Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 24 stu 2024 08:20.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 26 27 28 29 30 ... 44 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šatori
PostPostano: 28 srp 2016 20:19 
napredni kampist

MoschuS je napisao/la:
Nemoj samo na brzinu kupovati jer ce ti poslije biti zao ;)

To sigurno neću.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2016 22:24 
zeleni kampist

Tina je napisao/la:
MoschuS je napisao/la:
Probajte uloviti Samosa 6 ili 4 na Njuskalu, bude ih po pristojnim cijenama a sator je ok. Mislim jedino da nema spojeno dno ali to za te novce mislim da ne mozes ni dobiti.

Nema. :(

Ima ;)

http://www.njuskalo.hr/kamp-oprema/sato ... s-19511080

Vrh

PostPostano: 28 srp 2016 22:31 
zeleni kampist

I još jedan po odličnoj cijeni

http://www.njuskalo.hr/kamp-oprema/sato ... s-19781620

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 00:02 
napredni kampist

Hvala.

Kako ga ja nisam našla. Trazilica im očito ne valja.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 00:17 
zeleni kampist

Trazilicom našao :D
Slučajno znam da ima jer sam prije par dana i ja kupio prvi šator na njuskalu, pa sam i ja gledao samosa. :D

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 00:18 
zeleni kampist

Tina, :handgestures-fingerscrossed: .
Još jednom se posavjetuje s MoshuS-om, oko izbora, znam da je cijena bitna, jer u početku treba puno toga nabaviti... ali poslije ide samo od sebe.
Čudi me kako muž ima puno iskustva... nadam se ne negativnih... pa ne želi kamp...
Pa nije to neki BAUK!
Osobno želim :handgestures-thumbup: :) :obscene-drinkingcheers:

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 00:22 
zeleni kampist

Ili Lei oko odabira, vidim da ste se našle. :)

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 08:57 
napredni kampist

Dobro jutro, muževa iskustva vezana za šator su nešto iz ribičkih dana (taj mali platneni šator smo lani otvorili na dvorištu i služio je za igru, ali nije za drugo) a više iz vojničkih dana, što iz ex države, što iz ove… 8 mjeseci je spavao u šatoru dok je bio u vojsci na Kosovu, kaže da mu je dosta šatora, razumijem ga... ali se isto nadam da će se predomisliti u nekom trenu. Da ćemo možda koji put i u neki kamp u Sloveniji, pa na planinarenje.

Kao što znate jučer sam otišla u Iglu i i Decathlon, čisto da dobijem osjećaj što to znači 455 x 190 cm. Meni se sve to čini ogromno! :) Pa zar nam zbilja treba toliki šator? Od ova dva u koja sam ušla, ovaj veći Arpenaz mi se čini ful prevelik, a manji mi je ajd recimo ok po veličini... iako, nekako me vuku ovi još manji, u koje moraš upuzati. :)
I još nešto sam shvatila. Malo, ne puno, samo malo mi stvara osjećaj nelagode jer ne vidim van kad sve zatvorim… bilo bi ni najdraže kad bi i spavaći dio imao mali prozorčić. Da, da… znam da ove zadnje dvije rečenice pobijaju jedna drugu.

Nego, imam dva pitanja:
- ima ali kakva prednost u tome da šator ima ovaj nespavaći dio u sredini, kao što je kod Samosa 6 slučaj, a u odnosu na Proxesa 5 koji to ima ispred. Ili je to samo stvar osobnih preferencija?
-što bi se desilo kad bi šator tipa http://www.decathlon.hr/sator-arpenaz-f ... 94502.html postavili bez poda na nespavaćem dijelu? Kako bi se šator onda ponašao u slučaju kiše?

Idem sad malo raditi, cijeli jučerašnji radni dan sam provela u šatorima.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:09 
kamperska gerijatrija

Tina zasto bi sve zatvarala kada ides spavati?? Nama je sve otvoreno, zato i tupim da su mrezice+zatvoreni pod jako vazni jer nema sanse da u ljetnim danima spavas u zatvorenoj spavaoni. Mi spavamo tako da je cijela spavaona otvorena a u prednjem dijelu satora reguliramo koliko zraka nam dolazi unutra. Usred ljeta su sva troja vrata otvorena (mrezice zatvorene naravno) inace je unutra vruce. Eventualno nesto zatvaramo ako je hladnije ali to nije na kampiranjima usred ljeta na obali :D

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:14 
napredni kampist

Paaaa, ne znam... :ymblushing:
Doma spavamo uz otvoreni prozor. I zimi i ljeti.

Ali, ako krene neka kišurina, onda mrežice nisu dovoljne, moraš se zabarikadirati... valjda sam pod dojmom jučerašnje kiše dok sam bila u šatoru.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:20 
kamperska gerijatrija

Tina je napisao/la:
I još nešto sam shvatila. Malo, ne puno, samo malo mi stvara osjećaj nelagode jer ne vidim van kad sve zatvorim… bilo bi ni najdraže kad bi i spavaći dio imao mali prozorčić. Da, da… znam da ove zadnje dvije rečenice pobijaju jedna drugu.

Imas i takvih satora, ali u visem cjenovnom rangu. Kod nas je recimo cijeli predpostor u prozorima koje ako hoces zamracis, ako neces zarolas taj "pokrov" i imas panoramski pogled iz satora. Ako hoces i iz spavaona - otvoris vrata od spavaone i gledas normalno van (kroz zatvoren sator).

Tina je napisao/la:
- ima ali kakva prednost u tome da šator ima ovaj nespavaći dio u sredini, kao što je kod Samosa 6 slučaj, a u odnosu na Proxesa 5 koji to ima ispred. Ili je to samo stvar osobnih preferencija?

Sad lupam napamet ono sto je meni prvo palo na um (nismo nikad imali tako "razdvojen" model pa ne znam iz prakse). Uglavnom, meni je bitno da je mali kad je ovako mali (ima trenutno 5.5 godina) blizu nas, da svi spavamo svi na hrpici. Mozemo mi fizicki pregraditi spavaonu u dvije, al opet smo blizu. Prepostavljam da onima sa starijom djecom ili kad su recimo dva para zgodnije da nisu nagurani jedni na druge, nego da imaju dvije udaljene spavaone.

Tina je napisao/la:
-što bi se desilo kad bi šator tipa http://www.decathlon.hr/sator-arpenaz-f ... 94502.html postavili bez poda na nespavaćem dijelu? Kako bi se šator onda ponašao u slučaju kiše?

Mislim da to uopce ni ne mozes montirati bez poda i da je cijeli sator iz jednog komada. Pogledaj na youtube neki video kako se sastavlja jer pricam napamet i ne znam, al imam filing da je tako. Al nije neka sreca da si bez poda, ako nis drugo zbog blata, prljavih nogu, stvari koje bi se zaprljale, kukaca, glista, mrava i sl. Inace ovaj model mi ne djeluje lose. Nije spojen pod za stranice - ali, ima "krilca". Nas manji sator to ima. Ako bas jako jako pada kisa ili jako puse vjetar, "krilca" dodatno opteretis kamenjem (sto je cas posla jer po kampu uvijek negdje nadjes kamenje). I onda ti ih ne odize i kisa ne moze uci tako lagano. Eventualni problem je ako su poplave (kakve su bile prije 2 godine po kampovima), ali to je zblija ekstremna situacija koja se ne dogadja bas toliko cesto

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:22 
zeleni kampist

Kod samosa je to samo konstrukcijsko rješenje, u malom šatoru imati dvije spavaonice a središnji prostor nije boravak nego ima ulogu hodnika.
Druga spavaonica može poslužiti kao prostor za odjeću, a ako se ne postavi druga spavaonica onda se dobiva dnevni boravak.

Ima još ljudi koji vole male šatore ali bi preporučio kupnju šatorskog krila u Pevecu 6x4 80grama cca 100 kuna, pa kao TARP postaviti iznad šatora... nešto ovako http://cdn.instructables.com/FDH/XT78/F ... MEDIUM.jpg

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:25 
napredni kampist

Da, i mi volimo spavati na hrpi. Hvala Lei, idem tražiti video...

Cepin, što se s ovim desi u slučaju oluje? Ali praktično je, ubije dio sunca koji stiže do šatora.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:28 
zeleni kampist

U slučaju oluje, bez obzira na kampicu, šator ili zidanu kuću... Moliš krunicu.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:29 
kamperska gerijatrija

Mi imamo ovakvo satorsko krilo (zapravo ceradu) pa ju po potrebi isto rastegnemo da glumi hlad ako treba i gdje treba. Isto je zgodno jer stiti od smole. Al kad je jak vjetar onda ju skinemo, bar djelomicno, da ne glumi jedro =))

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:30 
napredni kampist

cepin je napisao/la:
U slučaju oluje, bez obzira na kampicu, šator ili zidanu kuću... Moliš krunicu.

:)
Nisam znala da ću i to morati naučiti zbog kampiranja. :)

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:31 
napredni kampist

Lei je napisao/la:
Mi imamo ovakvo satorsko krilo (zapravo ceradu) pa ju po potrebi isto rastegnemo da glumi hlad ako treba i gdje treba. Isto je zgodno jer stiti od smole. Al kad je jak vjetar onda ju skinemo, bar djelomicno, da ne glumi jedro =))

E da, smola... i o tome treba misliti.
Ok, pišem...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:33 
napredni kampist

MoschuS je napisao/la:
Tina zasto bi sve zatvarala kada ides spavati?? Nama je sve otvoreno, zato i tupim da su mrezice+zatvoreni pod jako vazni jer nema sanse da u ljetnim danima spavas u zatvorenoj spavaoni. Mi spavamo tako da je cijela spavaona otvorena a u prednjem dijelu satora reguliramo koliko zraka nam dolazi unutra. Usred ljeta su sva troja vrata otvorena (mrezice zatvorene naravno) inace je unutra vruce. Eventualno nesto zatvaramo ako je hladnije ali to nije na kampiranjima usred ljeta na obali :D

Kad kažeš mrežica, misliš na mrežicu na ulaznim vratima? Ali ne vidim to ni na jednom šatoru, čak ni na Proxesu... ili ne znam gledati... ? Uf...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:37 
napredni kampist

Tina je napisao/la:
MoschuS je napisao/la:

Kad kažeš mrežica, misliš na mrežicu na ulaznim vratima? Ali ne vidim to ni na jednom šatoru, čak ni na Proxesu... ili ne znam gledati... ? Uf...

A... našla na videu... ona vrata s bočne strane imaju.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2016 09:41 
kamperska gerijatrija

Da, tu mrezicu mozes zarolati pa je vjerojatno zato nisi vidjela. Vecina satora je ima na ulazu a bolji satori imaju vise ulaza sa mrezicama sto je odlicno i zbog provjetravanja ali i zbog fleksibilnosti jer ne moras razmisljati kako ces okrenuti sator ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 875 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 26 27 28 29 30 ... 44 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: