Statler je napisao/la:
dundino je napisao/la:
A i s kampicom baš ne mogu žuriti
Ma pusti, često sam i s kampicom prebrz... Držiš tempo kroz Gorski Kotar primjerice starom cestom 70-80 i na hrpi mjesta gdje ovi vrebaju si daleko preko dozvoljenog...
A kam ti se žuri kroz jedan od najljepših krajeva Hrvatske?
Mislim, kad se već ide turistički i mimo autoputa onda je, meni barem, 50-60 idealna brzina za vidjeti nešto od krajolika... Pa stati, proluftati se...
Ili malo skrenuti s uobičajene rute. Recimo od Ravne Gore preko Mrkoplja do Fužina. Od Brod Moravica prema Brodu na Kupi i onda natrag na Delnice. Od Delnica na Crni Lug pa dalje na G.Jelenje... Ili preko Fužina i Zlobina na Hreljin. I meni možda najdraže - od Fužina na Lič i dalje na Bribir.
Vrijedi naravno i u obratnom smjeru... ovisi kuda ideš. (na nekim dijelovima nećeš moći ići brže od 30-40).
Na svim tim zaobilaznim rutama policajce dosad nisam vidio. Možda jednom i to negdje u blizini Delnica. Sve je asfaltirano, ima rupa ili kakav kamen(čić) ili grana tu i tamo ali bože moj... Na dijelu od Liča prema Bribiru ponekad treba pričekati dok divlji konji ne prijeđu cestu... no to je zapravo užitak, zar ne? Jedino što ima par jačih uspona (cca 15%) pa ne znam bi li to bio problem s kampicom.
Ali se zbilja ima što za vidjeti, takvih krasnih mjesta da čovjek najradije ne bi ni išao dalje.