Pozdrav i podrška entuzijazmu!
I ja sam prošao sličan put, bicikli, vreće za spavanje, šatori...
Zapelo mi je oko za Peugeot Partner, pogotovo "terensku verziju", ali sam jednom prilikom u Puli vidio MB Vaneo i odmah mi je zapeo za oko. Znao sam za nnjega i ranije, ali su zaista rijetke zvjerke na našim cestama pa mi nije bio pao na pamet. Tražio sam nekoliko mjeseci i napokon dovezao jedan "aus Deutschland".
U međuvremenu sam se malo bio ohladio ( klinci su bili premali), ali nemiran duh nikada ne nestaje. Tako sam se nakon dvije godine dao na posao i preuredio ga u mikro kamper. Bitan mi je bio krevet, za kuhanje imamo kapersku plin bocu, za vodu kanistar, za pranje plastični lavor, za WC se snađemo... Uglavnom, dobio sam krevet 190x140 cm, potpuno složiv u prtljažnik, ispod njega još prostor od skoro 500 l za prtljagu. Sve sklopivo i rasklopivo po potrebi, 5 sjedala u funkciji. Trenutno nije u autu, ali stvar je isprobano funkcionalna.
Evo jedne stranice koja mi je dala ideju, a nadam se da može i tebi pomoći:
http://foschum.de/peter/caddy-bett/caddy-bett.htmlStranica je na njemačkom jeziku, ali ako i ne vladaš njime ima dosta slika i s toga, i sličnih projekata. Kažu da slika vrijedi 1000 riječi pa će vjerojatno biti dovoljno.
Netko je na forumu napisao kako je slijed: šator-prikolica-kamper. Tako sam i ja odnedavno postao vlasnik "pravog" kampera. Čekamo proljeće da krenemo...
Ali, ne daj se! Uz malo alata i spretnosti, nešto materijala, dosta truda i puno dobre volje sve je moguće!
Ako mogu pomoći savjetom, na raspolaganju sam.