Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 08:46.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 27 28 29 30 31 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 29 srp 2016 09:42 
zeleni kampist

Ma samo sam se htio našaliti.
TARP je dobar jer štiti šator od smole borova, koliko-toliko daje umjetnog hlada, a uslijed kiše daje suhi prostor oko šatora.
U slučaju jakog vjetra, šatorsko krilo može popucati ukoliko nije dobro postavljen, a ako je dobro postavljen vjetar prolazi ispod tarpa. Može se postaviti jedan kraj na zemlju pa tarp ima ulogu vjetrobrana, gdje štiti šator od vjetra

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:49 
napredni kampist

MoschuS je napisao/la:
Da, tu mrezicu mozes zarolati pa je vjerojatno zato nisi vidjela. Vecina satora je ima na ulazu a bolji satori imaju vise ulaza sa mrezicama sto je odlicno i zbog provjetravanja ali i zbog fleksibilnosti jer ne moras razmisljati kako ces okrenuti sator ;)

Da, na slikam se ne vidi... Da, dvoja vrata , to sa skužila jučer u Igluu da je korisno.

Baš me zanima što ću na kraju izabrati... kad sam pomislila na kampiranje bila sam uvjerena da ću kupiti nešto poput ovoga:
https://www.amazon.de/Qeedo-Quick-Perso ... 4+personen
:)

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:54 
napredni kampist

cepin je napisao/la:
Ma samo sam se htio našaliti.
TARP je dobar jer štiti šator od smole borova, koliko-toliko daje umjetnog hlada, a uslijed kiše daje suhi prostor oko šatora.
U slučaju jakog vjetra, šatorsko krilo može popucati ukoliko nije dobro postavljen, a ako je dobro postavljen vjetar prolazi ispod tarpa. Može se postaviti jedan kraj na zemlju pa tarp ima ulogu vjetrobrana, gdje štiti šator od vjetra

Šalio se ili ne, hvala... Nabaviti ću to svakako, u slučaju da ne nađem parcelu s hladom.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:59 
kamperska gerijatrija

Ovo je nas mali: https://drms3v40st3o6.cloudfront.net/f/ ... line-3.jpg

I na ogromno cudjenje svih mi smo bez problema lijepo kampirali s juniorom u tome. I super nam je bio jer se postavlja u pol sata, stane bilo gdje, ne moras rezervirati nikad nista nigdje jer za njega uvijek ima mjesta, u gepeku se niti ne primjeti itd.

Eeee... al kad je mali poceo spavati ko avion i kad sam ja svako jutro zavrsila u "rupi" izmedju madraca i stranice satora jer bi me mali zgurao odlucili smo se na upgrade =)) Tako da sad imamo vilu trosobnu. Al mali skyline mi je i dalje vise pri srcu. Toliko je mali da kad legnes i otvoris straznja vrata vidis iznad sebe zvjezdano nebo i uspavljujes se tako. I isao je po velebitu na ruksacima i svukud. Zakon sator.

(mi smo inace isto planinari tako da te skroz kuzim po pitanju jednostavnosti, ne kompliciranja, improvizacije i ostalog)

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 10:02 
zeleni kampist

Šalio sam se u vezi oluje i krunice.

Pod obavezno pronađi prirodni hlad, ukoliko nema prirodnog hlada, tarp će ti biti slaba utjeha.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 10:15 
napredni kampist

Lei je napisao/la:
Ovo je nas mali: https://drms3v40st3o6.cloudfront.net/f/ ... line-3.jpg

I na ogromno cudjenje svih mi smo bez problema lijepo kampirali s juniorom u tome. I super nam je bio jer se postavlja u pol sata, stane bilo gdje, ne moras rezervirati nikad nista nigdje jer za njega uvijek ima mjesta, u gepeku se niti ne primjeti itd.

Eeee... al kad je mali poceo spavati ko avion i kad sam ja svako jutro zavrsila u "rupi" izmedju madraca i stranice satora jer bi me mali zgurao odlucili smo se na upgrade =)) Tako da sad imamo vilu trosobnu. Al mali skyline mi je i dalje vise pri srcu. Toliko je mali da kad legnes i otvoris straznja vrata vidis iznad sebe zvjezdano nebo i uspavljujes se tako. I isao je po velebitu na ruksacima i svukud. Zakon sator.

(mi smo inace isto planinari tako da te skroz kuzim po pitanju jednostavnosti, ne kompliciranja, improvizacije i ostalog)

Hvala ti na razumijevanju :-*
Moja još spava zalijepljena za mene, tako da se ne bojim da će me izgurati... jedino se bojim da neću imati kud pobjeći. :)
Zvjezdano nebo... zbog toga i želim u kamp.

Idem sad tražiti male šatore. (I... ode tako još jedan radni dan, naježila sam drugi tjedan!)

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 10:17 
napredni kampist

cepin je napisao/la:
Šalio sam se u vezi oluje i krunice.

Pod obavezno pronađi prirodni hlad, ukoliko nema prirodnog hlada, tarp će ti biti slaba utjeha.

:)

Hlada ima cijeli kamp je u drveću, ali ziher je ziher...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 10:54 
napredni kampist

Moram priznati da mi je srce jače zakucalo kad sam vidjela ovaj mali šator.
http://www.iglusport.hr/katalog/01FE%2091033/TENERE-3

Ima dvoja vrata, može li to biti i mana? Više cifova = više šansi da se nešto podere?

I ovaj mi je zgodan http://www.iglusport.hr/katalog/01OW%20110415/CLOUD-3

Koliko boja utječe na zagrijavanje? Outwell mi je dfraži po boji, pa pitam...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 11:21 
kamperska gerijatrija

E sad s obzirom da je nas Ferrino slican po izvedbi ko ovaj na linku, svasta nesto mogu reci :think: Dvoja vrata su odlicna varijanta jer ga razluftas za cas, nikad nije prevruce u njemu, jedino steta da ovaj model nema mrezica na oba vrata. Ali - kod ovog modela je puno problema koji su nama za visednevna kampiranja postali problem. Prvi je pitanje mjesta (obicno se za satore uvijek uzima jedna osoba manje nego je deklarirano) - znaci u ovom ce komotno spavati dvije osobe. Tri samo u nuzdi. Mi u troje vise u njega ne stanemo. Drugo - nista ne smije dirati stranice iznutra jer na tim mjestima prokisnjava - znaci madrac ne smije biti toliko velik da se naslanja na stranice. Nas je promocio zbog toga i smocili su nam se jastuci i sve. Trece - u ovom modelu nema mjesta za ruksake sa stvarima i sl, mi smo to rjesavali tako da nam je roba uvijek bila u autu, u predprostoru su nam stajale samo slape/tenisice i neseser za otici do kupaone. Cetvrto - u ovom nema presvlacenja komotnog, mi smo se ili presvlacili vani (u satoru lezecki navuces gace, grudnjak i to, ostatak vani) ili u sanitarcima. Problem je sto i predprostor nema poda, pa sve stvari stoje na blatu, unosi se dosta lisca itd. Ako pada kisa u ovome zbilja nemas gdje - ili u birtiju, ili u auto ili se lec spavat =)) Ili kao u nasem slucaju - frendovima u susjedni sator s velikim predprostorom

Ovaj drugi Outwell model mi se cini zgodnijim - bas zbog tog predprostora. Cini se dovoljno velik da bi se u njega mogla sloziti odjeca i obuca za preobuc, Cini mi se jedino da je kriva fotka na webu od Iglua, ona sa ormaricem u predprostoru i da je to Cloud 5, a ne 3 (vidi ovdje slike sa covjekom unutra: https://www.be-wak.com/outwell-5-berth- ... 10417.html, to je petica, ovo je trojka: https://www.be-wak.com/outwell-3-berth- ... 10415.html). Ima i prozore pa imas pogled :) I cijena mu je bitno bolja. Ali opet - troje u to tesko stane, Cloud 5 bi vam bio bolji jer je ipak nesto veci i komotniji

Bitna prednost ova dva modela - vrlo vrlo jednostavno slaganje (pogotovo kod Outwella kojem je unutarnji dio vec zakacen) i moze ga sloziti jedna osoba bez ikakvih problema :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 11:33 
kamperska gerijatrija

Evo u Mixiju na popustu Cloud 5: http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... e_id=35262

50 eura razlike u odnosu na Cloud 4: http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 279#images

Al cini mi se da dobijes i ovce i novce - imas mali (manji) sator, imas mali ali opet dovoljno veliki predprostor u kojem mozete drzati robu, neseser, cipele, malo se podruzit itd. Imate stajacu visinu al ne onu veliku od 2 metra nego od 1.85 sto je sasvim dovoljno. Imate mjesta za spavanje i vise nego dovoljno pa vam se moze pridruziti muz ili jednog dana frendica(e) od male. Brzo se slaze (jako brzo.. na webu nude podatak od 10 minuta!?). Imas prozore :) Imas mrezice. Nemas veliki ogromni i nespretni obiteljski sator, a nemas ni neki minijaturni planinarski u kojem se ne mozes okrenut. Taman nesto izmedju :handgestures-thumbup:

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 12:17 
napredni kampist

Hvala Lei!
:obscene-drinkingcheers:

Mislim da si našla ono što ja tražim. :dance:

Idem još malo razgledavati, pa se opet javim!

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 12:20 
napredni kampist

A vidi tu cijene...
https://www.amazon.de/Outwell-Cloud-fam ... ll+cloud+5

https://www.amazon.de/Outwell-Cloud-dom ... ll+cloud+5

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 12:29 
kamperska gerijatrija

Odlicne! Ako imas jos negdje da ti netko dofura da ne placas postarinu, mrak

Kod Outwella jedino sto treba vidjeti je kakvi klinovi dolaze s njim. Jer oni daju plastike za englesku travicu, a to bas ne ide u nas kamenjar. Pa dokupis u Decathlonu ili Bauhausu velike cavlaste. Kod ovog modela vjerujem da ih uopce ne ide puno, tako da i nije neki trosak to.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 12:35 
napredni kampist

Imam. :)
Frendica dolazi sljedeći vikend, a ako njoj ne stane u auto imam drugu koja živi u Austriji na samoj granici s Njemačkom, pa ode na poste restante u Njemču preuzeti, dolazi 11.08. To mi je malo knap, jer ja 13.08. planiram polazak, a htjala bi ga bar jednom sastaviti prije nego dođem u kamp.

On ima spojeni pod? Malo su mi nejasne slike...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:00 
kamperska gerijatrija

Ovo sto sa fotki vidim, mislim da ne, mislim da im je to napravljeno slicno ko sto imaju Ferrino i sl (krilca, pa ako je frka spustis krilca i pobacas kamenje po njima da drze). Pogledaj bas na Outwellovim stranicama sve specifikacije: http://www.outwell.com/en/Products/Tent ... Cloud5Tent. I vidi na youtube "Outwell Cloud 5 pitching", ti video klipovi znaju bit ful korisni jer osim sto skuzis kako se postavlja vidis sator u realnom okruzenju i usporedbi sa velicinom covjeka i sl.

Mozes bacit oko i na ostale modele u ponudi, mozda nadjes jos sto zgodno. Outwell zbilja ima hrpetinu modela, velikih i malih i svakakvih.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:01 
napredni kampist

Da, upravo pregledavam filmiće.
Thx

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:15 
kamperska gerijatrija

pokusavam skuzit s fotki i ne ide mi, a filmice ne mogu trenutno gledati. al mislim da mi je kriva procjena i da nema krilca vec se samo zategne koliko ide vanjski dio do poda. A unutarnji je cijeli od jednog komada i ima povisen pod na rubove, tako da u slucaju da kisa i udje ne moze bas tako lagano u unutarnji dio

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:28 
napredni kampist

Jesam dobro shvatila što su krilca? To je vertikalni dio podloge?
Na filmiću vidim da ih čičkom pričvrsti na centralni dio šatora.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:30 
napredni kampist

slika

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 13:57 
iskusni kampist

Mislim da Lei za krilca misli na onaj produženi dio stranice koji se rastegne preko ruba šatora i prekrije kamenjem, nešto kao ovo http://www.iglusport.si/wp-content/uploads/2015/04/oex-sotor-ural-3-high.jpg

Ovaj Outwell, pogotovo za ove novce je super. Jedini minus mu je da se na čičak lijepe stranice sa podom, ali sve u svemu skroz ok.

Mi inače imamo Proxes 4 i prezadovoljni smo s njime

slika

Ima još jedan Outwell u Iglusportu u Slo koji se uklapa u financijsku shemu, a ima čak i bočna vrata

http://www.iglusport.si/trgovina/akcija/earth-5/

Nisam neki ekspert za Outwelle, pa jedino ne znam kako oni stoje s mrežicama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 27 28 29 30 31 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: