Ako u svojim kamperima/prikolicama nemate mogućnost korištenja 220V ili imate 220V ali koristite isključivo u kampovima, ovo nije za vas.
Ako imate solarni sustav, koristite 220V i imate škrinju za zamrzavanje (ili neki drugi uređaj koji stalno koristi struju) ovo je za vas.
Moja solarna konfiguracija mi omogućuje korištenje škrinje (imam i plinski/220/12 frižider) koji koristim već duže vrijeme.
S obzirom da troši dosta struje (100w/h) ne mogu si priuštiti da mi škrinja radi non-stop (a po ljetu bi ona čak i na 1 od 5 radila stalno). Kako bi pratio potrošnju (stalno zureći u kontroler punjenja i praćenje napona u akumulatorima), često puta sam tokom dana, a uvijek preko noći isključivao škrinju iz utičnice.
No, uvijek ima ideja i rješenja pa sam eto, kupio ovaj uređaj:
ovdje:
http://www.ebay.com/itm/262236194379?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITkoji se spaja na 220v utičnicu, u njega sam ukopčao škrinju, isprogramirao tablicu paljenja i gašenja (ima 10 iteracija):
... i stvar radi besprijekorno. Škrinja se ne odmrzava te je postignuta je potpuna automatika po danu i noći.