Opet je vikend iza nas, opet se radilo na kamperu:
Već sam ranije spominjao da sam mijenjao pod ispod kade. Mislim da je kada pukla zbog toga što je podloga pod njom postala nestabilna, a kada pri opterećenju nije mogla pratiti nastale deformacije podloge.
Pojačanja su postavljena samo za slikanje. Pukotine se vide pokraj njih.
Materijali su iz svijeta obućarstva. Pojačanje je termoplastična smola ojačana vlaknima. Kemija je: ljepilo V- 300 ( cijanoakrilat), Atom aktivator ( učvršćivač za cijanoakrilatno ljepilo), Ates 9000 ( poliuretansko ljepilo), Belinka Aktivator A+ B ( halogeno sredstvo za pripremu podloge za lijepljenje). Osim toga, potrebni su: kist(ovi), fen s vrućim zrakom ( za skidanje boje), škare i skalpel.
Ako se netko upusti u ovaj posao i treba upute za rad, neka se javi!
Znam da za ovaj posao postoje i drugi materijali, ali ja sam radio onim što imam "pri ruci".
Bitno je samo da se
ne radi u debelom sloju, jer poslije će biti teško (ili nemoguće) "upasati" kadu na mjesto!
Ovaj je rub kade pukao zato što u gotovom stanju služi kao polica ispod umivaonika, a "visi" u zraku. Onda se stavi par boca koje se treskaju u vožnji... Zato sam ga pri ponovnoj montaži učvrstio kukicama ( selfmade od komada pocinčane žice 2,7 mm- za ograde i sl.) koje sam zakačio za rub kade uza zid i podigao gore te vijcima učvrstio za zid. Donji dio kukice drži rub kade, a gore sam savio "ušicu" za vijak. Sada rub ( polica) stoji čvrsto i sigurno više neće puknuti.
Pri montaži sam ispod kade stavio dva sloja podloge za laminat ( bijela). Bitno je prije montaže provjeriti je li pod potpuno ravan i po potrebi ga izravnati. Pri tome je bolje brusiti, nego dodavati, jer kada mora "leći" ispod ruba WC-a, a i ostali elementi ormarića imaju svoje mjesto i naslanjaju se na gornji rub kade.
Mislim da bi u kadu bilo dobro staviti neku čvrstu podlogu ( barem ću ja tako napraviti) izrezanu prema obliku dna kade koja bi opterećenje raspoređivala na veću površinu. Pri tuširanju ju nije problem izvaditi i vratiti natrag kada se kada osuši. Ionako se kupaonica koristi puno češće osim samog tuširanja... ( za vlasnike kampera kraćih od 7 metara koji nemaju kadu u prostoru odvojenom od ostatka kupaonice)
Ostalo mi je još silikonirati spojeve, ali to ovom prilikom nisam stigao odraditi kako treba pa nisam ni započinjao.