Izvorno Gacov topic:
Evo upravo se vratili sa 40-dnevnog kampiranja kroz tri kampa. Prvi je bio kamp Strasko na otoku Pagu (21 dan), kojeg su vrlo dobro opisali goga i Statler s kojim smo se svakodnevno druzili.
Drugi u nizu bio je kamp Jezera Lovisca na otoku Murteru (13 dana).
Sam kamp je daleko manji od spomenutog Straska. Uglavnom se rasprostire u etazama sa visinskom razlikom od 60-tak cm, osim jednog malog dijela uz samu plazu.
Kamp je smjesten u uvali i relativno slabo posumljen, nije parceliran i tu uglavnom po meni vrijedi ona stara "sto juznije to tuznije".
Netko je spomenuo kako pojedini kampovi parceliraju i s tim komercijaliziraju kampove, ovdje to ne vrijedi. Struktura gostiju je takva da si stalno na rubu incidenta jer dok se okrenes netko ti je dovezao kamper ili rasirio sator metar od stola. Stalno se moras graditi i osvajati prostor biciklima, autima i sl. Barem je to tako na dijelu uz more.
U kampu su uglavnom talijani i negdje koji gost iz njemacke. Kamp je otvoren i za pucanstvo tako da kampom oridniraju srbi i bosanci, sa katastofalnim navikama. Doslovno ti rasire rucnik pod stol od jutra do mraka, te za sobom ostavljaju svu hrpu smeca.
U sklopu kampa nalazi se i naselje apartmana, tako ako si i uspio naci na svojoj parceli malo hlada dobio si i cjelodnevno drustvo iz spomenutih apartmana i dnevnih kupaca iz obliznjih mjestasaca, koje ti se mic po mic utrpava u prostor.
Sam kamp ima tri zvjezdice, iako mi nije jasno po kojem kriteriju se te zvjezdice dobivaju.
U kampu na prostoru kampiranja ne postoji prikljucak vode, struja se razvlaci sa ormarica udaljenim i po 20-tak metara, a o odvodu satelitskoj i internetu ni govora. Postoje 4 sanitarna cvora od kojih su dva relativno nova dok su ostala dva iz prijeratnih godina. Sanitarni blokovi su od pojedinih parcela udaljeni i po 100-njak metara odakle se navlaci voda za pice i kuhanje. U sklopu kampa se nalazi relativno velika trgovina sa osnovnim potrebstinama, ali i ne sa svjezim mesom i ribom. Tako ako zelite peci rostilj po piletinu i ostalo meso, pravac u mjesto Jezera ili Tisno.
Što se tiče plaže uglavnom je sve betonirano sa malim molićima i jednim dijelom plaže gdje je nasuti šljunak. Pošto je cijeli kamp u uvali, cijeli je dan bonaca i temperatura mora se penje i do 27 C, ali je zato boja vode kao na Balatonu, doslovno se ne vidi dno na 1,5 metar dubine. Prava avantura je privezati bovu na dubini 3-4 m.
I sad ono najvaznije netko je spomenuo da je kamp Strasko skup.
U Strasku sam za svoju obitelj s troje djece od 2 mj. do 7 god i dvoje odraslih placao dan 260 kn/dan, dok nas je dan u Jezerima kostao oko 320 kn.
Moj opci dojam je da kamp ima potencijala, ali da se premalo ulaze i da je strasno skup za ono sto se u njemu nudi, te da se jos uvijek nije pomakao iz razmisljanja prijeratnih godina (sve za raju). Pozitivna strana je njegov polozaj pogotovo zanimljiv onima koji imaju kakvo plovilo jer se da puno toga obici od obliznjih otocica pa sve do Kornata.