Samo da se javim da smo stigle do našeg prvog kampa i da smo provele dvije noći u šatoru. (Sad smo kod mojih u stanu jer moram raditi
ali sutra se vraćamo u kamp.)i
Prvi dan se curka žalila na glavobolju, pa su nam sa zadnjim brodom poslali sirup protiv bolova, koji je (srećom) i antipiretik, jer sam pred spavanje skužila da opet kuri 38.
Tu noć je bilo mirno, sipila je neka kišica nekih pola sata... ja sam bila luda od brige i proklinjala i sebe i šator i kamp... Ujutro je ona bila ok, bez glavobolje i temperature... pa sam odmah zaboravila na brige. Jučer navečer mi je muž javio da je prognoza loša i da će biti grmljavinsko nevrijeme... javio je to 15 min pred polazak zadnjeg broda, taman u trenu kad smo sjele večerati... Kulerski sam ostala sjediti i rekla da ne idemo nikud. Oko 21 je krenulo sijevanje i grmljavina, oko 22 i kiša koja je lijevala do 1 sat. Grmilo je za poluditi... Curka je mirno spavala, a ja sam bila ljuta zbog buke, jer ne mogu spavati. I zaključila da na popis kamperske opreme moram staviti i masku za spavanje i čepiće za uši.
Današnje jutro i dan bili su predivni.... Baš uživamo.
A sad opet na temu šatora...
Dan pred odlazak smo postavili šator u Zg, tako da sam ga bez problema postavila u kampu...
Klinovi koje je proizvođač dao su za klinac, pa to nije ni za travu... Kupila sam one koje ste preporučili, ali samo jedan paket za svaki slučaj, jer sam doma našla stare klinove od muževog šatora... i oni su se pokazali odlični.
Nisam imala problema u podizanju šatora. Sobu je curica montirala, jednako kao i svoj mali dječji šator za plažu (u kojem nam je kuhinja). Kako je samo slatka s čekićem u ruci.
Što se prostora tiče... da ne kuhamo taman je za nas dvije... uz onaj krevet na napuhavanje od 130 cm širine, ostalo je taman dovoljno mjesta za stvari... a u predprostor sam s lijeve strane smjestila 2 plastične kutije s namirnicama a desno peraje, maske, dasku za plivanje... Za kuhinju nije bilo mjesta, ali smo se snašle.
To što je nizak mi ne smeta... je, nije zgodno oblačiti se unutra, ali nije kraj svijeta. Ispred šatora smo napravile malu "terasu" od plosnatog kamenja, tako da ne prljamo šator. meni fora izgleda.
Prostora oko šatora ima, kamp je poluprazan, pa smo se raširirile... dva hammocka, karimati na podu, čak smo i dva debla našle i ogradile prostor za igru... Uglavnom, uživamo.