Hello!
Prvi put smo se odlučili za kampiranje i to s bebom, pa smo za početak odabrali kamp Dalmacija, i to iz dva razloga:
1) pješčana plaža
2) povoljne cijene
Informacije na forumu su nam puno pomogle, pa eto da i mi pomognemo drugima, naše viđenje kampa Dalmacija.
CijenaS obzirom na to da nam je ovo bilo "probno" kampiranje, gledali smo da bude što je jeftinije moguće. Odabrali smo treću zonu - bila je najpovoljnija i najbliža izlazu što nam je bilo bitno jer smo najmanje vremena planirali provesti u kampu (a više istraživati okolo).
Mailom smo rezervirali tri noćenja, ljubazno (i relativno brzo, u roku od par sati) su nam odgovorili na sva pitanja, jedino što se stanje s rezervacijom mijenjalo iz sata u sat, pa smo nakon trećeg pokušaja dobili parcelu i to zadnju u trećoj zoni.
Na kraju smo zbog lošeg vremena ostali samo 2 noćenja i nije bilo problema: ako se rezervira više noćenja, plaćate samo koliko ste ostali.
ParcelaMi smo uzeli parcelu od 60 kvadrata i bila nam je sasvim dovoljna za veliki šator i veliki auto. U tom dijelu su manje više sve bile stalno pozicionirane kamperice, tak da čim smo došli - (hrvatski) susjedi su uletjeli s: što god vam treba, samo uzmite
Baš ugodan doček.
Što se hladovine tiče, dan smo proveli van kampa pa nemam baš nekih informacija, ali na našoj parceli je baš i nije bilo.
Sanitarni čvoroviS obzirom na cijenu, u redu su. Desno od recepcije su stariji sanitarni čvorovi i nismo ih baš upotrebljavali jer nam se nisu svidjeli, ali lijevo od recepcije gdje su i mobilne kućice nalaze se novi ili preuređeni sanitarni čvorovi i stvarno su odlični, bez ikakvih zamjerki.
Topla voda za tuširanje = 5 kuna (piše žeton, ali zapravo se ubacuje kovanica od 5 kuna) i trebala bi trajati 5 minuta. Nisam mjerila vrijeme, ali bilo mi je sasvim dovoljno za ugodno tuširanje. U kabini za tuširanje (lijevo od recepcije) je i ormarić u koji možete staviti stvari da se ne smoče, ima i polica za gel za tuširanje i slično. Ono što mi se nije svidjelo su paukove mreže u kabinama. Kabine desno od recepcije imaju one zavjese na tuševima koje sam naširoko izbjegavala.
U wc-ima je uvijek bilo wc papira, bili su relativno čisti.
Sapuna je uglavnom bilo, ako ne kod jednog umivaonika, onda kod drugog, trećeg...
TrgovinaU sklopu kampa je mala trgovina s relativno okej cijenama, za sve što vam hitno zatreba. Za sve ostalo - auto je zakon ;)
Pivski vrtHmmm, ovo nas je skroz razočaralo. U ponudi - tri vrste piva (ili dvije, nisam više sigurna), za hranu nismo provjerili.
Dječje igrališteIzmeđu pivskog vrta i sanitarnih čvorova s desne strane recepcije: dječje igralište (i pijesak). Odlično za veće klince, naša curka od godinu i pol je ipak premala za to.
PlažaPlažom smo zapravo jako razočarani.
Bilo je strašno puno smeća, definitivno nije za klince - zidić između plaže i mora je od strane plaže visok kojih pola metra, od strane mora kojih metar. A naše dijete 80 centimetara :D Ima jedan dio gdje je i rukohvat i betonirani ulaz, ali je toliko sklisko da se nismo usudili dijete samo pustiti (a najviše smo se veselili pješčanoj plaži baš zato da može sama u more).
Tuš na plaži postoji, a ljudi za tuširanje pod njim koriste i gelove za tuširanje i šampone i to sve plažom prolazi prema moru pa se moje dijete odlučilo i igrati u toj prljavštini, jej :D
Pijesak na plaži i u moru nije čisti pijesak, nego ima dosta kamenčića, a u vodi i trave.
ZanimljivostiLjekovito blato u uvali uz kamp... izgleda zanimljivo, ali s obzirom na to da na tom dijelu ulaze cijevi od kanalizacije u more, definitivno nismo isprobali.
Uz plažu se nalaze i zanimljivosti za klince, a stotinjak metara dalje i lunapark.
Uz plažu malo dalje od lunaparka je i kafić/restorančić na plaži gdje možete pojesti i popiti (brza hrana uglavnom).
Uz sam kamp je i restorančić koji je uglavnom bio stalno pun.
Hladnjaci u kampu postoje, zaključavaju se lokotom, izgledaju katastrofa i pola ih je bilo u kvaru.
Komaraca nije bilo (početak kolovoza).
Sve u svemu, dobar kamp s obzirom na cijenu, jedini minus po meni je taj zidić na plaži i dosta smeća po istoj.