Evo da i ja malo "posolim".
Do 2014. sam više godina kampirao u ovom kampu.
2016. sam bio u Loparu na Rabu. nekada prije sam ljetovao u kampovima na Krku, Istri, zadarskoj regiji, Solarisu...
Ove godine sam se vratio u Adriatiq.
Razlog? Kamp mi je super. Obzirom da je razvučen uz more, a ne u kopno, u najgorem slučaju možeš biti 70-tak m udaljen od mora. Parcele su prilično velike. Dovoljno je hlada. U kampu nema previše "gostiju" koji ne borave u kampu. Znači samo kamperi koji su međusobno tolerantni i naviknuti na jedan obrazac ponašanja. Uredni sanitarni čvorovi.
Također, ove godine sam tek početkom lipnja saznao za svoj termin godišnjeg, a tada sam pokušao i rezervirati neku parcelu. Istarski i Lošnjski kampovi mi nisu htjeli dati rezervaciju, osim za termin tijekom ljeta 2018. Uglavnom im je bio odgovor da dođem u prijepodnevnim satima, pa potražim mjesto. To mi je neprihvatljivo jer sam na ljetovanju sa troje djece i ne dolazi u obzir da iz Slavonije otputujem npr. u Zelenu lagunu, pa da ne nađem mjesto koje mi odgovara. Ipak su to troškovi i vrijeme, kao i nervoza djece... Kada sam u Adriatiqu zatražio rezervaciju, vrlo ugodna osoba mi je rekla da se strpim 2-3 dana i da će mi se javiti. Pronašli su mi parcelu u špici sezone u prvom redu do mora što nam je super odgovaralo. Bili smo smješteni na dijelu koji je okrenut prema otvorenom moru. Svakodnevno je bilo povjetarca i valova, nije bilo vruće, a klinci su uživali na tim valovima.
Ove godine sam razočaran animacijom, koja doduše nikada nije bila nešto posebno, ali je ove godine bila vrlo slaba. Proteklih godina su poslije mini disca, u restoranu Kempinsky bile zabavne igre za odrasle. Ove godine ni toga nije bilo. Klinci su mi rekli da u mini klubu više nema ni društvenih igara kojih je prije bilo. Sve u svemu, puno lošije nego prošlih godina.
Obzirom da mi je sin teenager, njega sam svake večeri odvozio u Primošten, radi "dodatne" zabave. Kada se raspitao o onom mini busu, na recepciji su mu rekli da se radi o privatnom taksiju koji je dosta skup.
Poslije ovog ljetovanja sam sam bio na jednodnevnom izletu u Lošinju, pa sam obišao Čikat i bio tamo na kupanju. Po prvi puta. Prvi dojam tog kampa je neusporedivo bolja dodatna ponuda, ali isto tako previše komercijaliziran kamp. Imao sam dojam da ukoliko postavim šator u blizini recepcije, moram na kupanje ići biciklom. Plaže su lošije i teže pristušačne negu u Adriatiqu. Gužva je u sanitarnim čvorovima...
Za sada Adriatiq ostaje moje odredište, jer su mi najbitniji mir, more, borovi,vjeverice...Osim ako klinci ne odluče da idemo negdje drugdje