ja ipak dajem prednost kosom tipu iako tu ima toliko stvari za pogledati...
tamo davno sam jednom članu ove naše zajednice davao nekakve savjete oko kupnje njegove prve kamp prikolice
pa evo copy/paste tog teksta koji ovdje egzistira na forumu, a odnosi se ukratko na kosi tip:
"Kod Adrie ti je bitan pod po čoškovima... Tu ona trune najčešće, jer kada pada kiša po kosom dijelu slijeva se i podljeva ispod na šperploču koja je na dnu i onda po tim donjim kutovima ona propada... Dobro bi ti bilo to ispod zaštiti nekim lakom i to u debelom sloju... ako je sve ispravno, a misliš koristiti kućicu duže vrijeme...
Svakako sad otvori kotače, promijeni pakne, pregledaj godište gume... Najbolje ti ju je skladištiti pod nekim krovom ako imaš, ako ne pod ceradom, ali probaj ju podignuti krokodil dizalicom i staviti ju na tronošce kako bi joj kotači cijelu godinu bili u zraku... neovisno o njenim nogarima...
Trebaš podmazati rudu (imaš onaj pipac za mazalicu)... i to ti je to... Ostalo u unutrašnjosti osim što je zastarjela ne bi trebao imati nikakvih problema... Plinsku instalaciju... ehehe... ne znam što bih rekao, ali moja na 1989. bila je u banani... i nismo ju uopće koristili... Ostatak kućice bio je savršen, on vanjskog dijela do unutrašnjosti... (osim naravno modelskog izgleda)...
Struju pregledaj polako... mic po mic da negdje nisu ogoljene žice... to nije neki problem jer sve ide ispod sjedala... Pregledaj trafo i učvršćenost, koliko ti se grije... nalazi ti se pod sjedalom koje je uz kuhinjski element (najvjerojatnije)... Ako zuji promijeni ili probaj dotegnuti... Smetat će ti dok spavaš... (čitaj: ići na živce)...
Frižider... priča za sebe... u Adriji je minijaturnih dimenzija, točnije za dvije paštete, jedan jogurt i bocu pive... Ionako ćeš trebati škrinjicu za van. Preporuka... imaš ih da su širine 50 cm (prolazi kroz vrata zbog transporta), a ima dolje frižider, a gore ledenicu... Ja sam taj frižider bacio van jer mi je smrdio i ne bih mogao staviti unutra salamu i drugi dan to jesti... i ženi napravio police... a kupili smo 80 lit. frižider i 80 lit. škrinjicu (oboje Zanussi)... jer ionako nismo kuhali u kućici..."