Lei je napisao/la:
Citam drugu temu o tome kako su clanu RI898 provalili u kamper kroz vozacka vrata, pa sam samo htjela napisati sto smo mi dobili od g.Damira kao "dio kamperske opreme"
![happy :)](./images/smilies/1.gif)
Asterix, da ne pisem sad poseban post, baci na papir usporedni trosak sto bi bilo kad bi kamper(van) unajmili negdje kod nas i umjesto aviona vozili do Portugala. Ja sam to napravila za Norvesku i ispada da nam je zapravo cak jeftinije kad bi uzeli kamper tu u Rijeci i odvezli se na sjever (plus sto bi fino mogli jeftino napuniti frizider i kupiti svu hranu negdje putem ili doma). Jedini problem je sto je avion bitno brzi pa se na tome ustedi barem dan ili dva
![happy :)](./images/smilies/1.gif)
Lei, nisam radila usporedni trošak, no vjerujem da je jeftinija varijanta kretanja iz Hrv. No, kao što si sama napomenula, ono čega imamo najmanje je vrijeme, odnosno slobodnih dana, a do Portugala avionom ušparaš barem 3 dana.
Glavni razlog što smo se odlučili na najam kampera je što konačno želimo isprobati takav način putovanja i ovo nam je idealna prilika. Do sada smo uvijek kruzali sa autom i šatorom. Skandinaviju smo obišli sa rentanim Fordom Ka, basic opremu za kampiranje teglili iz Zagreba u transportnoj torbi i neizmjerno guštali u điru od kojih 5500km. Skandinavija je super za kampere jer sjever je slabo naseljen, ima puno kampova i svi kruže na taj način. Na Nordkappu smo jedino mi i jedan motorist bili sa šatorom, svi ostali su bili u kamperima.
Inače, Norveška je nenormalno skupa za naše prilike, te smo zbog toga našu turu startali iz Finske i tamo smo rentali auto (dođe puno jeftinije). U Finskoj smo i kupili zalihe hrane, iz istog razloga.
Statler, hvala puno za link.
Ovo vam ja trenutno gledam
https://www.airbnb.com/s/Lisbon--Portugal?type=rv