Evo, za mene je sezona završila.
Kako na šatoru imam smole i ptičjeg izmeta, moram to ukloniti i pospremiti šator za nagodinu.
Ovdje na forumu sam pitao za čišćenje ali li i ...
Telefonski sam kontaktirao Iglu u Zagrebu u svezi deterđenta i impregnacije, gdje mi je muški glas odgovorio da nemaju deterđent, samo impregnaciju od 1 litre.
OK, kako radim u Zagrebu, ne budi lijen pasti oči oko opreme... mlada gospodična u Iglu-u kaže kako ima deterđent i impregnacija.
Deterđent je jedna litra 119 kuna , a kako je stari proizvod (ambalaža koje nema ili se ne proizvodi)nudi popust od 50%
ujedno zahvaljujem.
Što se tiče impregnacije, moram još proučiti uputstva, jer nalaže oprez radi pvc-a (prozori), te kod ljepljenih šavova, (ja ih nemam ljepljeno, nego zavareno, ali ne budi lijen pročitati ili proučiti)
Impregnacija, a ujedno i zaštita košta cca 250 kuna za 1 litru koja se nanosi direktno na šator kistom, zatim briše višak tekučine i suši, dok deterđent se razređuje sa kantom 5 litara, vode.
Prije svega čekam lijepo vrijeme da to demonstriram, (deterđent mi je potreban radi ptičurina, a za smolu čisto sumnjam), a kako imam stari model šatora robens cabin 500 iz 2011. godine, smatram kako trebam nanijeti i impregnaciju.