freerider je napisao/la:
Gac je napisao/la:
U potpunosti mogu potvrditi Vedranovo iskustvo uvoza kamp prikolice u Hrvatsku.
Postupak je prilično trivijalan, gotovo da se i ne razlikuje od kupovine bilo gdje u Hrvatskoj.
Postupak unosa:
Na AMZS sam napravito prijepis (tamo naprave ugovor, osiguranje, izvozne tablice i prometnu) zaista sve u 20 min. Ja sam inzistirao na ovjeri kod bilježnika iako su mi u AMZS-u, a kasnije i u našoj PU rekli da nema potrebe za javnim bilježnikom.
Cijena: 53,84 EUR troškovi prijepisa, prometne i izvozne tablice važeće 2 tjedna, osigur
Tehnički pregled u Hrvatskoj:
Homologacija: 500,00 kn + 75 kn biljega (tu je sve prepisao iz SLO papira i homologacije),
Nakon toga klasično tehnički, osiguranje, policija...
Tehnički: 202,39 kn
Nakon tehničkog (tablice, cestarina, prometna...) 421,50 kn - druge godine će biti nešto jeftinije.
Policija: biljezi 25 kn
Osiguranje: 59,89 kn
Sve skupa jedno ugodno iskustvo, financijska razlika između kupovine u Hr i uvoza je u cijeni homologacije i izvoznih tablica i osiguranja. Sve skupa cca 1000 kn. Mislim da je izbor izvan Hr daleko veći.
da li može još jedan rezime:
1. odraditi prijepis na AMZS između prodavatelja i kupca (tamo imaju template ugovora)
2. tamo dobijem izvozne tablice.
kamp kućicu sa tim tablicama mogu zakačit za svoje vozilo sa RH tablicama i dovući u RH?3. odem na tehnički i oni sve dalje odrade.
4. ukupni trošak papirologije cca 1.000 kn?
hvala
Ahhh evo odrađene točke 1 i 2. Ostale dvije cu ovaj tjedan.
Tocka 1. Vrlo jednostavni ugovor, prodavatelj imao pripremljen, naravno sa svim podatcima.
Nakon toga otisli na AMZS, tamo oni odradjuju. Placeno 2,85 eur 7 dana osiguranje, 39 eur (registraciju vozila, privremena plocica SLO, privremena prometna). Zakvačio za auto i gas.
Dalje javim kako je kod nas, iako planiram odradit atest skidanja NDM, a kako bih imao registriranje svake tri god