Tina je napisao/la:
I još nešto sam shvatila. Malo, ne puno, samo malo mi stvara osjećaj nelagode jer ne vidim van kad sve zatvorim… bilo bi ni najdraže kad bi i spavaći dio imao mali prozorčić. Da, da… znam da ove zadnje dvije rečenice pobijaju jedna drugu.
Imas i takvih satora, ali u visem cjenovnom rangu. Kod nas je recimo cijeli predpostor u prozorima koje ako hoces zamracis, ako neces zarolas taj "pokrov" i imas panoramski pogled iz satora. Ako hoces i iz spavaona - otvoris vrata od spavaone i gledas normalno van (kroz zatvoren sator).
Tina je napisao/la:
- ima ali kakva prednost u tome da šator ima ovaj nespavaći dio u sredini, kao što je kod Samosa 6 slučaj, a u odnosu na Proxesa 5 koji to ima ispred. Ili je to samo stvar osobnih preferencija?
Sad lupam napamet ono sto je meni prvo palo na um (nismo nikad imali tako "razdvojen" model pa ne znam iz prakse). Uglavnom, meni je bitno da je mali kad je ovako mali (ima trenutno 5.5 godina) blizu nas, da svi spavamo svi na hrpici. Mozemo mi fizicki pregraditi spavaonu u dvije, al opet smo blizu. Prepostavljam da onima sa starijom djecom ili kad su recimo dva para zgodnije da nisu nagurani jedni na druge, nego da imaju dvije udaljene spavaone.
Tina je napisao/la:
-što bi se desilo kad bi šator tipa
http://www.decathlon.hr/sator-arpenaz-f ... 94502.html postavili bez poda na nespavaćem dijelu? Kako bi se šator onda ponašao u slučaju kiše?
Mislim da to uopce ni ne mozes montirati bez poda i da je cijeli sator iz jednog komada. Pogledaj na youtube neki video kako se sastavlja jer pricam napamet i ne znam, al imam filing da je tako. Al nije neka sreca da si bez poda, ako nis drugo zbog blata, prljavih nogu, stvari koje bi se zaprljale, kukaca, glista, mrava i sl. Inace ovaj model mi ne djeluje lose. Nije spojen pod za stranice - ali, ima "krilca". Nas manji sator to ima. Ako bas jako jako pada kisa ili jako puse vjetar, "krilca" dodatno opteretis kamenjem (sto je cas posla jer po kampu uvijek negdje nadjes kamenje). I onda ti ih ne odize i kisa ne moze uci tako lagano. Eventualni problem je ako su poplave (kakve su bile prije 2 godine po kampovima), ali to je zblija ekstremna situacija koja se ne dogadja bas toliko cesto