve pomalo radimo.
plinska boca stoji ispod kreveta i mora biti nepomično pričvršćena. mi smo je stavili za potrebe atesta u neki držač za plinsku bocu koji smo skinuli iz prikolice i sa gurtnama je pričvrstili. to ćemo još urediti. zasad vodu imamo u kanistrima od 20l ispod kreveta jedan za čistu i jedan za šporku vodu. pumpa za vodu je neka iz bauhausa i košta 100 i neš kuna i super je.
e sad atest.
prošao je bezbolno a njega me najviše bilo strah. elaborat sam napravila doslovno u roku od sat-dva večer prije atesta.
na tehničkom su pregledali sve i poslikali i zapislivali ono šta trebaju, imaju već upitnik pripremljen.
poslali su moj elaborat i slike i sve to šta su oni pisali u CVH. onda u ful kratkom roku su javili iz CVH da mi treba shema električnog napona 220v ovjerena od električara. To smo nacrtali i električar je potpisao i pečatirao i poslali smo. Odobrili su odmah isti dan:)
napravili smo tehnički i dobili novu prometnu.
cijena atesta je 840 kn.
sad mi se kombi vodi kao M1.
ono što je obavezno za napraviti ako želite kamper je krevet, kuhinjica, klupa sa stolom i ormar.
ljudi iz CVH su ful ok i slala sam im mailove sa nejasnoćama i sve su mi pomogli i usmjerili me kako treba.
troškovi su nam iverica, medijapan,vide, farba, 2 nova lustera i to je to
![happy :)](./images/smilies/1.gif)
ove finese neću ubrajati jer su proizvoljne odn neke zavjese, naljepnice itd.
vremena nam je jako punoooo oduzelo ali ionako bolje da smo doma radili nego izlazili van :D
ako nekome treba elaborat vrlo rado ću ga poslat na mail jer ne znam ovdje postavljat niti slike niti dokumente.
ugl hvala svima na pomoći i ako treba nekome nešto na raspolaganju sam.