RI898 je napisao/la:
Vjeruj
svako iskustvo vrijedi truda i nije izgubljeno vrijeme jer ćeš u budućnosti odmah moć prepoznati takve likove, kojih na žalost ima i kod nas. Preko tel je sve lijepo i prekrasno a kada dođeš kod njega onda ti nije žao lika nego novca koji si bez veze utrošila da bi došla do njega. Kada budeš kupovala kampera tada pročitaj one moje postove pod kupnja kampera....ali ma kako bilo lošestanje naš PMornar je primjer kako se dade sve urediti po svome guštu.
Evo, Panonski mornar će se uskoro otisnuti od kraja!
Što se stanja kampera tiče, to se može pregledavati do mile volje, ali neke stvari su pitanje sreće ili procjene. Pisao sam već da je npr. podnica ispod spremnika za vodu bila trula. To je već ranije bilo sanirano i odozdo je sve izgledalo OK, a odozgo je nevidljivo. Ne vjerujem da ćete naći vlasnika voljnog dopustiti da mu "rasturite" kamper kako biste nešto provjerili. Slično je stanje bilo i ispod kuhinjskog bloka, a na kraju i ispod kupaonice... Sve potpuno nedostupno odozgo, a odozdo uredno sanirano, ali ne "kako Bog zapovijeda", odnosno, onako kako bih ja to htio. Nasreću sve je to sada
ad acta.
Bio sam svjestan da kamper star 20+ godina traži ulaganja da bi se doveo u top formu. Nerealno bi bilo očekivati da je sve tip-top, zar ne?! Iako, ovaj je moj kamper u 95+% originalnom stanju što nije baš često za vozila tih godišta! Osnovni uzrok svih mojih problema je činjenica da je
podnica kampera odozdo izvedena od lesonita, a iza kotača nisu postavljene gumene zavjesice koje bi podnicu štitile od špricanja s ceste. Tako je "ab Werk", nisu valjda razmišljali ( ili jesu pa su to svjesno napravili) o tome...Vidio sam doduše i dva kampera jednaka mome koji su imali istaknutu puuuno višu cijenu. I oba su prodana... Za jedan u Njemačkoj su tražili 13.490 €, a za drugi u Švicarskoj 19.990 CHF! Ja sam sa svim davanjima, novčanim ulaganjima i svim ostalim troškovima ostao jako daleko od tog iznosa! Utrošeno vrijeme ne računam. Smatram to kao razonodu i priliku da detaljno upoznam "kuću putujuću".
Moj je kamper "zapeo" na povratku kući zbog kvara kontakt- brave i "spaljenog" alternatora kao posljedice toga. Računao sam s tim da se Nijemci ( kakvi već jesu) ne bi uputili na putovanje od preko 1000 km u jednom smjeru da nisu sigurni u vozilo. I ja sam ga dovezao kući i prešao skoro 1300 km bez ikakvih problema.
Neki bi nastavili voziti ga onakvog kakav je i bio, ali ja sam "uvik kontra, takva sorta..." kako rekoše dečki iz TBF-a...
A ako baš želite kamper da ne košta brdo novaca, a da je zaista u top formi, probajte me nagovoriti da vam prodam svoj!
Šalim se...