Lei je napisao/la:
Ivek je napisao/la:
Znaci vrece su dobrodosle i ljeti?meni se uvijek cinilo da je to za planinarenje
ja si mislim da cu imat deku i onaj luftmadrac na napuhavanje?
ja sam se za po ljeti vratila ipak vreci, skuzila sam da me zapravo smeta vlaga u zraku i da mi pase neka vrsta izolacije i ispod ledja, ne samo da sam pokrivena. ugodnije i toplije mi je u vreci. doduse... ovo ljeto nije relevantno bas jer su temperature bile jako niske nocu, nije bilo niti jednog dana da je nocu bilo onako sparno i da ne mozes disati (dapace... ispred satora smo sjedali u flisu koliko je bilo hladno)
dobra fora su ne-mumija vrece, koje se daju rastvoriti skroz naokolo pa se mogu iz vrece pretvoriti u poplun... onda imas sve u jednom - vrecu ako je hladnije ili samo poplun ako je toplije. mi smo sad malom uzeli takvu ferinovu.
e upravo ta vlaga me jako smetala, bljak sve vlažno. ali skužila sam da je to jer spavam na madracu na napuhavanje, i to još nekako na onom manjem ali kupili smo onaj veliki dupli, i koma, zrak vuče od zemlje hladno, i ohladi se još, a tijelo je toplo, i nastane vlaga, još ako ne spavaš u vreči za spavanje već u posteljini,sve je vlažno do jutra. bljak.
sad smo to sredili, obavezno tepih kamperski, samonapuhavajuča podloga, 6 cm debljine, vreća za spavanje dobra.