Pozdrav poštovani kamperi!
Ja sam novi na forumu i naišao sam na vas kada sam tražio informacije o uvozu kamp prikolice iz inozemstva.
35 mi je godina, živim u blizini Krapine. Ovu godinu nemamo vremena za duži godišnji pa smo mislili prejti na par dana (produženi vikend) na more i eto prvih problema da najdeš nešto.
Često mi nije jasno kako ljudi imaju volje kupiti neku nekretninu na moru za koju si stalno vezan i od onda vjerojatno nikad više nejdeš na neku drugu lokaciju nego svaki odmor ideš na jedno te isto mjesto. Veoma dosadno. Dugo me pikalo da kupim kamper ali su preskupi, sad u zadnje vrijeme čačkam i gledam kamp prikolice i moram reći da je to veoma zakona alternativa!
Nisam nikad kampirao u kamp kučici ali si mislim da je to jedno prelijepo iskustvo i nisi vezan za nikakvu lokaciju nego samo zakopčaš auto i pičiš dalje
Evo malo se raspisao, u biti imam sljedeće pitanje. Hoću kupiti kamp kučicu u Njemačkoj jer je najpovoljnije tržište kolko sam skužio. Znam da mi otac uvozio običnu tandem prikolicu i veli da je platio više uvoznih troškova (naknade za okoliš i te gluposti?!
) nego kaj prikolica vrijedi.
Sad me zanima ako kupim neku prikolicu u Njemačkoj, jel se samo plaća ta homologacija? Jer prije 2 godine sam uvozio Passata iz Njemačke i platio oko 9000-10000 kuna trošarine i carine i sve to.
Sad tu čitam da je samo homologacija < 1000 kn i par biljega sim tam. Znači uvoz je toliko jeftin?