O ljepljenim šavovima sam i ja slušao svakakve priče.
Dok nisam jednom izvadio svoju BERGAUS aplinističku jaknu u to doba top model (danas bi cijena bila oko 3500 kn) skinuo flis i na djelu gdje nema mrežice lijepo pokazao vareni ljepljeni šav.
I rekao ako je ovo dobro za Mont Everest i rađeno je za extreme, imate li što prigovoriti kvaliteti firme, nemate...onda prosim ljepo nemojte mi prodavati fame iz druge ruke, nešto rekla kazala.
Ljepljeni vareni šavovi su samo iz jednog razloga postavljeni...za sprečavanje prodora vode na najosjetljivijem dijelu spoja.I nikako drugačije isto ne utječe na kondenzaciju,kvalitetu tkanine niti na model (tip šatora).
Na pitanje pa dobro a zašto to ne vrijedi, odgovora nije bilo.
Postoji kvaliteta izrade i izvedbe, o tome se može raspravljati.
Ali o ojačivanju spoja dodatnom vodoizolacijom, ne kužim-WTF.
NEMOGUĆE je šavom spojit dvije tkanine bez silikonskog konca osim ljepljenjem ili varenjem,bez duplih tkanina asimetrično spajanih i sl.-krojačkih trikova što u konačnici dovodi do skupoće,težine i volumena pakiranja a da ne govorim o šipkama koje nemogu biti nego promjer o...ho...ho.
Varovi se kod skupljih modela niti ne vide jer su integrirani s tzv faldom. Postoje vodoizolacije s tim faldama da jedan ulazi u dvije koja nadviju ulaznu tkaninu.Silikonski konac se isto zagrijava da bi ispunio rupu šivanja, tako da je to praktično isto varenje.
moje mišljenje ukratko o tome.
Ferrino je vrlodobra marka općenito gledano.Za familijarno kampiranje su modeli Savoy ( ne radi se više),Omega i Posejdon.Omega ima veliki nedostatak nema poda u dnevnom djelu nego se mora krpat ceradama i sl.Posejdon je stara generacija kamp šatora koja pokušava pomiriti iglu koncept s obiteljskim šatorima...NEUSPJEŠNO. Dobri samo za spavanje i odlaganje stvari ali za život u kampu (ljetno kampiranje s familijom) pregazilo ga vrijeme...pogotovo za te novce. Pokušali su s modelom Memphis 3+3 krenuti u vode obiteljskog kampiranja al tržište nije dobro reagiralo u globalu bez obzira na renomirano ime.
Zastupnici za Ferrino su Iglu-šport i oni kako u sloveniji tako i u HRV. od ove godine imaju u ponudi Robens familijarne modele i Outwell kao vrh trenutno.Ferrino definitivno zadržava primat u šatorima za ekspedicije i extremne uvjete iako ima firmi koje im opasno pušu za vratom.
Problem je što se prije desetak godina nije niti moglo čuti za neku firmu koja radi šatore kod nas a da nije ferrino kao pojam kvalitete, ostalo do danas kod nas...postotak ferrino šatora drastično pada u zadnjih 5 godina u kampovima.
Samos 6.
Ovako, baš je na parceli do prošle godine bio taj šator, mladi slovenci. Kao prvi šator ok.pogotovo ako se kupuje na akciji.al ekipa nije bila zahtjevna,razbacali stvari i samo spavali a jeli i živjeli vani(ovo jeli vani mislim na restorane i pizzerije) jer smo ih uredno svaki drugi dan tamo sreli (naš je princip da svaki drugi dan jedemo vani nekaj fino a dane između kuhamo nekaj na brzaka uz voće, sladolede i kerefeke).
Ujutro su znale i noge virit van.
Spavaći dio za dvoje je priručna spavaonica i u njoj mogu samo spavat osobe koje su u jako dobrm odnosima
Nisu ga nešto ni postavli,bili desetak dana i sve prošlo ok. Nisu ga ni koristili optimalno...npr po danu se priručna spavaonica makne i dobije se veći dnevni dio, boravišni dio, prostor za sjedenje i ležanje.
Cijena i kategorija može proć...omjer po meni daje vrlo-dobre rezultate.
Al u dogledno ćeš vrijeme pogotovo ako se tvojima svidi, keširat pristojne novce. Vjeruj mi
Kolega Statler je u pravu u većini slučajeva (ima onih koji neće kamp-kućice NIKADA
) ali svaka ljudska jedinka je zasebna cjelina, da bi shvatio kakva si ti probaj i ubrzo ćeš otkriti što ti treba i što te zadovoljava.
Cijene kvalitetnih šatora dosegle su čak i cijene rabljenih kampica,kućni uradci kampera sve su češći i povoljniji.
Ideja sve više.
Cijene u kapovima, ma neću komentirat jer mi se iskreno odmah ide do WC-a, još uvjek me zadovoljava više ugođaj u kampu nego u nekom apartmanu gdje imam osjećaj da se nisam niti maknuo od doma, a onaj apartman koji mi se i sviđa taj je toliko skup da mogu o njemu samo sanjat.
Samo ti kreni i filtriraj informacije, dobro je ono što ti smatraš da je dobro, dobro je ono što tebe i tvoje zadovoljava.Da dobro...NAJBOLJE.