mrIja je napisao/la:
Dragi kamperi! Supuga i ja smo došli na ideju da bi voljeli kampirati u šatoru. Nekoliko puta smo kampirali u iznajmljenoj kampici i bilo nam je super. Imamo dvoje djece (6 i 8 god) i trebali bi kupiti odgovarajući šator. Koristili bi ga nekoliko tjedana godišnje preko ljeta (more i još kakvo kampiranje) .
Proučavajući forum i druge izvore stvorio sam neku okvirnu sliku što bi nam odgovaralo, a to je:
- integrirani pod
- mrežice protiv komaraca
- po mogućnosti 3 ulaza (nije uvjet)
- po mogućnosti čelični ili aluminijski štapovi (nije uvjet)
- po mogućnosti natkriveni ulaz (nije uvjet, ali sam shvatio da je korisno)
- po mogućnosti jednostavno postavljanje šatora
Budući planiramo prvo obiteljsko šatorovanje, ne bi se voljeli zalijetati u neke velike investicije dok nismo sigurni da ćemo i nastaviti kampirati (a vrlo vjer. hoćemo
)
Vidio sam na forumu temu s obavijestima o akcijama kamp opreme, ali nisam video temu za popuste na šatore. Trenutno na webu nisam uspio pronaći neke velike popuste.
Učinio mi se zanimljivim šator Reimo Silvretta 2 Z6 (
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=1058&product_id=1040037217).
Piše da je šator za ljeto (što nam i treba), ima dobru ventilaciju itd, ali mu je vodeni stupac 2000mm (što ne znam što znači u stvarnosti - da će izdržati slabiju kišu
)
Ima uključenu malu nadstrešnicu što mi se čini korisno. Nisam ulovio ima li prozor u spavaonici.
Net je vrlo škrt s informacija po pitanju ovog šatora. Primjetio sam da je Reimo tvrtka koja je specijalizirana za kampere pa ne znam jeli to referenca i za šator
Cijena izgleda vise nego povoljna. Jedino ne bi volio kupiti nešto što će slabija bura otpuhati drugu noć
Zahvaljujem na svakom savjetu, naravno i na prijedlozima za neki drugi šator
Ja sam prošle godine u ovo vrijeme kupio više nego povoljno preko njuškala šator koji sam i tražio dulje vrijeme i bio sam spreman nabaviti ga u UK. Znam da sam imao veliku sreću jer ovak da se nekšto potrefi....
Dakle naletio sam na potpuno novi šator koji sam i tražio Coleman Lakeside 6 Deluxe i to za 2000 kn. Inače mu je cijena ak se može nabavit od akcije 4500 do čak 6-7000 kn. Čovjek ga je kupio, ali je skužio da mu je malo prevelik.
Dakle, gledaj malo i po oglasima...nikad se nezna.
Kod nas na tih nekoliko lokacija gdje se mogu kupiti šatori su cijene dosta velike i nisam baš naletio nikad na neku akciju. U Engleskoj su sada po zimi čak i po 50% sniženja, pa ako imaš da ti ga netko dofura,super.
Svu ostalu opremu sam kupio u Dechatlonu jer cijena i kvaliteta sasvim ok. I znaju imati sniženja...treba pratiti.
Inače, dobru si veličinu šatora odabrao, čak još bolje da je 6tica, ali ovisi kakove su parcele u kampu. Ovaj šator koji si naglasio ima posebne spavaonice tj, u glavnom šatoru su kao još jedan šator spavaonica što je odlično i nemaš u spavaonici prozorčiće samo vjerojatno neki mali odušak koji puca na odušak od glavnog šatora.
Ja se nisam htio igrati sa nekim lošijim šatorima, gledao sam da su šipke deblje i metalne i tako, jer sam prošao svašta i bolje biti siguran.
Inače kampiramo, ja,žena i dvoje djece (8 i 15) već 10tak god. Do sada u kampici, a od prošle godine u šatoru.
Evo ovak moj izgleda.