Lei je napisao/la:
Citam drugu temu o tome kako su clanu RI898 provalili u kamper kroz vozacka vrata, pa sam samo htjela napisati sto smo mi dobili od g.Damira kao "dio kamperske opreme"
Asterix, da ne pisem sad poseban post, baci na papir usporedni trosak sto bi bilo kad bi kamper(van) unajmili negdje kod nas i umjesto aviona vozili do Portugala. Ja sam to napravila za Norvesku i ispada da nam je zapravo cak jeftinije kad bi uzeli kamper tu u Rijeci i odvezli se na sjever (plus sto bi fino mogli jeftino napuniti frizider i kupiti svu hranu negdje putem ili doma). Jedini problem je sto je avion bitno brzi pa se na tome ustedi barem dan ili dva
Lei, nisam radila usporedni trošak, no vjerujem da je jeftinija varijanta kretanja iz Hrv. No, kao što si sama napomenula, ono čega imamo najmanje je vrijeme, odnosno slobodnih dana, a do Portugala avionom ušparaš barem 3 dana.
Glavni razlog što smo se odlučili na najam kampera je što konačno želimo isprobati takav način putovanja i ovo nam je idealna prilika. Do sada smo uvijek kruzali sa autom i šatorom. Skandinaviju smo obišli sa rentanim Fordom Ka, basic opremu za kampiranje teglili iz Zagreba u transportnoj torbi i neizmjerno guštali u điru od kojih 5500km. Skandinavija je super za kampere jer sjever je slabo naseljen, ima puno kampova i svi kruže na taj način. Na Nordkappu smo jedino mi i jedan motorist bili sa šatorom, svi ostali su bili u kamperima.
Inače, Norveška je nenormalno skupa za naše prilike, te smo zbog toga našu turu startali iz Finske i tamo smo rentali auto (dođe puno jeftinije). U Finskoj smo i kupili zalihe hrane, iz istog razloga.
Statler, hvala puno za link.
Ovo vam ja trenutno gledam
https://www.airbnb.com/s/Lisbon--Portugal?type=rv