dark7 je napisao/la:
O veličini parcela sam razgovarao sa jednim Slovencem, koji je proputovao cijelu Europu i kaže da su tamo parcele nogometna igrališta u odnosu na naše...
I cijene kampiranja su navodno povoljnije...
Moram to provjeriti osobno...
Nema se tu sta provjeravati, bas kao ni usporedjivati, danas ne recimo nekih 16 celzijevaca u sjevernoj engleskoj, recimo newcastle, ljudi su obuceni kao recimo mi na 10 stunjeva vise, na biciklima i motorima u majicama i kratkim hlacicama, toliko o tome da se covjek navikne na sve.
Sto se tice kampiranja, to je nesto drugacije, recimo nisam nikada bio u kampu, vidio sam ih nekoliko iz zraka, to se radi o velikim i pustim livadama najcesce na podrucijima gdje tesko ili nikako ne uspjevaju ratarske kulture, nema drveca da pravi hlad - dakle to je pozeljno, cesto su kosine ili umjetno radjene ravnine, satori su veliki iz jednog razloga, dakle engleske obitelji nisu mngobrojnije od recimo nasih, isto tako englezi nisu ni nadprosjecne tjelesne gradje generalno (kao npr nigerijci / ke), tu se radi o 'potrebi', dakle oni tamo imaju ves masinu, kuhinje vecih dimenzia, kemijske wc-e, satelitske antene i televizore, pegle...oni nose sve,nema tu ima li ili nema wifija i tako tomu. Nacija je 'alergicna' na sunce, 90% su pirgavi i bakreni, kampiranje je 'odlazak u prirkdu', ono je odlazak i je priroda ali to po meni nije odlazak u prirodu. Na otoku nema dana bez vjetra, postoji i sala recimo da je ljeto prosle odine u skotskoj bilo u srijedu.
Oni koji imaju kampice, one su stacionirane u 'kampovima', tj velikim parkiralistima, predsatori im ne trebaju, to su zapecacene kucice u kojima neki ljudi borave i to zovu kampiranjem, samo za usporedbu, ovi sto rade samnom i imaju kampice, kupili su si boschovu aku busilicu da bi one 4 nozice lakse podigli i spustili,i brze, a njih trojca su u posljednjih 5 godnia nozice dirali svaki u prosjeku 1.75 puta, a recimo ja sam rucno samo ove godine nekih 10 puta. To je svijet koji mi u ovom poglavlju kao i u mnogo drugomu ne mozemo razumjeti, a ja za sebe mogu reci da niti zelim